Weekendtip 2: Samen met Whatmatters, bier proeven op het North Sea Beer Festival

Bierliefhebbers hebben geen excuus dit weekend. De kinderen worden achtergelaten, de vrouw netjes afgezet bij het kant klossen en de auto wordt gestart richting het Leopoldpark in Oostende. Voor de bierliefhebber valt het North Sea Beer Festival immers niet te missen. De trouwe lezer weet dat we bij Whatmatters gin, champagne, prosecco, … verkiezen, maar de Belgische biercultuur moeten we als voorvechters van de Belgische man, natuurlijk verdedigen.
13315305_782637051870526_258462369726296004_n
Vanaf vandaag vind je er 27 brouwers, die het publiek laten proeven van niet minder dan 100 verschillende bieren. Whatmatters gaat alvast een loffelijke poging doen, die alle 100 aan de lippen te zetten. Moet toch lukken op een gans weekend?
Glenn Rotsaert en Vanessa Demeij van het Oostends biercafé het Manuscript slaan de handen voor de 2de keer in mekaar met The Belgian Beer Company. Vorig jaar werden er 5.500 zielen geteld, dit jaar met het topweer, zou dit aantal wel eens kunnen sneuvelen.

Een vloeibare trip door België

 Liefhebbers van verschillende bierstijlen komen er gegarandeerd aan hun trekken. Er worden zowel fruitige dorstlessers, blonde doordrinkers, donkerbruine klassiekers als organische en hippe ambachtelijke bieren geschonken. Je kan proeven van het aanbod op vat, maar het is ook uitkijken naar de exclusieve brouwsels die niet in de supermarktrekken te vinden zijn. Niet dat wij perfect weten wat er in de rekken van een supermarkt te vinden valt, maar we hebben het van horen zeggen.
CplLQ-7XEAAq2M5
Het buikje vul je aan één van de foodtrucks of –stands, op wandelafstand van de zee. Als je er dan toch bent, ga dan op zijn minst je teen in het water steken

Het Belgisch bierboek

Omdat je soms ook eens wat anders mag/moet lezen dan Whatmatters, lanceert Lannoo er ook Het Belgisch Bierboek. Hoewel dit boek in principe pas in september gelanceerd wordt, kan je het hier al op de kop tikken. Niet minder dan 704 pagina’s om het schuim van op je lippen te krijgen. Een must voor iedereen die alles wil weten over bier.
11937966_659723574161875_1557264518355574789_n

Bezoeken?

Het North Sea Beer Festival gaat door van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus.
Openingsuren:
Vrijdag           16:00 – 00:00
Zaterdag        12:00 – 00:00
Zondag           12:00 – 20:00
Meer info op www.northseabeerfestival.com of Facebook

You May Also Like

7 voordelen waarom wij Whisky drinken!

Ok, onze wijnkelder puilt uit met wijn, schuimwijn en champagne, onze barkast staat vol ...

Ook Leuven krijgt een food market: Hal 5!

Nadat eerst de Antwerpse Mercado en vervolgens de Gentse Holy Food Market de poorten ...

5 van de minst bezochte landen ter wereld

Barcelona, Parijs, Lissabon,Venetië het is er over de koppen lopen, iedereen wil er zijn. ...

Hosting door Fraai