Review: Danieli il Divino

Bourgondiërs niet meer, maar zeker niet minder, dat zijn we bij Whatmatters! Aangezien onze smaakpapillen in de loop der jaren steeds beter zijn getraind, de betere restaurants voor ons geen geheimen meer hebben en we ook nog een mening hebben, maken we jullie vanaf heden graag deelgenoot van onze tochten. Dit doen we uiteraard niet altijd samen, kwestie van niet te snel op mekaar uitgekeken te geraken en af en toe onze vriendinnen ook nog eens te verblijden met ons gezelschap en in mijn geval achter de potten weg te halen natuurlijk. Misschien gaan we hier niet overal vriendjes mee maken, maar dat was toch al nooit onze hoofdbetrachting. Eerlijk duurt het langst!

DANIELI IL DIVINO 

Toen we eerder deze week met een gezelschap gingen eten bij Danieli il Divino waren we niet aan ons proefstuk toe. Deze schitterende locatie aan de rand van Kasteel Den Brandt in Antwerpen gaat dan ook al heel wat jaren mee. Deze zaak onder leiding van de heren van de Velvet Group, die ook De Shop, Umami en De Kroon in Brasschaat in portefeuille hebben kennen het klappen van de zweep. Een fijn buitenterras vooraan, een prachtig interieur en een zeer groen en gezellig terras achteraan maken van deze brasserie een druk bezochte locatie. Het oude koetshuis werd dan ook prachtig gerestaureerd. 

Wij hadden het voorrecht om met ons gezelschap net wat hoger in een afgesloten ‘glazen’ zaaltje te mogen zitten. Ideaal voor een klein groepje. De kelners, allemaal in gesteven wit hemd, volgens de regels van de kunst, onthalen je alvast gastvrij. Het is waarschijnlijk al duidelijk: De setting is alvast uiterst verzorgd, is ook de keuken dat?

De kaart 

Op de kaart vind je de typische Italiaanse keuken, maar er zijn ook heel wat schaaldieren voorzien. Een kreeftje, oesters of een volledige visschotel, je zegt het maar, keuze te over. Zelf gingen we voor een mengeling van garnaalkroketten en carpaccio di manzo als voorgerecht. De gerechten werden allemaal binnen een correcte wachttijd geserveerd en er was helemaal niets op aan te merken. Verschillende pasta’s werden gekozen als hoofdgerecht. Daar waren de meningen unaniem over: Lekker, maar een beetje meer kruiding en verfijning hadden het geheel nog meer tot zijn recht laten komen en ook de toch al bij al prijselijke schotels iets meer verantwoord. 

20140213453444Daniellis-28

Ondertussen sloofde de geweldige ober zich uit om de drank (een fijne rosé wijn) te blijven aanvoeren. Een topbediening zonder meer. 

Ook op het dessert dat deze fijne avond afsloot was niets aan te merken en een fijn torentje met snoepjes en versnaperingen maakte het geheel compleet. 

o

Geweldig personeel 

De geweldige setting en de piekfijn uitgedoste obers, die allemaal al jaren in het vak zitten en hun job overduidelijk met passie beoefenen, zijn al zeker een plus. De keuken is zonder meer goed, mist een beetje verfijning en is al bij al redelijk prijselijk. Om goedkoop te eten moet je hier zeker niet zijn, maar wil je in gezelschap een bijzonder fijne avond en een fantastische bediening dan zit je hier zeker op je plek. Persoonlijk vind ik dat om romantisch te tafelen er betere adresjes zijn in Antwerpen. 

Danielli-il-Divino-Wilrijk-7

Ook voor een lunch op een zomerse middag valt deze locatie zeker aan te bevelen. Heel wat zakenmensen weten dan ook de weg hiernaar toe te vinden. 

Danieli il Divino
Beukenlaan 12 – 2000 Antwerpen
www.danieli-il-divino.be
03/825.37.38

Openingsuren
Elke dag geopend vanaf 12 uur, ’s zaterdags pas vanaf 18u
20140213684314Danieli -28

You May Also Like

De eerste in een lange rij zomer pop-ups: Jardim!

Dat in Antwerpen altijd wat te beleven valt en zeker in de zomer dat ...

Na Aujourd'hui beschikt Enfant Terrible over nieuwe HeadQuarters

Een héééééle tijd geleden schreven we al over het pop-up restaurant Aujourd’hui. Dat is ...

Omdat tequila een festival verdient!

Tegen een festival zeggen we bij Whatmatters geen nee. Zeker als het om een ...

Hosting door Fraai