5 redenen waarom je nog naar het Oktoberfest MOET!

Nog niet naar het Oktoberfest in München afgezakt? Het is nog niet te laat! Tot en met 3 oktober kan je je nog wezenloos gaan hijsen, al dan niet gekostumeerd, in ’s werelds grootste bierfestival. Meer dan 5 miljoen bezoekers, we zien het Whatmatters nog niet zo snel klaarspelen.
We gaan jullie niet lastigvallen met de geschiedenis van dit zwelgfestijn, nog de beste adresjes meegeven waar je je lederhosen op de kop kan tikken. Ja, daar zijn zelfs gespecialiseerde sites voor. Wat dan wel? We geven degenen die nog twijfelen, nog 5 goede redenen mee om alsnog in de auto/het vliegtuig te springen en op te gaan in de massa. Elke man moet toch minimaal 1 keer in zijn leven zich laveloos zuipen in lederhosen. Nee?

Je maakt heel wat nieuwe vrienden

8dcf5124d10e64791bf037a7b969dac3
Met een bokaal pils in de ene en een braadworst in de andere, vallen heel wat grenzen weg. Verlegenheid krijgt geen kans en in geen tijd sta je in je lederhosen tegen een fraai meisje in een dirndl te schuren. Geloof ons! Ook gewoon een lallend praatje maken kan, voor degene die thuis al een vrouw hebben zitten. Locals, toeristen, iedereen staat er opeen gepropt die dagen, alleen een beetje uitkijken voor asielzoekers en zakkenrollers, leert ons het verleden.
god-bless-germany-photo-u1

Een absolute must voor vleeseters

Hapje al eens graag een worst weg, dan kan je op de Oktoberfesten je hartje ophalen. Maar ook voor een heerlijk stukje eend en andere vleeswaren, zit je er perfect op je plaats. Stiekem ben je toch wild van schnitzels en pretzels?

Ronhossen in lederhosen

Waar kan je anders ongestraft rondhossen in lederhosen? Geef toe, de buren zouden je hier raar bekijken en het is maar één keer per jaar carnaval. Maak je jezelf niet graag belachelijk, maar heb je wel een extravagant kantje? Hier moet je zijn!
image

München is best wel mooi

Ok, we weten het, je gaat om te drinken, maar als de hoofdpijn is verdwenen, de psychedelische vlekken uit je blik zijn en je klaar kan kijken, maak dan zeker eens een tripje door de stad. Je vindt er heel wat leuke plekjes!
hero

Euhhh… voor het bier

Liters bier in bokalen, daar staat het Oktoberfest voor garant. De 6 lokale brouwerijen zorgen voor de nodige aanvoer en smeren de keel voortreffelijk. Jodelen is toegestaan. Na een tijdje beginnen de liters bier er stevig in te hakken, zoek dan een krukje en zet je neer. Stop in geen geval met hijsen, je komt vanzelf wel op de grond terecht.
oktoberfest-time-lapse
Meer weten over het Oktoberfest? Neem een kijkje op de site, boek wat en vertrek! Bezorg ons gerust een filmpje of foto’s!

You May Also Like

Een vleugje Midden-Oosten in Antwerpen: Banningville!

Hippe hotspots, we schudden ze uit ons mouw alsof het niets is. Nu, dat ...

Chambers of the Curious

Hendrick’s gin is de voorbije jaren uitgegroeid tot een klassieker. Een zekerheid op café ...

2 keer dineren in de Slachthuiswijk (Antwerpen)

Vers bloed Saignant graag! Kortom, voor een goed stukje rood vlees mag je deze ...

Hosting door Fraai