Dagboek in Ibiza: Bootje varen, Pootje baden

Dag Señorita Chica,

Wat ging die wekker toch verschrikkelijk vroeg af op een vakantiedag als deze. 7u om precies te zijn. Oké, ik beken…ik had hem stiekem een kwartiertje vroeger gezet omdat ik, 1 gewoon graag snooze, en 2 het heerlijk vind om de dag met mijn jonge hinde wat ‘cuddlend’ gedurende 9 minuten in te zetten…of 18 want ik beken…ook ik snooze gewoon 2 keer. Ik heb trouwens nooit echt begrepen waarom een snooze op de iPhone exact 9 minuten duurt. Is het omdat men gemiddeld de wekker één minuut laat rinkelen en ze per 10 minuten willen snoozen? Ik zou het Steve Jobs willen vragen maar dat lijkt me nu vijgen na Pasen…tenzij hij nog verrijst natuurlijk. Soit, ik ben hier natuurlijk niet om de tools en functionaliteiten (op de goede kwalitetit van de foto’s na!) van een iPhone te bespreken, laat dat duidelijk zijn. (Tenzij ze bij Apple zin hebben om een iPhone 7 op te sturen, die wil ik gerust aan wat tests onderwerpen, hint hint!)

img_9175

Bon, omtrent 7u18 uit mijne nest en terwijl ik me begin klaar te maken om naar de ontbijttafel te trekken, begint de hinde nog snel aan haar 20 minuutjes work-out van de dag. ‘Hard zen’, in tegenstelling tot mijzelf dat deze work-outsessies na drie dagen voor bekeken hield…kben op verlof, weet je wel? Na de verkwikkende douche, stoppelbaardje dat getrimd werd en de haartjes in de plooi (waarom eigenlijk? Ik plons binnen dit en twee uur toch opnieuw in dat zoute water, nvdr) meld ik mij als eerste om 8u stipt aan bij het uitgebreide en fantastische ontbijtbuffet van het hotel. We hebben exact 15 minuten want om 8u20 staat de shuttle ons op te wachten voor het hotel om ons de dag van ons leven te bezorgen. 2 eitjes, spek, een kwart watermeloen, een pompelmoes en een yoghurtje later stappen we vol verwachting ons avontuur tegemoet.

img_9180

Tegen een snelheid die enkel Schumacher in zijn betere dagen ontwikkelde, dendert onze buschauffeur met doodsverachting de bergpas af richting haven van Eivissa. En daar lag hij…de catamaran die ons naar Formentera zou voeren. Ondertussen was het 9u en konden we inschepen. De catamaran die plaats biedt aan een 50-tal mensen had al een eerste roedel passagiers afgezet. De bankjes waren dus al redelijk bemand en het was dan ook zoeken naar de perfecte plaats op de boot. Gelukkig spotte ik snel twee Fatboys, (Geen schrale Engelsen, wel van die fameuze zitzakken nvdr) en positioneerde deze dan ook strategisch en met het eerste drankje in de hand net voor de hangmat die ervoor zorgt dat je met je kont half het opspattend water opvangt. Om maar te zeggen…de beste plaatsen aan boord. Het smeren van de zonnecrème kan beginnen want water, zon en drank is wel eens meerdere keren in mijn leven een dodelijke combinatie gebleken. En hoewel ik soms wel het verwijt krijg een slag van de molen te hebben gekregen, hou ik het liefst bij die molen en niet van de zon.

9u30…de hoorn weerklinkt over de haven van Eivissa en we varen met een slakkengangetje de haven uit op weg naar het ruime sop. Mijn buurman die zich als eerste in het hangnet neerkwakte verloor direct een paar eurobriefjes die letterlijk door de mazen van het net glipten. Sowieso spotte ik een bruin en een blauw exemplaar dus het verlies bedroeg meer dan 70 eurokes…maar de onfortuinelijke man (een Duitser) kon ermee lachen en zei dat hij aan boord nu iets minder zou drinken. Niet eens een probleem tijdens een ‘All-in’ formule…met humor weggewuifd dus. Eens de haven uit werden letterlijk de zeilen bijgezet en werden golven door het 1 miljoen euro kostend drijvend voorwerp tegen een serieuze snelheid getrotseerd. Ondanks de volle zon en 25° kon je door de zeewind nog wel een truitje verdragen. Maar laat dat de pret niet drukken, na een uurtje opspattend water meerden we voor het eerst aan. Eerste stop is het eilandje Espalmador. Een klein onbewoond en ongerept stukje natuur dat hoort bij Formentera. Wit strand, kristalhelder water, rotsen die de golven opvangen en daartussen vis…veel vis! Het trapje van de catamaran werd te water gelaten en we stonden tot ons middel onder water, klaar om het eiland te ‘hitten’. 2u vrije tijd…we namen de benen en 10 minuutjes wandelen bracht ons op een prachtig en verlaten stukje eiland…niemand in de omgeving en klaar om te genieten van de zon, (af en toe onderbroken door een verloren gewaaide wolk), strand, zee,…. Moest je ooit je lief een aanzoek willen doen…het zou zo maar eens het moment kunnen zijn…veel romantischer kan het niet worden…(tenzij je dit combineert met een echte sunset).


2u later werden we terug aan boord verwacht. Ondertussen had de bemanning de tijd genomen de BBQ aan te steken en iedereen te trakteren op groentjes, brood en lekker geprepareerde stukjes vlees, kip en vis onder het motto…’all you can eat’. Je zou het niet zeggen als je mijn afgetrainde (lees tengere) tempel bekijkt maar als er gebikkeld kan worden, ben ik erbij. Ik schaam me dan ook niet te vertellen dat ik 8 stukjes mijn kast heb ingeslagen. Twee worstjes, twee zeebaarsjes, twee lamskoteletjes en twee stukjes kip. Neem daar een stukje Frans brood bij, perfect bereide salades en ik kon er weer tegen onderweg naar de volgende stop, op opnieuw een uurtje varen.
img_9183
Volgende stop is het wereldberoemde strand ‘Illetas’. Gekend om zijn vele sterren die vanuit hun peperdure jachten met de zodiacs of jetski’s komen aanmeren. Geen restaurant, bar of iets dergelijks te zien…enkel witte stranden. Wil je hier iets eten, brengen ze dit vanop een schip uw richting uit…alles kan. Ben je echter voor verse sushi, kan je gewoon zelf aan de slag en vang je de ene vis na de andere, zowaar met de hand als het moet. Vandaag echter geen George Clooney, Leonardo DiCaprio maar wel de Prins van Saoedi-Arabië, Jens Aerts en Renée Zwijsen op de gastlijst. De catamaran gooit het anker uit en laat ons met plezier het azuurblauwe en warme (!) water vanop de kant induiken. Het kind in mij werd wakker en ik beken…zeven duiken en vier bommetjes later heb ik me voldaan een cava ingeschonken en me kletsnat terug de Fatboy ingezwierd. Klaar om in het zonnetje op te drogen en te genieten van de verzichten op zee en de terugtocht naar Eivissa Port in te zetten. Ik moet eerlijkheidshalve ook bekennen dat ik van de terugtocht maar weinig gemerkt heb. 5 minuten na het vertrek ben ik in het zonnetje lekker ingedommeld om 10 minuten voor aankomst in de haven terug wakker te worden…heerlijk!

Jullie zullen nu wel denken…’kwanta kosta?’ Awel, dat valt heel goed mee. Voor 69€/pp heb je een dag vol plezier en kom je op plaatsen die anders onbereikbaar zijn. Eten, drank, shuttle-service inclusief. Niet te missen tijdens je trip naar Ibiza! Meer info hierover vind je trouwens op volgende site! Vwalla…liefste Chica, dit was het voor vandaag. Als je graag wilt weten hoe het nachtleven er in Ibiza aan toegaat, volg dan zeker mijn volgende schrijfsel in mijn dagboek!

Adios

Jens

XOXO

img_9181
 
 

You May Also Like

Zo rook je je eerste sigaar

Nee, roken was nooit ons ding, maar voor het aansteken van een sigaar, maken ...

Luxury For Men en Iordanov vodka: het perfecte stel

Soort zoekt soort Wat er gebeurt als 2 topmerken gaan samenwerken? Dan ontstaat er ...

Italiaans dorp betaalt jou 9.000 Euro om er te gaan wonen

Wie gaat er mee? Op ongeveer 45 kilometer ten Noord-Westen van Turijn in de ...

Hosting door Fraai