Jeanine Gouwens, zelfstandig en ondernemend!

Verstand komt met de jaren zeggen ze wel eens. Bij de Whatmatters redactie was dit soms met een kleine terugval, zeker het geval. Niet dat we nu overlopen van verstand, maar we doen ons best. De 20-jarige Jeanine staat in elk geval al ver, en ontkracht het gezegde alvast volledig. Werkend aan een modellencarrière, maar met de voetjes op de grond, haar studie afmakend. Netjes! Uw redactie kan er alleen voor applaudisseren. Maar we laten het haar met plezier zelf vertellen, wie weet steek je er nog wat van op!
Jeanine, shoot, wie ben je?
Mijn naam is Jeanine Gouwens, 20 jaar oud en Freelance Fashion Model. Buiten mijn modellenwerk studeer ik International Business and Management studies aan Arnhem Business School. Je weet nooit hoelang het modellenwerk blijft duren en ik wil toch verzekerd zijn van een goede toekomst.  Daarom wil ik succesvol mijn studie afronden. Toch wil ik zo lang mogelijk modellenwerk blijven doen. In mijn vrije tijd ga ik graag wat eten of drinken met vrienden/vriendinnen, leuke dingen doen en rij ik paard.
13578851_1093721787388360_1250428908_n
Een verstandige meid dus, mooi zo! Hoelang ben je al met modellenwerk bezig?
Ik ben ongeveer 6 jaar geleden gestart met modellenwerk en heb zo mijn portfolio opgebouwd. Op mijn 16e heb ik een 2-jarig contract aangeboden gekregen bij een modellenbureau, maar ik wilde niet exclusief bij een agency ingeschreven staan terwijl ik niet verzekerd werd van opdrachten, dus een inkomen. Je bent bij zo een bureau ook vaak 1 van de 100 meiden, dus met de juiste lengte en maten heb ik besloten mezelf te gaan promoten. Ik ben met webdesigner Martin Reschad van MRX Media samen gaan werken, en heb hierbij mijn website opgezet en zo begon het balletje te rollen. Bovendien betekent dit niet dat ik nooit met modellenbureaus werk, maar ik wil niet exclusief onder contract staan. (Mits er een groot modellenbureau zal komen waarbij je verzekerd ben van veel werk of een bepaald merk)

We herhalen een verstandige en ondernemende meid dus! Whatmatters materiaal! Was modellenwerk altijd al een droom?
13595705_1093722057388333_1041143202_nIk denk dat de droom van elk meisje wel is om model te zijn/te worden.

Ik hou van fashion en alles daarrond. De energie die een fashionshow geeft is moeilijk te omschrijven. Het is daarom ook werkelijk een droom die uitkomt.

Marco zong ooit: De meeste dromen, soit … In jouw geval dus gewoon de waarheid. Hoe onderscheid je jezelf van andere modellen, buiten je unieke aanpak?
Ik ben een persoon die graag doorpakt en meedenk. Ik zal daarom ook niet snel bij de pakken neer gaan zitten wanneer er dingen backstage verkeerd gaan of wanneer er hulp nodig is. Een professionele houding is, naar mijn mening, de helft van het werk.
Daarenboven ben ik zeker geen stereotiep model. Ik hou van eten en hoef gelukkig ook niet op mijn lijn te letten, dus backstage zal je me altijd zien eten, tot jaloezie van bepaalde collega’s. Wel vind ik het belangrijk om aan mijn conditie te blijven werken, maar dat is puur voor de gezondheid.
13582448_1093722880721584_1507188678_o
Kijk maar uit, voor je het weet steken ze je ogen uit met een vork! Ook veel met je sociale media bezig?
Die geven gewoon weer wat ik doe. Mensen die geïnteresseerd zijn in mij of in fashion, zijn hier op het juiste adres. Ik post de verschillende dingen waaraan ik deelneem of geïnteresseerd in ben, zodat iedereen kan meegenieten.
 

There is no elevator to success. You have to take the stairs…

 
Sorry voor de indiscrete vraag, maar heb je al een man gestrikt Jeanine?
Nee, ik heb geen vriend. Voor mij is het belangrijk dat een man respectvol met vrouwen omgaat, me laat voelen wat ik waard ben en er verzorgd uitziet. Samen leuke dingen doen is natuurlijk een must.
13576374_1093721944055011_510213976_n
Jens, de wereld loopt over van de single vrouwen, was dat nu enkele jaren geleden ook al zo? Soit … Waar ga je stappen, zodat onze lezers je het hof kunnen maken?
Een van de leukste clubs die ik bezocht heb is Versuz in Hasselt. Mijn favoriete werk bestemming is toch wel Cannes in Frankrijk. Wat daar allemaal gaande is tijdens het film festival,  is echt geweldig en daar zijn bijna geen woorden voor. Van de koffie bij Giorgio Armani naar cocktails bij Blue Marlin Ibiza, Nikki Beach of een van de andere pop-up strandtenten tot aan de grootste feesten bij VIP Room Cannes, het is allemaal A-MA-ZING!
De Versuz, kijk eens aan. Jeanine, je lijkt wel Astrid Bryan met je Amazing! Die zit daar trouwens ook elk jaar. Bel ons volgende keer, dan gaan we mee! Wat zijn je plannen nog voor de nabije toekomst?
Na mijn studie wil ik fulltime aan het werk als model (als de situatie het toelaat), anders heb ik altijd nog een goede opleiding waarmee ik me een goede baan in de fashion industrie kan verzekeren.
13570208_1093720644055141_1808598489_o
We gaan het niet nog eens herhalen Jeanine, maar dat lijkt ons, als je wat vaderlijke raad weet te appreciëren inderdaad de juiste aanpak. Jij komt er wel! Interesse om deze verstandige meid te leren kennen? Breng een bezoekje aan de Versuz of breng je vakanties vanaf nu door in Cannes. Haar volgen op haar eigen website, Facebook, Facebook Like page en Instagram is misschien een logische eerste stap … Succes!
Credits foto’s: Mireille Martis/ Martin Reschad (MRX Media) /  Olivier Caumartin

You May Also Like

Marisa Papen uit de kleren voor goed doel! Wij kopen, U toch ook? (NSFW)

#PLASTICSUSHI GOES #PLANETPLASTIC ‘Not only life underneath the Big Blue surface has considerable marks ...

Vegan bikinimodel Elisabeth lusten wij wel

Het is niet omdat zij geen dieren eet, dat wij van dit diertje niet ...

Vlaamse Pareltjes XX: Alexine Mertens

Waarom de hele wereldbol afschuimen op zoek naar mooie pareltjes als we er in ...

Hosting door Fraai