Whatmatters in het wiel van Astrid Vandenberghe

Gezonde zeelucht, je kan er niet genoeg van opsnuiven. Alleen Schore, dat moesten we toch even ingeven in de GPS. Knokke, Nieuwpoort, zelfs Blankenberge, maar Schore, nee sorry … En toch is het daar dat de ex-Miss België kandidate Astrid Vandenberghe huist. We hebben nog even overwogen om de koersfiets naar deze ex-wielerkampioene te nemen, maar dat plan snel opgeborgen. Jens, heeft geen koersfiets. Voor niets de benen geschoren dus. Een uur en half met de wagen was al gek genoeg. In elk geval het relaas leest u hieronder. Wij wisten immers Astrid even vanachter haar smartphone schermpje weg te lokken!
48137_329909373776627_59442889_n
Bon Astrid, nu we hier toch aan ’t zeetje zijn, laat die woordenvloed maar komen. Stel je kort jezelf even voor?
Ik ben Astrid Vandenberghe, 25 jaar en woon samen met mijn vriend in Schore, een klein landelijk dorpje in Middelkerke. Na mijn diploma Master in Bestuurskunde, ben ik begonnen met mijn opleiding tot inspecteur bij de politie, met als doel om later te werken bij de recherche of om iets te doen rond radicalisering, een thematiek die mij erg boeit. Vroeger was ik ook nog Vlaams kampioene wielrennen. (Altijd wel al een sportief-mannelijk kantje gehad J). Bijgevolg hecht ik veel belang aan sporten en gezond leven. Ik hou ook zeer veel van mijn dalmatiër “Maurice”. Ook ben ik verzot op alles rond ‘fashion’ en volg ik de modewereld op de voet, shop till you drop….
a4
Dat is een hele boterham … Een fietsende agente die achter een geradicaliseerde aanzit, samen met haar Dalmatiër, we hebben een beeld …soit. Je bent ook nog model of vergissen we ons?  
Tgoh, model. Na mij deelname aan Miss België 2013 ben ik wat begonnen met modellenwerk hier en daar, maar dit is niet mijn hoofdactiviteit. Ik vind het leuk om af en toe wat bij te verdienen. Ik noem mijzelf niet echt een model, het is om af en eens toe eens voor de lens te poseren en op de catwalk te lopen dat ik het doe. Het echte werk laat ik over aan de ‘professionals’.


En nog bescheiden ook! Al een bizarre shoot achter de rug?
Wel ik heb een shoot gedaan waar er verf, melk en water op mij gesmeten werd en dit leverde wel een mooi en origineel resultaat op.
img_7827
Nu hebben we helemaal een beeld … Bezorg ons zeker die foto! Je was dus een kampioene op de weg, maar zou je nog aan zo een Miss verkiezing meedoen?
Wel ik heb totaal geen spijt van mijn deelname aan Miss België, voor mij was dit een topervaring. Ik heb zeer veel mensen leren kennen, vriendinnen aan over gehouden, leren spreken voor een groot publiek, beautytips, een leuke reis,  enzoverder. Ook het cliché ‘je wordt er zelfzeker van’ bevestig ik. Dus ik zou zeggen schrijf je snel in : www.missbelgië.be.
14142078_1145124878858496_4023699585110461454_n
Potverdekke, Darline Devos zal het graag lezen! Hoe sta je voor de rest in het leven?
Wat ik zeer belangrijk vind is gewoon jezelf blijven en genieten van elk moment. Klinkt zeer cliché, maar er zit zoveel waarheid in
 

The greatest thing you will ever learn, is just to love and to be loved in return

 
We hebben al gemerkt, dat je héél actief bent op de social media 
Klopt! Ik ben een grote fan van ‘Instagram’ en werd ook tijdens Miss België tot Miss Social media verkozen. Een beetje verslaafd?!
Enkele leuke pagina’s:

 • Babesridebikes
 • Dalmatianlovers
 • Fuckyofashion
 • Havermoutje
 • Interior4homes
 • ….
 • En mijn pagina ook 😉

Miss Social Media, dat we die verkiezing nog niet zelf hebben bedacht! Jens, waar wachten we op? Je hebt een vriend, Astrid?
Ja hoor. Ik heb mijn vriend leren kennen op de koers, allebei wielrenners. We zijn al 8 jaar samen, een tip voor een lange relatie: geniet ook eens van me-time! 🙂


Samen op de fiets, hoe romantisch! Waar val jij voor bij mannen?

 • Intelligentie en vooruitstrevendheid
 • Sportief en verzorgd zijn
 • En voornamelijk blijf jezelf!
 • Mooie glimlach

Ga je sportief als je bent af en toe ook nog wel eens nachtelijk op pad?
 Ik vermaak me tussen verschillende soorten publiek en bijgevolg dus overal. Ik ben een echte Bourgondiër, ik kan me echt geen leven voorstellen zonder lekker eten.
Mijn favoriete zonde: een tapasbordje met een lekker glaasje bubbels gevolgd door sushi!
Enkele leuke adresjes waar ik vaak aanwezig ben:

 • De drie vijvers in de Panne
 • Restaurant het Lusthof ik Koksijde
 • Vette Os in Veurne
 • Resto Julia in St-Idesbald
 • Balthazar in Kortrijk
 • Vecino in Westende 

a1
Amai, als al die horecazaken ons gaan sponsoren, zijn we binnen bij Whatmatters! Of toch op zijn minst vetgemest! Nu tapas met sushi, lijkt ons dan wel typisch wat voor in Schore … Als laatste Astrid, wat zijn je ambities naar de toekomst toe?
Ik ben een ambitieus persoon en wil een mooie carrière afwerken bij de politie. Verder leef ik moment tot moment…
 We zien wel wat de toekomst brengt…
img_1365
Aangezien we niet van plan zijn te radicaliseren, mag je van ons gerust daar een grote carrière maken Astrid. Zo lang je geen parkeerboetes gaat uitdelen, kunnen we daar perfect mee leven. Meer weten over de verslavingen en het leven van Astrid? Volg haar op Instagram en Facebook, ze zal je niet teleurstellen.
Credits foto’s: Birger Debacker en Kevin Swijsen

You May Also Like

Femke, een echte Femma Fatale

Een vrolijk veelzijdig buitenbeentje… Of ook niet! Wie ons al langer volgt, kent ongetwijfeld Femke Fatale, ...

Finaliste Miss Ocean Couture: Efka Goovaerts

Zaterdag 15 juli is het zover. Dan weten we wie op Bao Beach in ...

Knappe blondine Zoë Caron gaat voor titel Miss Exclusive

Eerst is eerst… Traditiegetrouw zijn we er altijd bij in het Casino van Knokke ...

Hosting door Fraai