Dagboek in Ibiza: Hippies en Beachen

Dag Señorita Chica,

Ik had beloofd je een naam te geven…bij deze heb ik je dan maar ineens de naam gegeven van de meiden die ze riepen toen deze ostentatief voor mijn neus de handdoek ontrolde, mijn zon benamen en gewillig uit de kleren gingen zonder dat ik hiervoor, in tegenstelling tot ooit in een Amsterdamse bar, briefjes van 5 Roebels in mijn hand had. Strings, blote konten en blote voorgevels op 2m van uw redacteur…de vriendin stond erbij en keek ernaar…speciaal gegeven…laat dat duidelijk zijn.

img_8609

Maar waar was ik? Awel, ik was eens gaan piepen op Salinas…meerbepaald Jockey Club. Iets dat ik, ik verbeter, Renée kende omdat ene Pieter Loridon, (die we dringend nog eens moesten contacteren nvdr) daar veel zit en dit ook geregeld post op Instagram. Ik beken…tot op de dag van vandaag volgde ik onze Antwerpse basketreus nog niet maar Pieter, moest je dit lezen…vanaf nu dus wel. Om maar te zeggen…de jetset zit onder andere op Jockey Club…en wij? Wij dus ook. Fantastisch strand, kristalhelder water en een zee waar je 150 meter ver moet zijn wil je überhaupt een beetje willen zwemmen. Ook de lunch was fantastisch…om het kort en bondig even mee te geven…Een score 4,5/5 voor TripAdvisor.

Waarom 4,5/5? Omdat we eerlijkheidshalve moeten bekennen het paradijs op aarde gevonden te hebben onder de naam Cala Comte. Authentiek, rotsen, kristalhelder en azuurblauw water, vissen rondom je tenen en een uitzicht om van weg te dromen en nooit nog te ontwaken…als God bestaat, mag hij alvast dit plaatsje nabootsen in de hemel…ik zou geen bang hebben om te sterven…adembenemend mooi. Neem hier alvast de prachtige zonsondergang bij en zelfs ik scoor onuitwisbare punten qua romantiek. Om maar te zeggen…ben je met je lief op vakantie en heb je plannen, neem ze mee naar Cala Comte en zelfs als zij even koud is als een ijspegel op Antarctica zal ze sneller smelten dan een ijsblokje in de zomer in Death Valley.

img_8522

Nog een ongerept en mooi stukje strand is Cala Benirras…waar de beachbar Elements is gevestigd. Ook hier een baai met azuurblauw water, scholen vissen die door je benen zwemmen maar helaas één minpuntje…geen wit zand maar redelijk grote korrels en keien…maar wat maakt alles dan weer goed? Jawel…een refreshing lemonade en een jonge Thaise kokosnoot…een zeker niet te missen plaatsje…en op het juiste moment van het jaar gaat ook hier de zon onder tussen de rotsen aan dit prachtig stukje zee…hebben we al gezegd dat Ibiza iets romantisch heeft?

Helemaal anders verliep het een dag later…na een zware avond op Ushuaïa waar Hardwell zijn seizoen afsloot en een dansje in Privilege met Anouk Matton, (DJ MATTN) Dimitri Vegas en onlangs op Whatmatters verschenen Charro Pyl. Terug aangekomen aan het hotel, de buren die na een potje stevig rampetampen duidelijk zin kregen om elkaar af te slaan (bleek later bij het melden aan de receptie te gaan om een straatmadeliefje die niet genoeg centjes kreeg van onze buurman) moeten we niet vertellen dat onze nachtrust duidelijk verstoord was. Met wallen groter dan de wallen in Amsterdam onder de ogen trokken we naar de Hippy Market…Honderden Hippies die de meest uiteenlopende, vaak nutteloze dingen aan de man proberen te slijten…en toch…Ibiza heb je niet bezocht als je ook deze markt niet hebt bezocht.  In ieder geval liepen we niet uit de toon want qua bloeddoorlopen ogen waren we zeker niet de minste…en laat bij de hippies daar de joints voor iets tussenzitten…soit…wil je zelf een wietplantage beginnen thuis…zaadjes hier alvast te koop…we geven het maar mee…

Om uit te rusten gingen we dan maar even liggen op Playa d’en Bossa. Allez, dat was het plan. Maar veel uitrusten was er niet bij met de deep house tonen en honderd vliegtuigen die telkens weer opnieuw tussen u en de zon voorbijvlogen om een kilometer verderop te landen. Om maar te zeggen…ben je meer voor de beats op het strand en kom je niet om uit te rusten (er waren zelfs mensen openlijk hun neus aan het bijpoederen) ben je hier op het goede adres. Wij hebben het na anderhalf uur voor bekeken gehouden en trokken moe terug hotelwaarts.

Ik ga het vandaag hierbij houden en nog wat verder uitrusten. Ik heb de komende dagen nog heel wat meer te vertellen. Ons avondje uit op Ushuaïa, DJ MATTN, Dimitri Vegas, een catamaran-cruise naar Formentera, blijf het volgen. Ondertussen op de achtergrond is er opnieuw het alomtegenwoordig deuntje van Mike Posner…’I Took a Pill in Ibiza’…iets wat ‘dievanons’ dan ook net gedaan heeft.

img_8673

Adios

Jens

XOXO

img_8745

You May Also Like

Onze waaghals Mister C. trekt met vrees voor eigen leven Varosha in! (VIDEO)

 Wie denkt aan Cyprus, denkt in 1 ruk meestal aan goudgele stranden, cocktails ...

Een bitter bijouke!

Van feest naar feest, van invitatie naar invitatie. Toen we amper 2 maanden geleden ...

Welcome in de Whatmatters Mansion!

We mogen dromen, nietwaar? Zelfs met twee keer het hoogste bedrag dat ooit te ...

Hosting door Fraai