Review: Veranda

Bourgondiërs niet meer, maar zeker niet minder, dat zijn we bij Whatmatters! Aangezien onze smaakpapillen in de loop der jaren steeds beter zijn getraind, de betere restaurants voor ons geen geheimen meer hebben en we ook nog een mening hebben, maken we jullie vanaf heden graag deelgenoot van onze tochten. Dit doen we uiteraard niet altijd samen, kwestie van niet te snel op mekaar uitgekeken te geraken en af en toe onze vriendinnen ook nog eens te verblijden met ons gezelschap en in mijn geval achter de potten weg te halen natuurlijk. Misschien gaan we hier niet overal vriendjes mee maken, maar dat was toch al nooit onze hoofdbetrachting. Eerlijk duurt het langst!
img_7553

VERANDA

Af en toe de dochter en/of zoon achterlaten, tot rust komen en de beentjes culinair onder tafel steken: moet kunnen! Afgelopen week was het weer zo ver en besloot onderstaande redacteur met zijn deerne, de benenwagen wagen te nemen en luttele meters verder VERANDA eens uit te testen. We schreven al eerder over deze nieuwkomer in de Slachthuiswijk in Antwerpen en gezien de lovende kritieken, kon uw nederige culinaire dienaar natuurlijk niet achterblijven.

Fijn kader, fijne sfeer

Een ruim, open, industrieel kader, is het eerste wat opvalt als je Veranda binnenstapt. Een interieur en pand, dat je hier niet zou verwachten. Vooraan de gezellige tapas- & wijnbar, waar reserveren niet verplicht is, vervolgens de open keuken en dan het restaurantgedeelte, met mooie binnenplaats, waar wij gezien het goede weer konden plaatsnemen. Een strak interieur, waar we ons perfect in konden vinden, de eerste indruk was alvast geweldig.
img_7561

Geen keuzestress

Een vast menu van 55 euro is wat Veranda in de aanbieding heeft. Kwestie van vooral geen bijkomende keuzestress te scheppen en met kraakverse producten te kunnen werken. Supplementen zijn er voor aangepaste wijnen en kaas, en je kan ook perfect aangeven of je allergisch bent aan bepaalde ingrediënten. Kwestie van een MUG-interventie te voorkomen.

Culinair verrassend

Het menu verraadt enkel de hoofdingrediënten, waardoor elke gang alsnog een verrassing is. We proefden een combinatie van tomaat en watermeloen, gevolgd door sardines en koolrabi.  Als hoofdgerecht werd er buikspek voorgeschoteld om daarna te eindigen met een dessert van banaan en dragon. Onderstaande dienaar wisselde de Kolonel in voor een bordje kaas en had daar geen seconde spijt van. In het kort: genieten! Hoewel ik bijvoorbeeld niet wild ben van sardines, wist dit gerecht me toch te bekoren en dat allemaal in een heel ongedwongen sfeer.
adres

Bediening die van wanten weet

Ook over de bediening en de wachttijden geen slecht woord. De nodige hipsters, met kennis van zaken en duidelijk commercieel ingesteld leggen je hier in de watten. Aan wijn zal het je zeker niet ontbreken! Allemaal even vriendelijk en secuur, zonder dat het opdringerig of storend is. Netjes geregeld.
13266083_10209667682516648_3259296133760082968_n
Hier komen we nog geregeld terug dat staat vast. Goedkoop is het niet, maar de prijs is perfect vergelijkbaar met restaurants op hetzelfde niveau en je laten verrassen door wat de chef voorschotelt, spreekt me sowieso wel aan. De ongedwongen sfeer, de juiste mix aan publiek in deze volkse buurt, en de uitstekende bediening maken mee het verschil. Zet de wijn voor de volgende keer maar alvast koud.
Veranda
Lange Lobroekstraat 34
2060 Antwerpen
03 218 55 95
www.restaurantveranda.be 
Openingsuren
Dinsdag tot en met zaterdag diner
Woensdag tot en met vrijdag lunch
Zondag en maandag gesloten

You May Also Like

De eerste in een lange rij zomer pop-ups: Jardim!

Dat in Antwerpen altijd wat te beleven valt en zeker in de zomer dat ...

De Invasie van Antwerpen!

Heel eerlijk? Tot vandaag was bij het woord invasie, het eerste wat bij de ...

Hosting door Fraai