De dansende kok, die huizen verkoopt: Manon Savelkoul

Bij Manon, moeten we aan de Jeugd van Tegenwoordig denken, maar daar kunnen we het deze keer niet over hebben. Tenzij Manon Savelkoul natuurlijk de muze was van de jongens, dat sluiten we niet uit. Want zeg nu zelf…een kok, die op de catwalk loopt en huizen verkoopt… hadden jullie er al eens van gehoord? Nee, wij ook niet, en we hebben echt al wel wat gezien. Waar we dit exemplaar vonden? In Valkenburg … Niet dat ze daar lang gaat huizen, want haar droom is nog heel wat van de wereld te zien. Maar voorlopig houdt ze het bij modellenwerk, koken en studeren. Wie Manon is, dat vertelt ze even zelf.

Manon, stel je je even kort voor?

Ik ben Manon Savelkoul, momenteel woon ik in Valkenburg. Ik ben een echte socialite, hou van een lekker eten, een feestje en op zijn tijd een goed gesprek. Een echte levensgenieter dus. Ik probeer overal het beste uit te halen en alles aan te pakken dat op mijn pad komt. In het dagelijks leven ben ik kok en doe regelmatig modellenwerk.

14302653_1446754312006309_400090867_n
Credits: Benoit Meeus

Kijk dat hebben we nog niet gehad, een kokend model. Klinkt in elk geval als muziek in de oren. Ben je al lang bezig als model?

Modellenwerk doe ik sinds 4 jaar op freelance-basis of op uitnodiging. Ik ben ook een tijdje gogo-danseres geweest in clubs en op feestjes. Maar daarnaast werk ik als kok in de horeca, en ben ik bezig met een studie makelaardij.

Wat is dat toch met al die gogo-danseres tegenwoordig. Maar een kok, die ook huizen verkoopt, terwijl ze op de catwalk loopt is wel helemaal uniek! Hoe ben je met dat modellenwerk begonnen?

Benoit Meeus was de eerste die mij vroeg mee te doen aan zijn reeks foto’s voor zijn boek ‘tattoo identity’. Dit vond ik heel leuk en toen ik een aantal foto’s op Facebook en Instagram postte kwamen er vanzelf aanvragen binnen.

Waar een tattoo niet goed voor kan zijn … Wat is je voornaamste karaktertrekje?

Ik kan erg eigenwijs zijn, maar dat vind ik juist leuk ‘iets van je eigen en toch wijs’ (haha). Ik ben een doorzetter en wil graag zo veel mogelijk leren.

Ja Jens, het is zover, we hebben een wijsneus. En nog een speciaal eigenwijs levensmotto? 

Mijn levensmotto’s zijn ‘liberté toujours’ omdat ik vrij zijn een van de belangrijkste en mooiste dingen in het leven vind! En ‘vouloir c’est pouvoir’ omdat ik geloof dat als je lang genoeg je best doet, niet opgeeft en in jezelf gelooft, je alles kan bereiken wat je wil.

14249244_1446753985339675_679064084_n
Credits: Dave Fransen

Een Nederlandse die met Franse quotes afkomt, veel gekker moet het hier echt niet worden. Ben je ook actief op de social media? 

Natuurlijk, jullie kunnen mij volgen via Facebook (Manon Savelkoul) en Instagram (@manonleonee). Op Instagram probeer ik wisselen tussen professionele foto’s, quotes en foto’s uit mijn vrije tijd. Dat geeft veel afwisseling en geeft mensen een kijkje in mijn privéleven en waar ik voor sta, vaak met een vleugje humor. Op Facebook deel ik af en toe muziek die ik luister, post ik kleine stukjes over dingen die me opvallen of voor mij heel tegenstrijdig zijn, en geef ik vaak een iets uitgebreider verslag (in foto’s) van plaatsen waar ik ben of dingen die ik doe.

Kijk, daar kunnen we perfect onze dagen mee vullen. Er zijn ergere jobs! Heb je een vriend Manon?

Ik heb geen vriend. Eigenlijk vind ik het wel prima zo die vrijheid, maar als ik de juiste persoon tegen kom zal ik nooit uit principe ‘nee’ zeggen.

Oef, we zitten niet opgescheept met een rabiate mannenhater! Heb je nog tips voor mannen die hun kans willen wagen?

Mijn tip voor mannen is: blijf jezelf, doe niet stoer zodra er anderen bij zijn. Wees aardig en beleefd, dat kost niets extra’s!

10477567_905507622799093_7342663729469072615_o

Ok, dan gaan we nu even een potje huilen, terwijl we in onze neus peuteren, helemaal onszelf! Waar kunnen de heren je spotten?
Als ik ga feesten, ga ik graag naar ‘at the villa’ of rij ik naar Antwerpen, maar het liefst ga ik gezellig iets eten en blijf daarna lekker relaxed borrelen. Een van mijn favoriete restaurants is Beluga in Maastricht, zodra ik daar binnen loop ben ik meteen vrolijk. Maar ik kan ook genieten van een terrasje of bruin café. Zo lang ik met gezellige en leuke mensen ben vind ik alles prima!

In Antwerpen is er ook een ‘The Villa’ en daar hebben we … soit, het gaat niet over ons. Je lijkt me wel iemand die van zondigen houdt?
Mijn favoriete zonde qua eten is chocolade, daar kan je mij voor wakker maken. Ik drink heel graag rosé en rook behoorlijk wat sigaretjes.

Ai, ai, ai, … maar kom, er zijn erger dingen. Heb je nog grote verwachtingen in het leven Manon?

Mijn ambities naar de toekomst zijn een eigen makelaarskantoor beginnen, beter leren koken, naar het buitenland te verhuizen en nog meer van het leven genieten. Er zijn ontelbaar veel dingen die ik nog graag wil leren en zien, soms ben ik bang dat er te weinig tijd is.

Ja dat kennen, nu geloven wel dat er een markt is voor gogo-dansende koks, die huizen verkopen in Spanje, dus dat zit wel goed. We wensen je alvast veel succes met al je dromen en genoeg tijd! Wil je Manon volgen op haar weg? Voeg haar toe op Facebook en Instagram. Wie weet mag je wel eens komen eten …

 

You May Also Like

Papa Alec Baldwin niet blij met foto's van knappe dochter Ireland op Instagram

Vandaar zijn grijze haren… Of ze de genen van haar moeder geërfd heeft? Laten ...

Dromerige Nasrien zonder bovenstukje is een dikke tien

Aftellen maar… “Amai, weet je dat nog, dat het zo warm was? Ik ben alvast ...

De diepte in met Cheyenne Lohnen

Soms denken we dat we beter ons bedje beter in Nederland kunnen zetten. Kunnen ...

Hosting door Fraai