7 kenmerken van een Gold digger

I ain’t saying she’s a gold digger, but she ain’t messing with no broke ***. Wel wij zeggen het wel bij Whatmatters! Gold diggers zijn overal! Werk je je de pleuris voor je zuurverdiende centjes, laat ze dan niet uit je zakken kloppen door een gold digger. Of wel natuurlijk, maar laat het dan op zijn minst bewust zijn!

Maar hoe herken je deze exemplaren? Wat zijn de kenmerken van een rasechte gold digger en op welke vlakken vallen ze door de mand? De Whatmatters redactie deed beroep op hun geheugen en diverse andere bronnen. Deze kenmerken kunnen we alvast meegeven. Maak er gebruik van en laat je vooral zelf niet gebruiken. Of ook weer wel, soit ..

golddigger

7 tips om een gold digger te herkennen

 1. Ze informeert veelvuldig naar je financiële status
  Heeft ze je rekeninguittreksels al gecheckt, voor jij nog maar de enveloppe hebt kunnen open doen? Bizar, nee? Heeft ze meer interesse in je financiën dan de fiscus of je beleggingsadviseur, dan is er al helemaal iets aan het handje.
 2. Ze betaalt nooit
  Meer nog, ze doet zelfs nooit een doorzichtige, valse poging tot betaling. Ze gaat er net iets te vanzelfsprekend vanuit dat jij telkens die Platinum Card trekt, en dan kan er nog amper een bedankje af ook.
 3. Ze is geobsedeerd door status
  Jij hebt het gemaakt in de wereld en dat moet vertaald worden in pronken, status en materiële stukken. Terwijl jij eigenlijk liever in de schaduw vertoeft, wil zij altijd in de belangstelling staan, terwijl ze eigenlijk zelf geen cent te makken heeft. Verdacht, nee?
 4. Ze is véél te knap voor jou
  Ja, je bent grappig, maar zo grappig nu ook weer niet. Je charmes hebben hun beste tijd gehad en ook je uiterlijk heb je nu niet bepaald mee. En toch is die ravissante dame waar iedereen het hoofd voor omdraait, als een blok voor je geval. Je kan natuurlijk blijven geloven in sprookjes of je kan de stront vanop kilometers ruiken.
 5. Ze is echt niet in je geïnteresseerd
  Ligt ze de hele tijd over zichzelf, haar nagels en haar nieuwe outfit te lullen, dan is het een typische vrouw. Heeft ze daarenboven geen sikkepit interesse in jou, stelt ze nooit een vraag en heeft ze de empathie van een dode potvis? Dan zou je wel eens met een gold digger te maken kunnen hebben. Dat ze het dan op zijn minst speelt!
 6. Een job is haar vreemd
  Werken en zelf centjes verdienen? Nee, daar krijg je haar niet toe aangezet. Ze heeft het te druk met shoppen, de chihuahua verzorgen, haar haar laten doen en relaxen. Uiteraard met jouw centen, dat spreekt voor zich.
 7. Ze vraagt continue om dure cadeaus
  Zeurt ze continue om dure cadeaus? Opletten. Heb je net een Louis V gekocht en moet er al een Gucci bij? Dan zou je wel eens met een gold digger te maken kunnen hebben. Geeft ze bovendien jou, NOOIT een cadeautje dan is er helemaal stront aan de knikker. Langs beide kanten moeten de cadeaus immers spontaan komen.

Heren wees gewaarschuwd!

You May Also Like

budget-holiday

De Whatmatters & La Vie en C budget travel challenge

HET moment van het jaar is wederom aangebroken. De periode waar iedere werkende (en ...

Review: Vichy Liftactiv Homme

Whatmatters wrijft, smeert en scrubt We worden er niet jonger op bij Whatmatters. Terwijl ...

Wine, Dine & 69: Mijmeringen op zondag

Onder de vorm van een wekelijkse column schrijven de Whatmatters redacteuren elkaar een brief. ...

Hosting door Fraai