Noa Neal, Stoere knappe meid vol sexappeal!

Er viel een klein bommetje in showbizzland gisteren…alle op sensatie beluste media brachten het nieuws dat Noa Neal en Frank Molnar na vijf jaar een punt hebben gezet achter hun relatie en dus ook achter hun verloving. In tegenstelling tot onze vrienden van HLN, Story,…gaan wij niet achter details en hebben wij geen zin om uit te pakken met één of andere primeur. Wij bij Whatmatters zijn eerder van het ‘beste vriend’-type. Wij bieden zonder enige vorm van bijbedoelingen onze schouder aan. Dit in de rand en geheel ter zijde…in het verleden werd uw redacteur hier zelfs al meermaals mee uitgelachen en werden er zelfs liedjes over gemaakt. Soit…om maar te zeggen…wij plaatsen de knappe Noa, waarmee we al jaren goed bevriend zijn, vandaag gewoon op een voetstuk en laten gelijk het ravissante kopje van de ondertussen meest begeerde vrijgezel in Antwerpen, de parking en ver daarbuiten op onze schouder rusten terwijl ze onze pittige vragen beantwoordt. Een intiem, eerlijk en vooral mooi portret…

IMG_6351

Hey Noa, we kennen je als presentatrice, gezicht voor Fox tv, zangeres,…als je echt moet kiezen…wat doe je eigenlijk het liefste, en waarom?
Een keuze maken is heel erg moeilijk omdat ik de combinatie juist zo leuk vind. Mijn grote passie is muziek, de adrenaline die door m’n lichaam giert als ik op het podium sta is fantastisch. Ik kan daar zo van genieten en ben elke keer on stage zo dankbaar kan ik m’n droomjob kan uitoefenen. Aan de andere kant vind ik presenteren ook ontzettend tof, de combinatie studio met interviews op locatie, zalig gewoon! Overlaatst de cast van The Walking Dead mogen interviewen in Madrid, must confess… Echt kicken! Daarnaast doe ik ook nog de BOBO modeshows,… I’m the luckiest girls on earth… I’m living my dream.

Een droomvrouw dus…vertel eens…hoe is het allemaal begonnen?
Muziek is altijd m’n leven geweest. Van jongs af aan zong ik in een koor en zo opgepikt geworden door m’n eerste manager. M’n eerste pop/rock cd kwam uit in Frankrijk en Zwitserland toen ik 18 werd. Rond m’n 20ste nam ik deel aan Miss Belgian Beauty en werd ik tweede. Meteen daarna heb ik Amerika, Mexico en Thailand rondgereisd en opgetreden met Up with People. Zo ontzettend leuk, al die jongeren, verschillende nationaliteiten en culturen, slapen bij gastgezinnen, vrijwilligerswerk gedaan en zo stukken van de wereld mogen ontdekken. Een wondermooie ervaring. De bal is pas echt echt aan het rollen gegaan na m’n deelname K2 zoekt K3. Meteen daarna heeft anne, de muziekzender van VTM gevraagd of ik bij hen kwam presenteren en nu 5 jaar later zit ik bij FOX en heb ik net m’n nieuwe single Cherry Pie uit.

thumb_IMG_3473_1024

Juist…naast je tweede plaats in Miss Belgian Beauty werd je op een Hollands haar (Josje) na een aantal jaren gelden bijna verkozen tot de nieuwe blonde K3…Ben je uiteindelijk blij dat je net niet gewonnen bent?
Uiteraard doe je mee om te winnen maar ik ben heel blij dat ik nu volledig m’n ding kan doen. Weet je, die tv-muziekwedstrijd heeft me gevormd tot wie ik vandaag ben en daar  ben ik Studio 100 ontzettend dankbaar voor. Ik had nooit gedacht dat deze wedstrijd zo’n impact op m’n leven zou hebben. Ondertussen zijn we vele jaren verder en ben ik blij dat het allemaal zo gelopen is. Everything happens for a reason, toch?

Correct meid! Je bent momenteel het gezicht bij Fox tv…hoe kwamen ze bij u terecht?
Ik presenteerde daarvoor voor Anne, de muziekzender van VTM, prachtige jaren waar ik ongelofelijk veel heb geleerd, met een super tof team heb mogen samenwerken, fantastische artiesten heb mogen interviewen. Kortom een geweldige springplank.

De gesprekken met Fox waren al eventjes aan de gang, maar de overstap kwam vorige jaar in de zomer. De stationmanager van FOX nodigde me uit in het hoofdkantoor in Amsterdam en het klikte meteen! Het DNA van de zender matchte erg goed met het mijne en in oktober vorig jaar heeft FOX Vlaanderen het daglicht gezien en zijn we van start gegaan! Ondertussen zenden we topseries uit, zoals TWD, Outcast, The Flash, Empire, Nashville, Unreal, Wayward Pines,.. en ben ontzettend trots om voor deze geweldige zender te mogen werken.

thumb_2016-08-26 14.57.54_1024

En terecht! Zit er ook nog ander TV-werk aan te komen?
Vandaag ben ik opnieuw de junkwrap gaan filmen voor het tweede seizoen van Gamejunks dat volgende week opnieuw van start gaat op FOX. Frank en Nico doen de presentatie voor dit funky game tv programma en ik ben hun sidekick en geef een blits e-news overzicht. De gesprekken zijn gaande voor nog nieuwe projecten maar daar kan ik jammer genoeg nog niets over lossen. (Lacht)


Geen primeur dan voor uw vriendjes bij Whatmatters? Echt niet? Fluister het anders even in ons oor? Nee? Soit…verder naar iets anders dan…je hebt een nieuwe single uit, vertel eens, waarover gaat hij?
Jaaa, Cherry Pie, ben er ongelofelijk trots op! We hebben er net een ontzettend drukke maand opzitten met de promotour door Vlaanderen en Nederland. Zalig hoe goed de single wordt onthaald en hoeveel positieve reacties we gekregen hebben. Cherry pie is een happy feel-good zomernummer dat geschreven is met een Nederlands team van topmuzikanten en songwriters. De bijhorende videoclip hebben we gedeeltelijk opgenomen onder de Amerikaanse zon in LA. Zo hebben we oa gefilmd in de Dry River, op Venice Beach, Bevery Hills,… maar ook in een supercool American Diner in Beveren. Ik werd instant verliefd op deze 50’s bar en kei happy met het resultaat!

JWEC4694

Je hebt kosten nog moeite gespaard om een clip te maken, Why L.A?
L.A. is zowat m’n tweede thuis geworden. Als ik kon, zou ik emigreren, wie weet ooit…? Ik kom er gewoon ongelofelijk graag dus hebben we ervoor gekozen om de clip gedeeltelijk daar te shooten aangezien ik daar was voor de zomeropnames voor FOX. Eén van de locaties is de Dry River waar al ontelbare films zijn gedraaid door het super speciaal karakter…Ongelofelijk cool, vet, graaf, fascinerend om daar te staan!!! Venice beach, Santa Monica, The Hills, locaties die zeker niet mochten ontbreken in de clip. Daarnaast hebben we zoals ik zonet al zei een super vette american diner gevonden die het geheel helemaal aanvulde. Oordeel zelf maar…(lacht)

Goed idee mijn kriekentaartje…we hebben hem al gezien en kunnen er maar niet genoeg van krijgen…bij deze…

Iets persoonlijk nu…wat zijn je eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Ik ben een doorzetter, avontuurlijk, sportief, hou van (bikram) yoga, diepzeeduiken, lange wandelingen met m’n hond, een goed boek lezen en lekker tafelen.

noa WIP1_pp

Wat is je persoonlijke levensmotto? Of je favoriete quote?
The only limits are the ones you make… Live your dream & be grateful.

Een mooie! Je bent nu 30, verandert dit je kijk op het leven?
Toch wel, … en ik moet toegeven dat dit voor mij een speciaal jaar is geweest. Je trekt -misschien wel- onbewust alles in vraag.

Zoals…
Wel, Frank en ik hebben een tijdje geleden samen besloten om even wat gas terug te nemen en alles even vanop een afstand te analyseren. Een rustpauze, een break,..  en geen idee hoeveel tijd we hiervoor nodig hebben maar we voelden wel aan dat we dit beiden nodig hebben want op professioneel vlak hebben we een immens drukke tijd achter de rug, misschien met een verkeerde focus… In een relatie moet je tijd en aandacht uitrekken voor elkaar, dit is ook zo voor een huwelijk, wat bij ons misschien wat op een zijspoor is geraakt.

KUOF7747

Tijd brengt raad…bij een ravissante hinde als jij komt dit wel goed. Bij deze een vraag voor alle knappe venten die denken een knapperd als jij nu te willen verleiden…Hoe doe je dit? Wat zijn de ultieme tips om Miss Neal haar hart te veroveren?
Dank je wel voor het compliment! Tips, euhm, wel.. Frank heeft in ieder geval heel veel moeite moeten doen en veel geduld moeten hebben. Ik ben meestal niet iemand die meteen van stapel loopt. Ik heb altijd wat tijd nodig om iemand beter te leren kennen, om m’n hart open te stellen.

Ik ben meestal de jager, maar als ik me dan toch zou laat verleiden, wat een unicum is, (lacht) is het zeker niet door melige, romantische dingen. Hell no! Ik word gecharmeerd door iemand zijn passie voor z’n job, de manier waarop iemand praat over zijn dromen, hoe die persoon in het leven staat, optimistisch is, goedlachs, hoe hij met z’n familie en vrienden omgaat en ze respecteert, of het een dierenvriend is,… Ik ga meer op zoek naar raakvlakken en als iemand er dan nog goed uitziet is dat altijd mooi meegenomen.

Een jager zeg! Ik weet niet of je je het jezelf herinnert maar je hebt me zo een dikke vijf jaar geleden na een avondje Strantwerpen, (Mardi denk ik), voorgesteld om in te stappen in je wagen om mij aan mijn auto af te zetten die slechts een goei 200 meter verder geparkeerd stond…Was dat de jager in Noa? Aangezien ik het profiel had van ‘iedereens beste vriend’ ging ik steeds uit van een nobele geste…of weet je…laten we het houden op…200m wandelen, Jens, luiaard! 

Noanealwhitebackground2 copy


Iets anders nu…hoe belangrijk is Social Media voor u? Instagram bijvoorbeeld met bijna 20K aan volgers? Haal je er iets uit?
Social Media is belangrijk dezer dagen maar is zeker niet alles! (lacht). Ik geef m’n volgers via social media de kans om binnen te kijken in m’n dagelijks leven, de dingen die ik graag doe, de plaatsen waar ik graag kom. Ik hou van m’n job, van sporten en yoga, van m’n hond Bas, van reizen en lekker eten. En wie wil laat ik er graag van meegenieten.

En ja, wij willen! Waarom moeten we je volgen op de social media?
Moeten moet niets natuurlijk hé, maar als je dezelfde interesses hebt als ikzelf is dat altijd leuk! Ik ben een levensgenieter en daar gaan m’n posts ook over. Ik probeer van elke dag te genieten en heel optimistisch en happy in het leven te staan.

Mooi uitgangspunt ook! Als BV…waar heb je een echte hekel aan?
Vind ik ne moeilijke…nergens eigenlijk. Ik maak me niet snel druk over iets.

Dat is makkelijk…de voordelen dan?
Dat je soms op plaatsen of exclusieve happenings komt waar je anders nooit zou komen.

thumb_2016-09-05 00.55.03_1024

Kevin? We moeten BV worden jom! Soit, wat is de meest opvallende reactie die je ooit heb gekregen?
Dat een koppel hun zoon naar mij vernoemd had. Ze hadden zelf het geboortekaartje van ‘Noa Neill’ opgestuurd. Vond ik best wel bijzonder en uniek. Enkel de schrijfwijze van Neill was anders als ik het me goed herinner.

Schattig! De favo-vraagjes nu…Waar kunnen onze mannen die na het lezen van dit interview en het zien van je geweldige clip als een blok voor je vallen je spotten? Met andere woorden…waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Ik ga zelfden uit, maar hou wel van gezelligheid! In de zomer kan ik ontzettend genieten van gezellig samenzijn met vrienden @ beachbars zoals Sommar of Aper’eau. De sfeer van de Marnixplaats vind ik ook een topper! Qua restaurants hou ik van uiteenlopende dingen, Fish a Gogo is een nieuw soort visfoodtruck concept in het hartje van Antwerpen en heeft m’n hart wel gestolen door z’n charmant karakter! Thais eten, bv Mai Thai, kan me ook steeds bekoren want doet me terug wegdromen en terugdenken aan m’n prachtige periode in Thailand. Once in a while een vleugje truffel bij Pazzo of Danieli il Divino, Nomnomnom. Als grote zoete bek weet ik de desserts van Roger Van Damme, Het Gebaar, ook zeer zeker te appreciëren. En The Jane staat ook bovenaan m’n lijstje.

Eén voor één ook onze favorieten! Heb je ook een favoriete zonde?
Ik word echt helemaal zen om met m’n hond te gaan wandelen op Linkeroever of Cadzand, een boek mee te nemen, van het zonnetje te genieten met een glaasje Martini Bellini…my perfect day!

IMG_9231
Over Cadzand kan ik trouwens boeken schrijven…maar dan komen we weer op een punt dat mijn vrienden mij uitlachen en liedjes maken daar ik me er eerder als ‘best friend’ heb gedragen…een trauma voor het leven dat ik je even ga besparen…het ging hier trouwens over u, dus…nog andere ‘Guilty Pleasures’?
Zoete guilty pleasures, dat zijn er wel een aantal…Nutella, versgebakken suikerwafels wanneer ze net uit het wafelijzer komen, speculoosjes, passievruchtijs, rood fruit en bosvruchten,…heb je even…?
IMG_3767

Met u? Uren als het moet maar helaas dringt de tijd! Een allerlaatste vraagje dus…wat zijn je ambities nog?
Gelukkig zijn, de mensen blij maken met m’n muziek. Naar volgend jaar toe misschien een extra programma presenteren bij Fox en mooie songs schrijven.

Bedankt knapperd voor de tijd die je even voor ons nam en doe gewoon verder met alles waarmee je bezig bent…mensen gelukkig maken met je muziek, presentaties,…Al de rest komt vanzelf! Succes! Als er nog mensen (en ja, ook begeerde vrijgezellen die nu denken een kans te kunnen wagen) zijn die Noa niet moesten volgen, wat we ten sterkste zouden betwijfelen, doe dan de moeite deze immer sympathieke dame even te checken op Facebook of Instagram en volg ze! Spijt kan je daar nooit van hebben! Zeg dat Whatmatters het gezegd heeft!
 


 Credits by:
Noa Neal
Bart Albrecht
Frank Molnar
Jonas Leriche
Tjorven Boucher
 

You May Also Like

Margot Robbie, The Wolf of Wallstreet-chick, ging van bil op een jetski

De gekste plek waar ze ooit seks heeft gehad? Margot Robbie moet zowat onze favoriete ...

Marisa’s wegen leiden naar… Rome (NSFW)

Geen geloofs- of politieke overtuiging gaat ze uit de weg… Nadat ze al eerder ...

Topless Jennifer Aniston laat zien dat 50 het nieuwe 30 is

Daar willen we nog altijd wel ‘Friends’ mee zijn… En voor zij die wel ...

Hosting door Fraai