8 paar schoenen die je in je kast moet hebben!

Een schoen maakt je outfit af, geloof ons maar! Maar hoor jij de verkoopster van Torfs ook soms met termen goochelen waarvan je nog nooit hebt gehoord, terwijl jij denkt, geef me gewoon een schoen? Schande! Gelukkig is er Whatmatters om licht in de duisternis te brengen, want de ene schoen is de andere natuurlijk niet. Hieronder kan je alvast enkele van de meest voorkomende modellen vinden. Modellen die je in principe in je eigen schoenenkast zou moeten vinden. We geven niet enkel de leukste exemplaren van het moment mee, maar ook nog even hoe je ze het best draagt. Op ons kan je rekenen!

Oxfords

Als het sober en formeel moet zijn, tover je een paar Oxfords uit je kast. Slanke schoenen die het goed doen op formele aangelegenheden. Zwart, bruin of cognac en je zit altijd goed. Stiksels zijn mogelijk en in principe bestaat de Oxford uit 1 stuk. Bij voorkeur te dragen onder een pak of geklede boek. Uitstekende keuze bij begrafenissen

Brogues

Deze kunnen zowel in de Oxford al de Derby vorm. Typisch zijn de vele perforaties over de gehele schoen. Mag het allemaal wat specialer, dan heb je hier zelfs wel wat excentrieke modellen in. Vaak heeft deze schoen ook een iets dikker zool.Deze van origine Schotse schoen werd oorspronkelijk geperforeerd om water af te drijven, handig om weten als je over een stevig stel zweetvoetjes beschikt.

Derbies

Ja, je hebt ze in het voetbal, maar de derby is dus ook gewoon een schoen. Derbies hebben 2 lederen flappen die over de lip heen vallen. Die flappen trek je vervolgens bijeen met de veters. Iets informeler als de oxford.

Monk Straps

De monk straps maak je vast met een riempje, zie daar het onderscheidende kenmerk. Er zijn varianten met 1 of 2 riempjes, maar ze geven alvast flair aan je outfit. Deze doet het goed bij een lichter pak of onder een chino.

Loafer

De loafer of mocassin is in de loop der jaren amper gewijzigd. Vroeger liep de Franse bourgoisie ermee, nu heb jij ze in de kast.

Chelsea Boots

Lederen boots met een elastische band, zo kan je chelsea boots nog het best omschrijven. In leder of suède, als man kom je er altijd mee weg.

Work boots

Of ze nu van Timberland, Caterpillar of een ander label zijn, een stevige werkschoen, voor die lange boswandeling of als het weer even tegenzit, zijn onmisbaar!

Sneakers

Schaf je minstens, één paar designer sneakers aan! Tegenwoordig kunnen ze perfect onder een pak. Ouder dan 45, dan is het toch opletten geblazen met die sneakers en dat pak.

You May Also Like

Belgisch label recycleert plastiek in stijlvolle zwemshorts

Kijk, daar hebben we allemaal wat aan! Plastiek is alomtegenwoordig. Zijn het onze ministers ...

Onze droomvilla staat in Zuid-Afrika, Kaapstad (Foto's)

Zuid-Afrika, eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat we dit nog moeten leren ontdekken. Maar als ...

Och, een label meer of minder…

Ach, een merk/label meer of minder, wie kijkt daar nog van op? Wij, iemand ...

Hosting door Fraai