Dagboek in Ibiza: Dansen dansen dansen

Dag Señorita Chica,

Wie Ibiza zegt, ademt bijna gelijktijdig het woord feesten uit. Ook toen ik tegen iedereen vertelde dat ik op vakantie ging naar Ibiza keken de meeste mensen (die Ibiza niet kennen) mij aan alsof ik in doodzonde ging leven en mij ging bezondigen aan de nodige seks, drugs en Rock & Roll. Is deze perceptie terecht? Ja en nee…mijn vorige schrijfsels gericht aan u hebben alvast het mooie, het avontuurlijke, het magische stukje van dit fantastische eiland blootgelegd. Maar ik zou nooit huiswaarts kunnen gaan zonder ook de voor sommige zondige kant van het eiland ontdekt te hebben…en of het de moeite was!

spacenight

Ik begin wel met een ietwat triestige noot…Space, de meest bekroonde danstempel op het party-eiland sluit begin oktober voorgoed zijn deuren. Met de opening van Space begint het party-seizoen in Ibiza, en ze sluiten ook de boel elk jaar als laatste af. Met andere woorden, dé referentie. Of er in de discotheek met 5 discobars volgend jaar nog enig danspasje zal te bespeuren zijn, is nog wat koffiedik kijken maar het vermoeden leeft dat de eigenaars van overbuur Ushuaïa, en tevens ook de eigenaar zijn van de grond waarop Space staat, het niet zullen laten iets gelijkaardig uit de grond te stampen. Niet onlogisch als je weet dat Ushuaïa een openluchtzaak is en dus dagelijks rond de klok van 12 zijn festiviteiten moet stoppen. De straat oversteken en verder feesten? Ik voel alvast één van de betere combi-regelingen komen…maar zij die nog snel het mythische einde van Space willen meemaken…boek een vliegtuigticket en laat je onderdompelen op 2 oktober op de beats van Underground-held Carl Cox! En het wordt nog mythischer voor Space, Ze komen in de club van 27…oftewel de club van iconen die sterven op de leeftijd van 27, zoals bijvoorbeeld Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Jim Morrison, Amy Winehouse,…

19

Ushuaïa dan…als er een moment is om te komen feesten in Ibiza, is het september wel. Elke week zijn er wel ergens dagen en plaatsen waar een bekende DJ zijn ‘werkjaar’ afsluit op Ibiza, ook wel eens closing party’s genoemd. Dit jaar was zelfs Ushuaïa het decor van de allerlaatste set van Avicii ooit. ‘I Took a Pill in Ibiza, just to show Avicci I was cool’ zal nooit nog door zijn eigenste magische handen de decks opgelegd worden.  Wij gingen alvast eens een kijkje nemen op de closing party van de Nederlandse DJ Hardwell. Ook Sunnery James sloot die avond als voorprogramma zijn jaar op Ibiza af. Sunnery James? Ja, de man van Doutzen Kroes…en dat bracht ons op volgend idee…

img_8709

Het werd een bommetje…5000 man rond het zwembad en een openluchtspektakel met vuurwerk, lichtshow, rook en nog meer vuurwerk tussen 17u in de vooravond en klokslag middernacht. Dat er hier openlijk en bloot wat versneden neuspoeder over en weer ging in de toiletten was duidelijk toen een Nederlandse griet niet uit de trip van haar leven geraakte. Klokslag 19u en de avond van het gezelschap zat er richting hospitaal al op. Een dag later bereikte het bericht dat de arm der wet s’ morgens was binnengevallen bij Ushuaïa en grote concurrent Pacha, nog een grote naam in het uitgangsleven in Ibiza en er miljoenen Euro’s aan cash aantroffen. Ik ben er niet van geschrokken. Met dik 50€ aan inkom en minstens 10€ voor een drankje…en dan hebben we het nog maar over een cola of een platte water…gaat er wel wat geld rond. reken maar uit…5000 man aan 50€ die elk tussen 17u en middernacht een paar keer de toog gaan bezoeken, je moet drinken bij dit warme weer, en dit zeven dagen op zeven…er wordt gecasht, laat dat duidelijk zijn. Om maar te zeggen…een dikke portemonnee op een avondje in de grote discotheken is een must. Om even terug te komen op de Pacha…de holding staat zelfs te koop voor een slordige 500 miljoen dollar.


Wil je minder geld uitgeven moet je de site rond Playa D’en Bossa verlaten en je pijlen richten op San Antonio. In de smalle straatjes gooien ze met cocktails en shots naar je hoofd aan prijzen waarvoor je nog geen pak kauwgom kunt kopen bij Apu van de nachtwinkel. Enig nadeel…je vrienden daar zijn dan de meest schrale Engelse Barry’s die veel gelijkenissen hebben met Onslow. En als je denkt in Ibiza een dame te scoren, kan je ook best deze omgeving verlaten. Omdat illustraties het beter verwoorden dan tekst, krijg je hier wat foto’s…hoeven we er hier nog iets aan toe te voegen? Ik dacht het niet.

Tussen Playa D’en Bossa en San Antonio vind je nog twee interessante hotspots. Amnesia, de thuisbasis voor onze Belgische trots Dimitri Vegas & Like Mike, maar tegelijk ook voor celeb en resident Paris Hilton. Zeker a must do! Wij hebben ook de grootste discotheek van het eiland, (ze beweren ook ter wereld nvdr), Privilege,  aangedaan op uitnodiging van onze eigenste favoriet, DJ MATTN, oftewel Anouk Matton. Hier vindt wekelijks de grootste Paint-Party van het eiland plaats. 800 liter fluoriserende verf dat over de dansende massa wordt gespoten…en hoe je nieuwbakken wit T-shirtje een Ibiza touch krijgt om nooit nog uitgewist te krijgen…

En dat is misschien een leuke om mee te eindigen. Eens Ibiza in al zijn facetten je getoucheerd heeft, krijg je het nooit nog uit je lijf. Op de luchthaven zeg je dan ook nooit ‘Goodbye’…maar wel ‘See You Soon!’…
fullsizerender
 
Bij deze, Señorita Chica, See You Soon!
Jens
XOXO

 
 
 

You May Also Like

Gillian Vanhoenacker l LOOK Fashion & Lifestyle

Nu vinden we onszelf best wel ambitieuze rekeltjes bij Whatmatters, maar we verbleken bij ...

Exclusief! Dennis Black Magic is Back en wij zochten hem op!

Traditioneel op zondagavond gaan we nog eens door onze mailbox en bekijken we de ...

Hosting door Fraai