Achter de draaitafel met DJ MATTN!

Wij bij Whatmatters hebben DJ MATTN al veel gekruist afgelopen jaren. Was het niet in onze stevige periode op een donderdagavond in gelegenheden als ‘de Maritime’ op het Eilandje in Antwerpen, dan was het wel op een verloren gelopen avond in de Carré in Willebroek. DJ MATTN, of in die tijd gewoon Anouk Matton, liepen we dus wel eens meer tegen het lijf, vaak zelfs geflankeerd door andere ravissante meiden. Om er een naam op te kleven, een Zoë Van Gastel bijvoorbeeld. De immer sympathieke Anouk, toen vooral bekend als (badpakken-)model dat meerdere keren de cover van P en Ché wist te versieren moest dan ook tegen een hele hoop vooroordelen opboksen toen ze aangaf het wel te willen maken als DJ. Een relatie met de nummer 1 DJ van de wereld, Dimitri Vegas maakte het er uiteraard niet eenvoudiger op. Niet dat wij enig vooroordeel hadden maar echt overtuigd heeft ze ons afgelopen zomer op het Summerfestival in Antwerpen. Ze ‘owde’ de mainstage en geloof het of niet, het was één van de sterkste sets die uw redacteur die dag mocht aanhoren. Dat de weg naar succes lang en hard is, hoeft ze ons alvast niet te vertellen…of misschien toch…laten we haar ineens even bij de gilet trekken, snel voor ze de draaitafels hier in Ibiza, in Privilege, één van de grootste discotheken ter wereld, zal platspelen…een portret…

img_9324

Dag DJ MATTN, of mogen we nog altijd Anouk zeggen…hoe is het allemaal begonnen?
Muziek heeft me altijd al geboeid. Eigenlijk is het ooit begonnen met Kitty Crush, een gelegenheidstrio dat ik vormde met Alizée Poulicek en Zoë Van Gastel. Maar echt serieus kon je dat niet noemen. Toen ging het vooral om de show, een grap eigenlijk. Het draaide toen meer om drie leuke meiden dan om de muziek. Ze wilden er zelfs een reality-serie aan koppelen toen. Een tweetal jaar geleden kwam ik dan in contact met Thomas Alliet van Blue Flame die me de kans gaf via hen te werken. Na wat ervaring te hebben opgedaan met DJ Makasi en Amro heb ik toen mijn eerste setje gespeeld op Tomorrowland. De bal ging helemaal aan het rollen toen Dimi en Mike vorige zomer een stukje van mijn set hoorden op Tomorrowland. Ze waren onder de indruk en hebben me even later ook uitgenodigd om mee te draaien tijdens hun ‘House Of Madness’-set op Ibiza.


Waarom lukte het met Kitty Crush niet en nu wel?
Eigenlijk heel simpel. Goed management en een goede omkadering. Nu draait het ook om de muziek, het DJ zijn in plaats van drie meiden die op het uiterlijk zeg maar geselecteerd zijn. Ik ben dan ook heel dankbaar voor de kans die ik nu gekregen heb!

Wij kenden je in eerste instantie vooral als dat knappe model. Hoe zit het daar eigenlijk mee?
Laten we stellen dat we dat hoofdstuk zo goed als afgerond hebben. Mijn focus ligt hem nu vooral op muziek en het DJ zijn. Let op, ik kijk er niet met een slecht gevoel op terug. Model zijn is leuk en het heeft me veel opgeleverd maar de weg die ik nu heb ingeslagen ligt me zoveel beter en ook daar ligt mijn toekomst.

Wat beschouw jij momenteel als je hoogtepunt?
Sowieso Tomorrowland. Hoewel het afgelopen jaar een beetje, zonder dat ik er iets kon aan doen, door een kleine panne is misgelopen. Gelukkig heb ik de set nog kunnen afmaken. het publiek, de sfeer, Dimi die me steunt,…een fantastische ervaring, laat dat duidelijk zijn.

Over Dimitri gesproken, jullie zijn onlangs verloofd, waarvoor ook van ons uit een dikke proficiat! Wat wij uiteraard graag willen weten is wat Dimitri heeft om deze knappe verschijning helemaal te doen smelten?
Haha, bedankt voor het compliment…awel heel simpel…Dimitri weet wat hij wil en ik bewonder hem vooral hoe hij staat in het leven. Ook is hij superbezorgd om mij en dat geeft mij een heel aangenaam gevoel. En last but not least, en benadruk dat maar heel goed…het is toch een verschrikkelijk knappe kerel, niet?

img_9320

Nu wil je ons uitspraken laten doen die ons hele leven zullen achtervolgen maar we begrijpen u Anouk. Bij deze, Dimitri, en dat mogen wij als man dus gerust zeggen, is uiteraard ne knappe gast! Na het trouwen…zijn er kindjes welkom ten huize Matton/Thivaios?  
Oh jawel! Sowieso hebben Dimi en ik een kinderwens. Alleen zal deze niet voor direct zijn. We zijn allebei nog te hard gefocust op onze carrière en een kindje nu past nog niet echt in het plaatje. Maar of er ooit kinderen komen is geen vraag, wel de vraag wanneer!

Laat het ons op tijd weten, wij zullen alvast met een cadeau onszelf aanmelden op de babyborrel! Een ander vraagje dan…wonen in Ibiza of wonen in België?
Jens, wat een moeilijke vragen jongen! Laten we stellen dat Ibiza supertof is, het weer, de sfeer,…maar tegelijk heb ik een stevige band met België waar mijn vrienden en familie leven. Laat me dus maar wat pendelen…lukt me vrij aardig trouwens!

img_9333

De favo-plaatsjes dan…waar moeten wij nog zijn hier op Ibiza? En waar ben je te vinden als je terug in ons Belgenlandje bent?
In Ibiza kan je me wel eens vinden op Amente Beach Club, of een goed restaurant als El Chiringuito of Es Torrent. Om een stapje te zetten is Ushuaïa zeker eens de moeite. Uiteraard ook plaatsen waar ik draai, als Amnesia en Privilege zoals vandaag mogen niet ontbreken. Dichter bij huis ban ik wel te vinden voor het Japans restaurant ‘Izumi’ of ‘Het Gebaar’ van Roger Van Damme.

We nemen het allemaal mee! We zien dat de tijd dringt en dat het bijna tijd is dat het dak van de Privilege hier af mag. Nog snel voor we je de decks laten hitten…wat zijn je ambities nog?
Blijven groeien, hits maken en mensen gelukkig blijven maken met mijn muziek…

De intro is gezet, met een paar gezwinde passen gooit ze zich achter de decks en laat ze de menigte in Privilege, waar vanavond de grootste Paint-Party op het eiland gepland staat de benen onder hun lijf dansen…en zij die nu nog niet overtuigd zijn, verwijzen we naar de oog- en oorarts! Wil je DJ MATTN volgen? Doe dit dan op Instagram of Facebook! Zeker de moeite waard. Hieronder vind je alvast nog haar laatste nummer en een filmpje waar wij vanop de eerste rij getuigen mochten zijn van haar set op Ibiza.

 


img_8743
 

 

 
Credits: Whatmatters By Jens/ Instagram Anouk Matton/Mattnworld
 
 
 
 

You May Also Like

Wij spraken met Vlaamse radiopresentator uit L.A. Peter Verhoeven

En lieten de Camper Chef voor hem koken… Vergeet een hippe radio- en tv-studio, ...

Pamela Anderson gaat nog eens naakt!

Noem hét sekssymbool van de jaren ’90 en er rolt maar één naam over ...

In GTA 5 ben jij dankzij nieuwe update de baas van je eigen nachtclub

Waan je de nieuwe ‘Frank Verstraeten’ in GTA 5 Voor de iets jongere lezers ...

Hosting door Fraai