Kim Van Oncen, laat het hartje sneller bonzen

Kim Van Oncen beschrijven in één zin? laten we het houden op…’Look like a Girl, Act like a Lady, Think like a Man and Work like a Boss!’. Hoe ze alles gemanaged krijgt in een dag die 24 uur duurt, een compleet raadsel. Model, mama, schrijfster, vloggen, een goed doel en het runnen van een Delhaize, we zien het in ieder geval maar weinig jonge vrouwen doen. Wij bij Whatmatters smeren de dag- en nachtcrèmes alsof het een lieve lust is om onze opkomende wallen wegens te weinig slaap en veel te veel werk te verdoezelen…en laat dat nu net misschien nog wel het allersterkste punt van Kim zijn…ze straalt en blijft stralen. Onze redactie wou dus wel eens wat meer te weten komen over deze jonge, ravissante, sympathieke en toffe madam!
Kim645
Dag Kim, we zijn blij dat je dat ene gaatje in je agenda door ons laat vullen…vertel eens…hoe lang ben je al bezig als model, presentatrice, vlogger,…?
Als model 10 jaar,  5 jaar ben ik bezig als presentatrice, ongeveer een 3 jaar als blogger en vlogger sinds een goed half jaar.

Dat kan al tellen. Waarom ben je begonnen als model?
In de modellenwereld ben ik ingerold door hier en daar eens een opdracht te doen via via. Voor ik het wist had ik veel opdrachten en schreef ik me in bij verschillende bureau’s. Vooral voor reclamespots was ik erg in trek omdat ik er naar verluidt gelukkig en gezond uitzie. (lacht)

_DSC0231A

En nu je hier voor ons staat kunnen we alleen maar bevestigen…je ziet er ook gewoon heel gelukkig en gezond uit! Je schrijft ook boeken, vertel hier eens iets over?
Ik heb 1 boek geschreven en dat gaat over mode en beauty. “Daily Beauty” is op 2 juli 2015 gelauncht,  slechts enkele uren voordat ik voor de eerste keer mama werd. Het is een boek voor vrouwen die het vandaag de dag vaak erg druk hebben, maar zichzelf toch niet willen verwaarlozen. Er staan tal van tips in om op een snelle en efficiënte manier toch verzorgd voor de dag te komen.
_DSC0432

We zien wat we zien dus laat het duidelijk zijn dat dit iets is dat op je lijf geschreven is. Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik durf te zeggen als ik rondom mij kijk dat ik één van de meest hardwerkende vrouwen ben in het medialandschap. Mensen weten dat niet altijd maar naast het boek en de blog presenteer ik ook, doe ik modellenwerk, loop modeshows, run ik samen met mijn broer een AD Delhaize, sta ik mee aan het hoofd van vzw Bring a Smile en schrijf modeartikels voor Talkies magazine. Naast dit ben ik in de eerste plek moeder dus de combinatie is soms moordend, maar het geeft me voldoening. Ik moet het doen nu ik nog jong ben. Ik denk dus vooral dat ik veelzijdig ben om op je vraag te antwoorden.

Schermafbeelding 2014-07-04 om 15.55.36

Zit dit vervat in je persoonlijke levensmotto?
Look like a girl, act like a lady, think like a man, work like a boss.

En dan kom je gewoon uit bij het DNA van een echte Whatmattersgirl. Uiteraard is Social Media voor u erg belangrijk. Waarom moeten we je hierop volgen?

Als je interesse hebt in toegankelijke mode die heel draagbaar is. Ook als je graag happy vibes hebt en dol bent op kinderen. Mijn zoontje van 14 maanden, Jack, heeft er geen probleem mee om voor de lens te staan en is dus vaak ook heel aanwezig op social media. Hij is een echte vrouwenmagneet. Andere mama’s zien dat ook graag denk ik.
1
Het is een schatje! Maar eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat wij ook wel geïnteresseerd zijn hoe je een massa aan volgers opbouwt…met andere woorden…geef ons eens wat tips om ook ons platform verder uit te bouwen en volgers te creëren?
Wat belangrijk is ermee bezig zijn en je eigen identiteit zoeken. Sommigen hebben een heel mooie en cleane feed en ik kan dat heel mooi vinden, maar dat werkt niet voor mij. Ik heb graag een echte feed met vaak mooie en professionele foto’s, maar soms ook een kiekje tussen van de hond of ons zoontje. Ze mogen soms ook de gewone en normale dagdagelijkse dingen zien van mij. Kies dus een richting naar waar je uit wil en hou je daar aan. Volgers verwachten dat en weten wat ze zullen krijgen. Verder verwachten volgers dat je heel regelmatig post en moet je best actief zijn. Andere profielen in de gaten houden, comments geven, liken, …Het is not done om bijvoorbeeld twee weken af de rader te verdwijnen.
Schermafbeelding 2014-07-04 om 15.50.45
Je bent de vriendin van een knappe vent als Niels De Jonck? Wat heeft hij, naast er goed uitzien, moeten doen om jou te verleiden en te behagen?
Toch wel wat! Ik was op een punt in mijn leven gekomen dat ik een erg gelukkige vrijgezel was en tegelijk niet echt vertrouwen had in mannen. Toen hij mij benaderde had ik dus een vooroordeel en dacht ik dat hij de zoveelste player in rij was. Ik was heel koud tegen hem en liet hem wat links liggen. Dit werkte blijkbaar als een rode lap op een stier want hij haalde alles uit de kast en liet me niet met rust. Op ‘den duur’ heb ik met hem gedatet omdat ik dacht, ‘die hoor ik nadien dan toch niet meer’. Maar toen was het hek helemaal van de dam. Ik heb de boot nog lang afgehouden tot hij eens met Sinterklaas om 5h ’s ochtends chocolade en mandarijntjes aan mijn voordeur was komen zetten. Toen brokkelde mijn muur langzaam maar zeker af. Niet lang daarna hebben we gekust en sindsdien wonen we eigenlijk samen.
DSC_3158
Potverdekke zeg…ik heb in een ver verleden hetzelfde geprobeerd als Zwarte Piet maar dat is me mede door de vader van mijn toenmalige ‘crush’ slecht bekomen…All credits to Niels! Is er naast het drukke professioneel in combinatie met het gezinsleven nog ruimte om te gaan stappen? Etentjes? En wat zijn dan je favoriete plekjes? 
We gaan sinds Jack er is minder eten omdat er minder tijd is en hij graag vroeg naar zijn bed gaat. Verder hebben we ook grote verbouwingen aan ons huis gedaan dus proberen we ons budget wat strakker te houden waardoor het er minder van komt dan vroeger. Als we iets gaan eten, houden we alle twee enorm van pasta.
Websize_de_D8E_8715
En heb je ook een guilty pleasure?
Mijn absolute zonde is witte chocolade. Ik kan dat eten tot ik mottig ben.
Euh…dat gaan we nu even niet testen…een allerlaatste vraagje want we beseffen dat uw tijd erg kostbaar is…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik zou graag nog een keer een grote presentatieopdracht voor de televisie willen doen. Verder willen we graag een tweede kindje. Voor de rest hoop ik vooral dat alles blijft zoals het is, want ik heb niet te klagen.
12511302_10153867155846950_796948546_o-2
Als je dat maar weet! Bedankt voor het interview en heel veel succes in alles wat je doet en verder onderneemt! Aan onze lezers…wens je Kim te volgen met haar dagelijkse bezigheden, neem dan een kijkje op haar Facebook, Instagram, persoonlijke website en site van haar eigen vzw Bring a Smile…doen! 
KIM_V_ONCEN_E1A4370
14256268_10156016116758644_1432920227_n
 
14249354_10156016116738644_1441749073_n
14281529_10156016116678644_1607418439_n
Credits: Kim Van Oncen via kimvanoncen.com
 

You May Also Like

Whatmatters On Tour: BOO(S)Tcamp Motorola One

Bloed, zweet en tranen… Of we zin hadden in een avondje workout, (Thai-)boksen, healthy ...

Isabelle & Olivia Mathers is Whatmatters

Daar de herfst in Australië zijn intrede heeft gedaan en de winter stilaan voor ...

Sophie Klooster: een reden om naar Victory te trekken!

Hockey, dat hebben we deze zomer toch collectief weten waarderen, nee? Zaten we niet ...

Hosting door Fraai