Het kan nog alle richtingen uit met Miranda Jansma!

De GPS, nee, die hebben we niet meer nodig als we naar Friesland rijden. Onze wagens voeren de route ondertussen op automatische piloot uit. Een tussenstop, om de blaas te ledigen en de maag te vullen, ja, dat is dan weer strikt noodzakelijk. We willen natuurlijk niet met een knorrende maag bij ene model als Miranda Jansma aankomen. Waarom we het zo ver gaan zoeken? Waarom niet! Zelfs nu de ambities zijn bijgesteld, New York niet meer op de agenda staat, maar een eigen huisje, tuintje en auto de voorrang krijgen, heeft Miranda nog meer dan genoeg te vertellen. Wat juist, dat lees je hieronder.
Hoi Miranda, ga maar los, wie ben je?
image3Hallo, ik ben Miranda Jansma. Ik ben 22 jaar oud en afkomstig uit Friesland. In het dagelijks leven werk ik bij de klantenservice van Oxxio. Mijn hobby’s zijn uitgaan, winkelen, mode, de natuur en veel meer. Ik heb een opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd en daarna nog een studie visagie. Mijn ambitie was om een bekend visagist te worden in New York. Dit is echter veranderd, ik moet nu nog ontdekken wat ik echt wil.
Nochtans we hebben gehoord dat die MUA’s daar redelijk wat geld scheppen! Je doet daarnaast ook nog modellenwerk?
Ik ben op 15-jarige leeftijd begonnen met modellenwerk. Ik werd gevraagd door een opkomend visagist om model te zitten voor haar en later is dit uitgegroeid naar werken voor designers en kledingwinkels. Ik doe het niet als beroep, want ik heb niet de behoefte om altijd op mijn eten te letten. Maar af en toe een shoot of catwalk belopen is altijd leuk om te doen.


Geen idee, wij worden nooit gevraagd. Nu, we letten ook niet op ons eten, dus dat zal wel de reden zijn. Je vindt het dus echt wel leuk dat modellenwerk?
Ja hoor, daarom ben ik ermee begonnen. Ik had en heb nog steeds mijn lengte mee en ben slank gebouwd. Je krijgt er een soort boost van als je voor de camera staat, en je leert steeds beter wat je sterke kanten zijn en hoe je moet poseren. Het is een leuk en leerzaam proces. Ik krijg natuurlijk ook de leuke kiekjes en feedback van mensen die ook graag eens met je zouden willen samenwerken.
 

Act without expectation

 
Jens, regel voor ons ook eens een shoot! Waarom komen die fotografen bij jou terecht?
Waarschijnlijk omdat ik mezelf blijf. Omdat ik uit Friesland kom ben ik heel nuchter en down to earth. Ik ben een spontaan en vriendelijk iemand. Ik houd van goede humor en optimistische mensen. En ik hou ervan om me anders te kleden dan anderen. Ik houd niet van kuddedier gedrag.
14542748_1131861073545958_572110023_n
Kijk, wij gaan nog vriendjes worden. Hoe zit het met je social media?
Volg me gerust! Ik zet er heel wat foto’s over mijn leven op. Ik deel dingen die belangrijk voor me zijn zoals mijn familie en vrienden en de natuur. Ook promoot ik heel wat events en feesten. Mijn social media zijn dan ook heel divers. De nodige selfies kunnen natuurlijk niet ontbreken!
14536898_1131861080212624_1222432492_o
Miranda, ben je nog single?
Ik heb op het moment geen vriend, maar er is wel iemand die m’n hart een beetje gestolen heeft. Ik vind het belangrijk dat een jongen zichzelf is, loyaal is, eerlijk en een goede dosis humor bezit. Een goed uiterlijk is mooi, maar als het innerlijk bagger is ben ik er gauw klaar mee.
Mijn moeder zei altijd: ‘Van een mooie tafel alleen, kan je niet eten’, soit … Heb je nog een tip voor onze mannelijke lezers?
Mijn tip aan de mannen is: Wees jezelf en wees en altijd eerlijk. Vrouwen houden van mannen waarbij ze zich veilig kunnen voelen. Ze willen zich ook geliefd en gewaardeerd  voelen. Dit gevoel breng je alleen over als je eerlijk en loyaal bent.


Wij onthouden: loyaliteit! Valt er in Friesland ook nog iets te beleven, behalve wandelen door de weide?
Ik ga graag op stap, uit eten of een terrasje pakken met vriendinnen. Als ik ga stappen trek ik  graag naar Amsterdam en Bloemendaal. Ik kom uit Friesland en daar heb je het na een tijdje wel bekeken, ondanks dat we wel een hele leuke club hebben daar. Uit eten of een drankje doen, doe ik graag bij Fellini. Ook hou ik van tapas restaurants of gezellige kleine eetgelegenheden. Ik ben daar niet heel kieskeurig in, als het eten maar lekker is en de sfeer gezellig. Mijn favoriete zonde zijn dan ook tapas en chocola. Ook een cocktail gaat er vlot in!
Een fijne club in Friesland, de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Wat brengt de toekomst?
Mijn ambitie was altijd om beroemd visagist te worden. Dit is in de afgelopen 3 jaar een beetje veranderd, en ik zou nu eerst graag willen reizen en dingen op orde willen krijgen, zoals een eigen huis en een auto. Daarna wil ik gaan kijken wat er bij me past qua beroep en misschien ga ik wel een nieuwe opleiding volgen. Ik ga sowieso door met modellenwerk en genieten van het leven.
Kijk dat is nu een mooie afsluiter, soms hoeft het allemaal niet al te complex te zijn. Wij wenen je alvast veel denkpret en zijn ervan overtuigd dat je ongetwijfeld wel de juiste richting in je leven vindt. Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in het leven van Miranda, voeg haar dan toe op Facebook en/of Instagram!
Credits foto’s: Johnny Ten Have / Lizzy Derksen (mua) /Jacob Possel /Paride Ornesta / JWP Fotografie
 
 
 

You May Also Like

Fitnessen met Evgeniya Malakhova

50% van de Whatmatters-redactie traint zich een paar uren per week te pletter in ...

Anastasia Zheleznyakova, een Brugse bom uit het Oostblok

Oost-Europese dames…wij zijn al langer fan! Al jaren dromen we van een vrijgezellenfeest in ...

Evelien Van Oystaeyen, knapperd uit het Venetië van het Noorden

We stranden vandaag in het mooie Brugge. Een mooie, authentieke en romantische stad die ...

Hosting door Fraai