Masdar City : de desolate spookstad van Abu Dhabi

Wil je eens helemaal eenzaam wezen op een ecologisch verantwoorde manier, midden in een stad, dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan MASDAR CITY.

Zero Emissie, zero volk 

Dit groots opgezet project in Abu Dhabi, moest het toonbeeld worden van een ecologische stad, zonder afval, vervuiling of zelfs verkeer. Sinds 2006 werd er gebouwd en ondertussen is de helft af. Alleen is de half afgewerkte stad ondertussen een hypermoderne spookstad geworden.


Normalerwijze moest deze stad in al haar glorie dit jaar voorgesteld worden, alleen is de streefdatum ondertussen verschoven naar 2030, een klein verschilletje. Het fenomenale aantal van 300 zielen bevolken ondertussen de stad, die al bakken oliedollars heeft gekost, van een waardeloze investering gesproken. Want van die 300 zijn dan nog het merendeel studenten aan de technologische universiteit die er gevestigd is. Terwijl de stad toch echt wel een capaciteit van 40.000 bewoners heeft.

Oliedollars bij de vleet


Het totale kostenplaatjes wordt ondertussen geraamd op 18 miljard dollar, daar kan zowat de halve wereldbevolking mee te eten worden gegeven maar soit … Er wordt nog steeds verder gebouwd, zei het traag en er is nog altijd hoop dat het ooit een succesvol project wordt.

Meer info lees je alvast in dit artikel van de Guardian. Of je er ook op citytrip kan, hebben we nog niet kunnen ontdekken. Een rechtstreekse vlucht is er in elk geval niet!

You May Also Like

Bittersweet symphony? Volmer!

Het leven van een Whatmatters redacteur is hard! Persdagen afschuimen, een indigestie oplopen om ...

Welcome in de Whatmatters Mansion!

We mogen dromen, nietwaar? Zelfs met twee keer het hoogste bedrag dat ooit te ...

7 reden waarom ook jij vandaag champagne drinkt

Ok, eerst het slechte nieuws. Kerstavond is voorbij, de kalkoen is ondertussen bijna verteerd ...

Hosting door Fraai