Whatmatters gaat dansen met Karlijne Provinciael

Meestal proberen we in onze intro een beetje geestig en gevat uit de hoek te komen. Af en toe, ook gewoon als opvulling van ongemakkelijke stiltes die tijdens het interview zijn gevallen. De ene deerne is al wat radder van tong dan de andere, laat het ons daar op houden. Deze keer houden we het kort, waarom dat leest u hieronder.

Wij houden het bij: Aangezien we het ritmegevoel hebben van een dronken giraf op speed waren we op zoek naar een danslerares. De ravissante Karlijne Provinciael van de 2 Step Dance Company werd ons in het oor gefluisterd. Dus wij naar Boortmeerbeek. Je moet het potverdekke ver gaan zoeken om niet herkend te worden terwijl je redelijk spastisch over de dansvloer beweegt. Volledig onze schuld overigens, de lerares had er niets mee te maken. Maar we laten Karlijne nu vooral zelf aan het woord!

13977991_1244531028898556_120247492_o
Credits: Stijn Swinnen

Hoi Karlijne, een korte intro graag!

Hi, ik ben Karlijne Alvarez Provinciael en ik ben 31 jaar jong. Ik ben afkomstig uit Mechelen en dus een geboren en getogen Manenblusser. Ik ben afgestudeerd met grote onderscheiding aan de Vrije Universiteit Brussel als licentiate lichamelijke opvoeding met als specialisatie training en coaching. Deze studies liggen aan de basis van wat ik nu dagdagelijks doe. Ik ben samen met mijn partner Mike Alvarez, zaakvoerder van dancersagency ‘you’ve got the theme’, we’ve got the team’ een bureau dat events/festivals/privé-feesten/incentives/productlancering en dergelijke voorziet van professionele artiesten en dansers. Zo brengen we de perfecte sfeer op elke evenement. Ik heb ook een dansschool 2 Step Dance Company in met momenteel 400 dansers. Met enkele van onze teams werden we zelfs wereldkampioen (Praag- Martinique) en top 3 in het hip hop parcours. Verder ben ik docente/ lector aan de Erasmus hogeschool Brussel waar ik ook methodiek en didactiek geef en daarbij ook nog lesgever voor Vlaamse trainerschool (VTS). Uiteraard ben ik ook zelf danseres en zie je me af en toe wel op festivals/ nightlife en grote/kleinere bedrijfsfeesten, promotours etc. Zelf doe ik losse opdrachtjes als model voornamelijk voor sportmerken aangezien mijn lengte spijtig genoeg geen haute couture toelaat J. Jammer want dat staat nog op mijn wishlist.

13978250_1244507145567611_794759224_o

Zo veel te doen, zo weinig tijd en dan zoveel uitleg! Stoooopppp, anders moeten we het bij één vraag houden en wij komen hier om te dansen! Soit, ben je er zelf al lang mee bezig?

Ik dans vanaf mijn 3 jaar, eigenlijk stond ik nooit stil. Dansen was dus de logische oplossing. Op mijn 12de mocht ik naar de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Ik was altijd al een bezige bij, ondertussen heb ik trouwens ook een webshop!

Van de hak op de tak. Wij stellen de vragen Karlijne, dat is het concept! Bon, vertel?

Ik was altijd al een fashionista, dus sinds kort heb ik een eigen webshop, samen met mijn vriendin Elien: ‘WEARHOUSE101’. Ik had blijkbaar nog wat tijd over. Veder doe ik ook nog modellenopdrachten, die zijn er pas later bijgekomen. Fashionshows, trailers voor tv-programma’s, reclamecampagnes en daarna volgenden dan weer hairshows, …

Jens, we krijgen er hier geen speld tussen jongen, en het concept is ook niet helemaal duidelijk. Karlijne, heb je ook nog tijd om je social media te onderhouden?

Op Facebook zit ik al een tijd, op Instagram nog niet zo lang. Ik kan nog volgers gebruiken, mensen mogen me in elk geval volgen. Het is een fun-profiel en ik post er wat ik doe. Mijn job is zo gevarieerd dat er elke dag wel iets anders opstaat. Shows, decadente feestjes, shoots, wedstrijden of gewoon samen met de vriendinnen, als zotte griet. Niets geforceerd, just me!

Als dat geen argumenten zijn! Je gaf al eerder aan dat je een man hebt. Vertel eens over hem!

Geen vriend, maar al een man, inderdaad! Ik ben Mrs. Alvarez, al 2 jaar. Mike is een bekende danser in België en daarbuiten. Het ging allemaal eigenlijk redelijk vanzelf, ik voelde gewoon onmiddellijk dat het goed zat. Je voelt toch onmiddellijk het verschil tussen voor eeuwig en een flirt? Zijn dancemoves hebben uiteraard ook wel wat geholpen!

Jens, als we hadden kunnen dansen, hadden we veel vroeger terug van het straat geweest! Welke tips kan je onze mannelijke lezers nog meegeven om ook hun ‘catch’ te vangen?

Maak oogcontact, wees een gentleman, wees lief en warm en “express your soul and seduce her’s, cause love is the closest thing we have to magic”. Wees geen macho!

14001858_1244507018900957_164449939_o

 BAM, buiten dansen gaan we nog Engels leren ook. Je bent veel voor je job op pad, heb je privé nog zin om te gaan stappen?

Mijn job bestaat inderdaad voor een groot deel uit het invullen van feesten en events. Daarom blijf ik soms graag thuis als ik niet met werken. Als danseres werk ik ook samen met de beruchte en bekende DJ CRAZY SIR G, dus die volg ik vaak. Verder zijn we ook resident dansers in de Marquee te Herent. In Mechelen kan je me wel eens vinden op Aper’eau of in de Cuba Libre. Altijd heel gezellig daar!

We gaan stilaan afronden, hebben jullie nog grote ambities samen?

We hebben nog één grote ambitie, waar ik jammer genoeg niets over kan zeggen. Maar het is binnenkort te zien voor het grote publiek, meer zeg ik niet. Voor de rest willen met ons agency nog stevig groeien met onze professionele artiesten/dansers. Daarnaast wil ik ook nog de webshop uitbreiden en nog heel wat lessen geven bij de 2 Step Dance Company.

14012439_1244507045567621_1254369720_o

Over lessen gesproken, zullen wij er maar eens aan gaan beginnen? Of wacht, je levensmotto nog!

Eigenlijk heb ik er veel, maar de tattoo op mijn pols is misschien wel de beste.

LIVE A LITTLE

Voor mij heeft het door familiale omstandigheden een diepere betekenis. We hebben maar 1 leven, dus maak er gewoon het beste van. No regrets!

Alors on danse! Meer hebben we daar niet aan toe te voegen. De beelden gaan we jullie alvast besparen. Maar nogmaals bedankt Karlijne!

Wil je nog meer weten over Karlijne?

Volg haar op Facebook en Instagram. Shop in haar webshop of neem een kijkje op de pagina van haar dansschool. Wil je dansers, artiesten of acts boeken? Dan kan je hier terecht!

13937064_1244507012234291_910956029_n

You May Also Like

WAG van Mario Götze schittert in nieuwe collectie van Hunkemöller

Ann-Kathrin Götze…de mooie vrouw achter Mario Götze Dat de nummer 10 van Borussia Dortmund ...

Dit is Playboy's Playmate of the Year 2017

We hebben een haat-liefde verhouding met het blad van eeuwige playboy Hugh Heffner. Uiteraard ...

Zo versier je Sam de Graaf uit Westenwind!

Even terug naar onze jeugdjaren. Toen wij een jaar of 18 waren was er ...

Hosting door Fraai