Review: Boothuys

Bourgondiërs niet meer, maar zeker niet minder, dat zijn we bij Whatmatters! Aangezien onze smaakpapillen in de loop der jaren steeds beter zijn getraind, de betere restaurants voor ons geen geheimen meer hebben en we ook nog een mening hebben, maken we jullie vanaf heden graag deelgenoot van onze tochten. Dit doen we uiteraard niet altijd samen, kwestie van niet te snel op mekaar uitgekeken te geraken en af en toe onze vriendinnen ook nog eens te verblijden met ons gezelschap en in mijn geval achter de potten weg te halen natuurlijk. Misschien gaan we hier niet overal vriendjes mee maken, maar dat was toch al nooit onze hoofdbetrachting. Eerlijk duurt het langst!

BOOTHUYS

11139783_1562914357329453_6962876123615607287_n
Als de schoonvader verjaart is het feest, correctie dagenlang feest. Als de dochters dan ook nog besluiten een etentje te regelen in Boothuys, aan het Albertkanaal in Massenhoven, dan is het hek helemaal van de dam. Hopelijk niet letterlijk, want dan heb je aan het water wel een probleem.
Over de taxirit ernaartoe gaan we kort zijn: memorabel. Chauffeur Tim bleek niet enkel een redelijk slechte chauffeur, hij bleek ook nog een aardig mondje Russisch te spreken. Altijd handig tijdens een confrontatie met 3 gangsterkopjes uit Rusland, die je aan het licht net vakkundig hebt gesneden. Maar, fijne kerel die Tim.


Niks rustgevender dan dineren aan het water. Dat moeten de eigenaars van Boothuys ook gedacht hebben toen ze vorig jaar dit pand grondige renoveerden en hun zaak openden. Wat je mag verwachten? Een strak en stijlvol restaurant, met veel hout, wat vanzelfsprekend maritiem aandoet en een zeer fijn terras. Een beetje long-island stijl zeg maar.  Wij konden buiten zitten, wat op een zomeravond, geweldig is. Persoonlijk vind ik de tafels binnen redelijk kort bij mekaar geplaatst, wat als een refter kan aanvoelen, maar dat kan ook door het succes van de zaak komen. Want de mensen weten Boothuys alvast te vinden.

Dineren met het zicht op water

De avond dat wij er waren was het gigantisch druk. 2 kelners hadden blijkbaar ook nog afgehaakt, waardoor de bediening niet echt optimaal liep. Geen drama en het kan brute pech zijn. Op een enkel exemplaar na, die duidelijk wist van de stress, was het bedienend personeel wel uiterst vriendelijk. Na wat wijn en hapjes, de huisrosé is overigens best te pruimen, werd er besteld. Goedkoop eet je hier niet, maar de kaart biedt zeker voor elk wat wils. Na het verorberen kan van mijn perfect bereide grain fed angus steak en eens te polsen bij de anderen, kan ik stellen dat het wel goed zit met de keuken. Hoewel er met de presentatie van de dame blanche geen prijzen gewonnen gaan worden, zat de smaak goed. het gaat hier om de betere brasserie keuken, die naar mijn aanvoelen net iets teveel betaald dient te worden, maar kom de witte kassa zal er ook stevig inhakken. Je betaalt dan maar een beetje meer voor het uitzicht moet je denken. 
11094686_1562913280662894_2679073752953017620_n
Voor de liefhebbers er staan kreeft en heel wat visschotels op de kaart, hoe kan het ook anders aan het water.

Veel meer dan enkel diner

Boothuys is veel meer dan enkel een plek om te dineren. Aperitieven, bootjes kijken of ontbijten, het kan hier allemaal. De jachthaven van Massenhoven, krijg je er zomaar bij als uitzicht. Niet toevallig zitten Chris van Erk (De Engel-Zandhoven) en Wim Bertels achter de zaken. Horeca-ervaring zat dus. Fietsers, zakenmensen, iedereen kan hier terecht, en ons zien ze hier zeker en vast terug. Zeker in de zomer is dit een zeer aangename plek om je dag door te brengen. Voor de kinderen is er zelfs een speeltuintje voorzien, terwijl de ouder op de steigerhouten krukken wel van een glaasje champagne zullen nippen.


Boothuys Bar/Resto
Robert Orlentstraat 1
2240 Massenhoven
www.boothuys.be
0475/42 23 50
Openingsuren
7 op 7 van 11u tot 22u30
Zondag van 9u30 tot 22u

You May Also Like

Wordt Matterhorn Süd onze nieuwe hotspot op het Antwerpse Zuid?

Zou zo maar eens kunnen!  Matterhorn, de even bekende als succesvolle zaak aan de ...

Dit waren de stoerste of heetste Insta 'Acid Cowboys' op We Can Dance! (foto's)

Het influenceer-feestje van het jaar! Zien en gezien worden in een ongekende sfeer op ...

Feesten op onze Nationale FEESTdag!

Morgen is het weer zover onze Nationale Feestdag! Hijs de vlag! Euuhh, hoeft niet ...

Hosting door Fraai