Charro Pyl, waar een versleten jeans niet goed voor is.

Laten we dit interview openen met het feit dat we lang, héél lang moeite hebben moeten doen. Maar dat maakt de uiteindelijke pret, alleen maar groter natuurlijk. Charro Pyl, waar trouwens heel wat leuke woordspelletjes mee mogelijk zijn, die we hier niet gaan bezigen, is immers een bezige bij. Na heel lang smeken en wachten mochten we echter op audiëntie komen in Antwerpen. Een thuismatch dus voor ons, dat was alvast meegenomen.Nu we er toch zaten, namen we uiteraard onze tijd en gaven we onze ogen en oren de kost. Het relaas van het interview met mevrouw Pyl leest u hieronder.
Charro … kan je je even voorstellen ?
14215561_1128055847264706_666615303_oAls eerste zal ik je vertellen dat ‘Charro’ mijn echte naam is, geen bijnaam zoals velen denken. Mijn vader was vroeger enorm gehecht aan een lelijke, versleten jeansbroek van het merk ‘ El Charro’, vandaar mijn niet zo vaak voorkomende naam. Ik ben al 22 jaar m’n vrolijke zelve. Geboren, getogen en verliefd op Antwerpen.
Vernoemd worden naar een versleten jeans .. Wij vermoeden een klein trauma … Soit, wij interviewen meestal modellen, fashionista’s of blogsters. In welke categorie pas jij?
Ik noem mezelf niet meteen een blogster, fashionista en al zéker geen celebrity! Ik heb uiteindelijk maar 21.000 instagramvolgers, wat eigenlijk niets voorstelt in het social media-wereldje. Nochtans moet ik nog steeds wennen als er iemand een selfie komt vragen aan me, bijvoorbeeld als ik uitga in Antwerpen of op een festival. Ik veronderstel dat dit komt door ons klein Belgenlandje.
Maar 21.000 volgers, ok … Daar kunnen wij alleen maar van dromen, wat we ook effectief doen. Bon, hoe kom je dan aan die volgers? Ons vraagt overigens nooit iemand een selfie …
Ik ben dagdagelijks bezig met mijn gezondheid en fysiek (lees: met mijn lijf). Een hele tijd terug had ik een vriend met slechte eetgewoontes die ik na enkele jaren begon over te nemen. Na een tijdje begon ik dit dan ook te merken aan mijn lichaamsbouw. Op een dag heb ik een klik gemaakt en ik besloot om er werk van te maken. Gezond eten, veel sporten, geen alcohol (of toch minder). Ik heb super hard gewerkt en voor ik het wist was ik terug helemaal mezelf. Ik weet maar al te goed dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. En daarom probeer ik nu ook andere meisjes te helpen met het bereiken van hun “dreambody”.
Wat leven we toch in een ‘helpende’ maatschappij. Mooi, mooi! Hoe ben je ermee begonnen?
14203705_1128056067264684_572846600_oHet is eigenlijk allemaal heel gewoontjes begonnen zoals bij iedereen, hier en daar een selfie, eens een foto van m’n lekkere zelfgemaakte slaatje of een foto van mezelf met vriendinnen. Door het succes en de positieve feedback van zowel mijn vriendenkring, als buitenstaanders is dit uitgegroeid tot een dagdagelijkse bezigheid.
De hoofdreden van mijn Instagram account is anderen motiveren. Iedereen mag me altijd contacteren en ik zal altijd proberen al hun vragen te beantwoorden.
Neeeeeee Charro, niet doen, voor je het weet loopt je mailbox over en krijgen wij de klachten! Wij staan NIET in voor onze mannelijke lezers! Waarom zijn al die volgers trouwens zo wild van je?
14247717_1128056077264683_1618897149_oHoe m’n beste vrienden me steeds omschrijven: down-to-earth, eeuwig goedgezind, sterk in mijn schoenen. Ik laat me nooit blaasjes wijsmaken, ben altijd mezelf en heb een sterke mening.  Komt allemaal heel streng over, maar daarbuiten ben ik enorm zorgzaam voor de mensen die het dichtst bij me staan. Ik kan erg egoïstisch zijn soms maar ik zal er wel altijd staan voor anderen.
En wie zorgzaam is, is ook behulpzaam. Vandaar dan weer m’n passie voor personal training. Anderen verder helpen, hun doel doen bereiken. Meewerken aan iemand anders z’n geluk, er is niets mooiers dan dat.
En dat krijg je dus allemaal te zien/lezen op mijn social media.
 

 Comparison is the thief of joy 

 
Heb je soms als knappe, fitte verschijning, last van jaloezie?
Ik heb je al verteld dat ik veel lovende commentaar krijg op m’n Instagram account. Maar natuurlijk is dat niet van iedereen. Ik heb dus ook enorm veel last van de negatieve commentaren van mensen. Tot op de dag van vandaag hoor ik nog steeds dingen over mezelf die ik zélf niet wist. Mensen verzinnen topverhalen, van valse borsten tot opgespoten lippen, haarextensions, valse wimpers en nog veel meer. Daar is absoluut niets van waar en het blijft enorm vermoeiend.
Ik ben van mening dat iedereen een mening mag hebben! Maar het is nooit tof om andermans negatieve mening over jezelf te horen. Dat is iets waar je niet aan went. Maar ik mag van geluk spreken dat ik door de jaren heen een dik vel heb gekweekt en het dus niet telkens aan m’n hartje laat komen.
Ik wil net mensen motiveren en verder helpen. Zoveel meisjes begrijpen ook niet dat: elke keer ik een foto van m’n lichaam post op social media, dat ik er een nieuw klantje bij krijg! Ik ga je niet vertellen dat het na al die tijd geen luchtige verslaving is geworden ( maar zijn we niet allemaal wat verslaafd aan sociale media?)
14215163_1128057107264580_2117739725_o
We krijgen er van medelijden bijna tranen in de ogen van! Arm schaap! Kom hier voor een knuffel, of nee laat maar, wij moeten dat anders thuis toch maar uitleggen. Nog redenen om je te volgen op de social media?
Buiten het feit dat ik anderen wil motiveren en voornamelijk veel foto’s van mezelf post zijn er ook andere dingen die ik promoot op m’n account. Voornamelijk fashion & food.
Als ik mezelf shopverslaafd noem druk ik het eigenlijk nog zacht uit. Er gaat geen dag voorbij dat ik geen zin heb om te gaan winkelen. Eerlijk gezegd gaan er ook niet veel dagen voorbij dat ik het dus ook niet doe (shame).
En ondanks ik veel focus leg op een healthy lifestyle moet ik wel toegeven dat niet alles wat in m’n maag belandt zo gezond is. Ik ben een échte Bourgondiër, wat dus erg moeilijk valt te combineren met een strak lijf. Ik kan gewoon echt niet “nee” knikken als iemand vraagt om op restaurant te gaan. Resultaat: ik ga ongeveer elke dag op restaurant. Mijn vrije dagen bestaan uit gaan ontbijten, brunchen, lunchen en dineren. Als ik nu elke keer een slaatje zou bestellen zou dit zo’n ramp niet zijn, maar wie doet nu zoiets! Ribbetjes, hamburgers, lamskoteletjes, … en niet te vergeten: frietjes, pureepatatjes, gratinpatatjes,… En ga zo maar door.
Na jaren ervaring door elke dag op restaurant te gaan ken ik natuurlijk ook de beste plekjes uit de provincie Antwerpen. Die ik vaak in de bloemetjes zet op m’n account!
14248023_1128056563931301_199714955_o
Wat een k** leven heb jij toch … Wij willen dat ook! Of wacht, eigenlijk hadden we dat, soit, lang verhaal. Past er in dat prinsessenbestaan een vriend?
Op deze moment heb ik geen vriend. Maar “single” betekent niet altijd ‘lonely’ en “relationship” betekent niet altijd ‘happy’. Ik ben liever gelukkig op mezelf dan ongelukkig bij iemand anders. Ik krijg vaak de vraag hoe het komt dat ik geen relatie heb. Maar eigenlijk heb ik daar geen gevat antwoord op ( nochtans heb ik vaak een antwoord op alles). Ik ben wel van mening dat iemand eerst moet leren om gelukkig te zijn met jezelf. Want als je niet gelukkig bent op je eentje, ga je dat ook niet zijn in een relatie. Geluk komt van binnenuit, niet van mannen ;). Plus ik word nu eenmaal niet zo snel verliefd.
Wat een uitleg om te zeggen, nee ik ben nog niet van het straat. We hebben je gewaarschuwd voor die mailbox! Wat moet jouw ridder doen om je aan zijn degen te rijgen?
Wat moet een man doen om mij te verleiden… Ook zo’n topvraag waar ik geen instructies op kan plakken. Ik zou zeggen wees gewoon jezelf! Die klik is er tussen twee mensen of die is er niet, heel simpel. Wat ik wel kan zeggen is dat ik val op mannen met ambitie, ik wil kunnen opkijken naar mijn vent. Er is niets sexier dan een man die me iets kan bijleren. Maakt me niet uit over wat. Ik ben niet akkoord met dat er veel “raakvlakken” moeten zijn. Mijn toekomstige partner hoeft echt geen fitness body te hebben  (maar mag wel).
Qua uiterlijk heb ik geen specifieke eisen maar ik moet eerlijk toegeven dat alle mannen die iets voor me hebben betekend in het verleden waren gezegend met blond haar en blauwe ogen. Dus we kunnen wel stellen dat er sprake is van een ‘trend’ in m’n partnerkeuze.


Kijk dan maar eens diep in onze ogen. Grijs mag dat ook? Soit, nog enkele tips voor de single mannen onder onze lezers?
Don’t overdo it ! Als een meisje niet geïnteresseerd over komt, als het eeuwen duurt voor ze antwoordt of ze je een paar keer subtiel negeert… Laat ze dan gewoon varen. Ik probeer altijd vriendelijk te blijven tegen iedereen maar de grens tussen ‘vriendelijk en geïnteresseerd’ is enorm smal. Als je bezit over een gezond verstand dan zal je wel merken of de andere persoon interesse heeft.
Al moet ik wel toegeven dat ik al vaak heb moeten lachen met gekke openingszinnen. Een stom voorbeeldje : een kerel stuurde me ooit ‘ Hey are you my appendix? Because i’d love to take you out’. Ik heb hier zo met gelachen dat ik daadwerkelijk met hem ben uit geweest. Dus je weet maar nooit!
Kijk eens aan, ik wist niet dat een appendix, zo nuttig kon zijn. Maar ..
How, ik heb nog enkele andere tips…
Het ALLER belangrijkste is én blijft : hygiëne. Er zijn weinig meisjes die verwachten dat je er gaat uitzien als Channing Tatum of Leonardo DiCaprio. Het enige dat we wel verwachten is dat je er een beetje ‘verzorgd’ uitziet. Ik spreek vooral over tandhygiëne, slechte geurtjes, onverzorgde nagels en handen. Lijkt natuurlijk vanzelfsprekend maar is het zeker niet.
Be a gentleman… Alle meisjes worden graag behandeld als een prinses voor een avondje. Dus als je echt iemand leuk vindt, leg die persoon dan in de watten. Je moet natuurlijk niet overdrijven maar gewoon het portier van de auto openen is al heel wat voor sommige mannen tegenwoordig. We verwachten ook geen dates in een sterrenrestaurant, een picknick in het park kan zoveel leuker zijn! Maar ik persoonlijk zeg geen nee tegen een 8-gangenmenu natuurlijk.
14247879_1128056580597966_1725394272_o
Dat zal het dan zijn? En dan verrast zijn dat er niemand overblijft. Geef ons nog even je favoriete adressen, zodat we de stalkers toch een beetje op pad kunnen helpen.
Ik ga nu eens letterlijk OVERAL naartoe. Van Club Vaag tot Chat Le Roi. Ik voel me overal thuis, of het nu jetset of alternatief is. Ik weet nooit waar ik op een zaterdagavond zal belanden. Het kan in Spiegeltent zijn, maar evengoed in The Villa. Maar eerlijk gezegd geniet ik veel meer van een glaasje rode wijn ergens buiten op een terrasje. Ik ben misschien single maar wél verliefd. Verliefd op de mooie stad Antwerpen. Bijna alle dagen van de week ben ik wel ergens te vinden aan het Museum van Schone Kunsten, Marnixplaats, de Waalse kaai of op het Eilandje. Af en toe verplaats ik mezelf iets minder ver en kan je me vinden in de Koersk (Mortsel) of in Barabas (Boechout).
We zouden er bijna spontaan, ‘lichtjes van de Schelde’ van beginnen zingen. Nog een favoriete zonde?
Mijn favoriete zonde is wijn. Rood, wit, rosé, … Maakt me allemaal niet uit! Tegenwoordig maken ze zelfs al speciale wijn-cocktails (rampzalig voor me). In Koersk bestel ik bijvoorbeeld “ Frosé”. Dat is een frozen cocktail op basis van rosé-wijn en dat gaat binnen als water.
Ik kan dus ook geen nee zeggen tegen een date waar een lekkere Merlot of Montepulciano aan te pas komt!
14247677_1128056950597929_2120904524_o
Wij kunnen! Nog grote ambities Charro om af te sluiten?
Genieten van het leven! Hard werken, diploma behalen, anderen motiveren, gezond leven & af en toe eens goed zondigen met een lekker glas wijn.
Kijk, meer moet het leven niet zijn. Wil je laten inspireren, Charro haar goddelijke lijf aanschouwen of misschien gewoon de hoop volgers vergroten? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram (@fitgirlcharro) en Facebook. Geloof ons: het is de moeite.
 

You May Also Like

18 mannen strijden voor liefde van Gaby Blaaser

Als slaafse hondjes… Gaby Blaaser, één van Nederlands bekendste influencers is op zoek naar ...

Claudia Kooij, fitter maken ze Gooische moeders niet…

Hallo moeder, krijgt vanaf vandaag een volledig andere betekenis: geloof ons. Claudia Kooij mag ...

Knapste wielerbabe in het peleton Puck Moonen komt op tegen pesten (video)

Niet alleen uiterlijk een mooi persoon… Of wij vroeger wel eens gepest werden? Gelukkig ...

Hosting door Fraai