Een race tegen/met de klok

Een Belgisch klokje, daar zeggen we geen nee tegen. Jammer genoeg hebben we maar 2 polsen, zodat keuzes maken er nu eenmaal bij hoort. Meer en meer Belgische horlogemerken mogen dan wel opduiken, er zijn ook  enkele merken die al een heel tijdje hun strepen verdient hebben. Of waar de leek zelfs niet van weet dat ze Belgisch zijn … Gelukkig is er Whatmatters om jullie wat bij te brengen, geen dank!

Belgisch uurwerk met een hart voor racen

12771853_10153356273741497_2550334620865294967_o

Raidillon, ontworpen door Bernard Julémont is er zo eentje. Als jullie ook al wisten dat dit merk, naar de mooiste bocht in het circuit Spa-Francorchamps vernoemd werd, dan verdienen jullie helemaal bonuspunten. In elk geval slagen ze erin om vrij betaalbare klasse horloges op de markt te brengen in kleine producties. Uitzonderlijk!

We hoeven dan ook niet te vertellen dat sinds 2001, dit merk zijn inspiratie vooral in de racewereld haalt. Je draagt bovendien altijd een limited edition horloge. Van elk exemplaar worden er maar 55 stuks gemaakt, interessant detail daarbij is dat het nummer 13 ontbreekt. In autoraces is dit namelijk ook het geval. Bijgeloof, het is een aardig beestje.

Het design mag dan wel Belgisch zijn, de uurwerken zijn Zwitsers en er zijn zowel manuele als automatische exemplaren. Een garantie op kwaliteit dus.

12973609_10153457934831497_8440110826713117553_o

Naast de ambitie om de gentleman driver van een fijn uurwerk te voorzien, is er ondertussen ook een collectie lederwaren en accessoires.

Onze favoriet?

42_C10_161

De automatische chronograaf 42-C10-161 ATM (misschien toch wat aan de naam doen, nvdr). De rotor is vormgegeven als een racestuur, perfect zichtbaar, want de achterkast is open. Dit klokje met kalfslederen armband en het serienummer erin gegraveerd haal je in huis voor om en bij de 2.800 roebeltjes. Alle uurwerken situeren zich trouwens ergens tussen de 1.650 en de 8.500 euro.

Meer weten over het merk? Bekijk de site, Facebook of Instagram.

Unibet
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

unibet

You May Also Like

Zo hou je je witte sneakers…wit!

Als er één ding is wat we sowieso in onze schoenkast hebben staan en ...

Johnnie Walker komt met 50-jaar oude blend en het kost je een fortuin!

Johnnie Walker Masters’ Edition Whisky moet je leren drinken. Misschien is het dan ook ...

New York Incredibles l Amsterdamse uurwerken

New York Incredibles, met zo een naam verwacht je dat deze puike klokjes natuurlijk ...