Antropologe Stephanie Blommensteijn haar gedragsanalyse!

Wat doen een mens in godsnaam in Utrecht. Euuhhh, even meegeven, Utrecht is één van de grootste studentensteden van Nederland. Bovendien is er water, en grachten en nog meer water, en een heel leuk centrum. Omdat we jong van geest willen blijven en al is graag de grens oversteken, was Utrecht dan ook een evidente keuze. Zeker omdat plussize model Stephanie Blommensteijn daar aan haar doorbraak werkt. Als ze niet op één van haar wereldreizen is toch … Nu ja, plussize ben je blijkbaar al vanaf maatje 38/40, dus laten we dat ook maar gelijk relativeren. Je kon ons, de 2 sprieten van de Whatmatters redactie echt nog wel achter Stephanie’s rug zien staan. Net voor ze op het vliegtuig richting Turkije sprong voor een opdracht wisten we haar te strikken.
Hoi Stephanie, nu we toch in Utrecht zijn, stel je dan maar gelijk voor …
Ik ben Stephanie Blommensteijn, 23 jaar oud en net afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht als antropologe. Ik houd van mensen om me heen en ben vaak te vinden op diverse festivals.  Het liefste ben ik het hele jaar door op vakantie om de hele wereld te verkennen. Ik kom net terug van mijn Indonesië-avontuur, een maand backpacken in Java, Bali en de Gili’s.
14256738_10210567106875145_556158852_n
Antropologe begot, even opzoeken wat dat wil zeggen. En dat modellenwerk, dat doe je tussen het reizen door?
Begin 2014 had ik mijn eerste fotoshoot, omdat ik al jaren leuke foto’s van mijzelf wilde. Vervolgens kreeg ik via Facebook steeds meer aanvragen of ik model wilde staan voor een aantal fotografen. Door mijn studie heb ik me helaas een aantal jaren niet of niet volledig in kunnen zetten. Nu ik ben afgestudeerd en aangenomen ben bij Maxime Models, een ander groot Duits bureau me wil contracteren en ik voor een aantal weken naar Turkije ga (voor Dutch modelmanagement), hoop ik weer helemaal back on track te zijn.
Jens, we hebben hier een toptalentje zitten, heel de wereld wil haar! Wat vind je er zo leuk aan?
Voor de camera staan is mijn passie. Het neerzetten van een mooie foto geeft zoveel adrenaline, geluk en vertrouwen in de toekomst. Het werkt verslavend. Hoe mooier de foto, hoe groter de hunkering naar een nog betere. Ik heb wel het gevoel dat het teamverband erg belangrijk is. Hoe beter het klikt met de fotograaf, hoe beter de foto wordt.


Geen idee eigenlijk hoe dat voelt, geen hond wil ons fotograferen. Waarmee onderscheid je jezelf van de anderen?
Allereerst draag ik maat 38-40, oftewel ik ben plussize! Iets waar ik me totaal niet voor schaam, omdat ik erg fan ben van vrouwelijke rondingen. Waarin je me verder kan herkennen op foto’s is denk ik de blik in mijn ogen. Qua karakter onderscheid ik me doordat ik altijd vrolijk en uitbundig ben. Ik hoor vaak dat mensen aangestoken worden door mijn vrolijkheid.
Nu je het zegt, zelden zo dartelend een interview afgenomen, maar euuhh 38 en plussize, vreemde wereld toch …

 
Geniet van het leven, je weet nooit wanneer het afgelopen kan zijn.

 
Documenteer je je modellenleven ook op de sociale media?
Ja hoor, via facebook en sinds kort ook op Instagram (sblommetje) kan je mijn avonturen en foto’s volgen. Ik probeer mijn omgeving altijd op de hoogte te houden met leuke foto’s zo nu en dan, maar ik zal niet elk uur van de dag iets online zetten. Dit jaar staat er al genoeg op de planning om te weten dat het een bewogen jaar gaat worden! Zeker volgen dus.
14215524_10210567107075150_502894545_o
Iets zegt ons dat je liefdesleven ook nog aan het rondtrekken is, hebben we het juist?
Momenteel heb ik inderdaad geen vriend. Ik sta zeker open voor een leuke relatie maar echt één type heb ik niet. Een bepaalde glimlach, uitstraling of glinstering in het oog kan het verschil maken . Als ik dan toch een type moet omschrijven zal het een vlotte man zijn die charmant is op een ouderwetse manier en die initiatief neemt. De man die mij kan verleiden is zeker boven de 1,80m en heeft waarschijnlijk wat langer haar.
14274457_10210567107035149_1730864807_o
Exact 1 meter 80 juffrouw en al even niet naar de kapper geraakt! Jens, jij voldoet ook perfect, mooi zo! Nog een specifieke afknapper bij mannen?
In mijn belevenis zijn mannen vaak te onzeker of iets om initiatief te nemen. Als je een hint krijgt van een vrouw, ga er dan ook zeker op een nette manier op in. Maar ook andersom. Als een vrouw duidelijk aangeeft dat ze geen interesse heeft, stop dan alsjeblieft met proberen!
14285002_10210567118075425_372473562_o
Stephanie, zelfs voor ons was het vroeger soms onduidelijk, dus geef onze lezers wat respijt. Nog hotspots die je onze lezers kan aanraden?
Iets eten of drinken doe ik het liefste aan de gracht. Het kabbelende water en kaarslicht zorgen voor een uitstekende sfeer voor elke gelegenheid.  Mijn favo eten is sushi en dit eet ik dan het liefste bij Sushi Today onder stadion Galgenwaard. Gezellig, lekker en er is een toetjesbuffet! Een van mijn favoriete plekjes in de avond is toch het nieuwe Tivoligebouw in Utrecht. Ik vind dit een mooi gebouw en er hangt een relaxte sfeer. Toch ga ik liever naar een festival dan dat ik de stad in ga om te stappen. Mijn favoriete zonde is toch zeker een verse Italiaanse pizza met veel kaas! Vooral na het stappen kan dit soms erg lastig te weerstaan zijn.
14123452_10210567107355157_2081031470_o
Grachten, niet wild van, met de nodige alcohol, levensgevaarlijk … Soit, nog ambities op korte termijn?
Ik ben erg benieuwd wat het bureau in Turkije en die in Duitsland me gaan brengen. Ambitie voor de toekomst is er zeker. Ik droom er nog steeds van een bekend plussize model te worden.
We dromen alvast met je mee, maar alsnog snappen we dat hele plussize gebeuren niet zo goed. Volg Stephanie op haar reizen naar Turkije, Duitsland en eigenlijk ook de rest van de wereld op haar Facebookpagina en Instagram. Zo zie je ook nog eens iets van de wereld!
Credits foto’s: Dave Franssen, Mark van Velsen, RE. Fotografie, Marcello Gonzales, Esther Starren.
 

You May Also Like

Reportage: Achter de schermen in de erotische entertainment sector met Kelly Van Hoorde

Reportages…wij bij de redactie van Whatmatters doen het graag. Terwijl onze undercoverreportage ‘Whatmatters op ...

Anna Nooshin l Nederlands kroonjuweel

Nee, we hebben geen gebrek aan Belgische ravissante verschijningen, maar af en toe over ...

Iggy Azalea laat handelsmerk nog eens wild klapperen (video)

Voor zij die houden van het betere stevige billenwerk… Als er één zangeres is ...

Hosting door Fraai