Liesbeth Claus gaat voor het kroontje van Miss België

Missen…niet voor het eerst dat we ze benaderen of, dit gebeurt ook, ze ons benaderen. Van Miss Aardbei in Hoogstraten tot Miss Polderpatat in Diksmuide…België heeft geen streek, stad, gemeente, carnavalvereniging, groente of fruit of het heeft een miss. Maar als het gaat om de grootste verkiezing in België, gaan we toch even zitten en nemen we er onze tijd voor. De zomer is voorbij en het kaf is van het koren gescheiden. Elke provincie heeft zo zijn eigen kandidates voor de Miss België-verkiezing 2017 geselecteerd en de promo loopt even snel als een TGV-trein van Amsterdam naar Parijs. Zo ook in Oost-Vlaanderen waar een studente leerkracht Lager Onderwijs haar kans grijpt. In ieder geval loopt zij niet het risico om compleet door de mand te vallen tijdens de altijd redelijk makkelijke vragenronde. Voeg daar haar dans-skills even bij en ook qua choreo zal ze niet het lelijke buitenbeentje worden…om maar te zeggen…qua competenties om het kroontje te dragen zit wel goed bij Liesbeth Claus, die tevens, het blijft natuurlijk altijd wel een beetje een vleeskeuring, over de looks beschikt!

Hey Liesbeth, Vertel eens kort even wie je bent? 
Ik ben Liesbeth Claus, kandidate Miss Oost-Vlaanderen voor Miss België 2017. Ik ben 19 jaar oud. Ik studeer leerkracht lager onderwijs aan de Arteveldehogeschool te Gent. Ik ga nu naar mijn derde en laatste jaar. Ik woon in Bassevelde. Mijn hobby is dansen en ik ga ook graag gaan lopen. Momenteel doe ik enkel hiphop, maar vroeger heb ik ook modern en ballet gedaan. Ik heb als kind nog gedanst als achtergronddanseres bij Ralf Mackenbach. Hierdoor heb ik mogen dansen op de grote finale van het Junior Songfestival, ik heb het voorprogramma van Cody Simpson gedaan en een aantal keer gedanst in de Lotto Arena.

13731463_1675374409453609_2987739120473859861_n

Dat moet lukken, ook wij hebben al gedanst in de Lotto Arena…op de tonen van de hymne van de Antwerp Giants…soit…hoe lang ben je al bezig als model?
30 april ben ik naar de preselectie gegaan van Miss Oost-Vlaanderen voor Miss België 2017. Ik had totaal geen ervaring in de modewereld. Voor mij is het een compleet nieuw avontuur, waar ik volledig voor wil gaan! Ongeveer begin juni heb ik aan de buitenwereld bekend gemaakt dat ik deelneem. Sindsdien doe ik vooral activiteiten, zoals een koers bijwonen.., om mijzelf een beetje te promoten. Ook is mijn vakantie gevuld met activiteiten, georganiseerd door het comité van Miss België, zoals een bezoek aan Brugge.

Het Venetië uit het Noorden…waarom wou je meedoen aan Miss België?
Ik ben naar de preselectie gegaan omdat ik zin had in een nieuwe uitdaging. Een vroegere kennis van mij had al eens deelgenomen aan Miss België. Zij was in die wedstrijd vrij ver geraakt. Dit motiveerde mij om ook zelf eens deel te nemen. Ik neem ook deel om wat meer zelfvertrouwen te krijgen, het durven poseren voor een camera, durven spreken voor publiek…en ik merk dat ik hierin al gegroeid ben. Ik ben al een stuk meer zelfzeker dan voordien.

13612291_1032570120130103_151330732655039054_n
Je ziet…een missverkiezing is niet enkel de vleeskeuring waar velen ze voor percipiëren. Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen? Wat maakt uw deelname waardevoller als een andere?
Ik denk dat ik een vrij optimistisch persoon ben. Ik probeer in alles het goede te zien en geloof erin dat het altijd wel goed komt. Ik ben ook een beetje een ‘strever’. Als ik iets doe dan doe ik het goed, dan ga ik er ten volle voor. Opgeven staat niet in mijn woordenboek.

Een strevertje zeg…waren wij dat vroeger maar iets meer…bon…zit dit ook in  je persoonlijke levensmotto?
‘Be happy,  not because everything is good, but because you can see the good side of everything’. Maak jezelf gelukkig en geniet van elke dag.

En daar ‘streven’ we uiteraard wel naar! Mooi! Uiteraard is Social Media in deze tijd voor u erg belangrijk. Waarom moeten we je hierop volgen?
Je moet me volgen om te weten te komen hoe het eraan toe gaat bij een Missverkiezing. Op mijn Instagram en Facebookpagina vind je foto’s van allerlei leuke activiteiten die ik doe in de aanloop naar de verkiezing. Af en toe maak ik ook een tussenstand bekend. Zo weten mijn volgers waar in de stand ik me op dat moment bevind.

Een persoonlijk vraagje…Is er tijdens dit missenjaar tijd voor liefde? Wat moet een man doen om jou te verleiden of te behagen?
Neen ik heb geen vriend. Ik vind het belangrijk dat een man zelfzeker is en niet twijfelt aan zichzelf. Maar het mag natuurlijk niet overdreven zijn. Ik vind het ook belangrijk dat een man weet wat hij wilt, en hij mag zijn willetje wel een beetje doordrijven. Te vlug toegeven hoeft  niet voor mij! (Uiteindelijk natuurlijk wel hé 😉 ) Ik vind het tof als een man ook een passie heeft voor iets, een bepaalde sport of een hobby.

Laat de aanzoeken maar binnenrollen nu! Welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hen meegeven?
De enige tip die ik kan geven is, wees vooral jezelf. Hierdoor zal je merken of het klikt met iemand of niet. Iedere vrouw is anders en valt op een ander type. Dus ik denk dat er op elk potje wel een dekseltje past!

Klopt als een bus! Snel naar de de Favo-vraagjes dan maar! Waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Ik ga heel graag naar Pain Quotidien. Ze hebben er zo lekkere slaatjes en boterhammen. Bovendien is het ook nog eens gezond en voel ik me niet schuldig als ik er buitenkom. Ik ga ook heel graag naar Elckerlijc in Maldegem. Gegrilde steaks, gegrilde scampi’s…en een gezellige en warme sfeer, meer heb ik niet nodig! Als ik in Gent ben moet ik ook altijd eens binnenspringen bij Moochie. Frozen yoghurt is toch wel één van mijn favorietjes!

13754679_1675307002793683_7440198380192634156_n

Pain Quotidien is ook één van onze favorietjes om te gaan ontbijten…een allerlaatste vraagje nu… Wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik zou heel graag nog een stapje verder geraken in de wedstrijd. Deelnemen als finaliste voor Miss België is toch wel een droom die zou uitkomen. Sowieso maak ik ook mijn studies af als leerkracht lager onderwijs. Later zou ik eventueel, indien mogelijk, hostessenwerk willen combineren met het leerkracht zijn. Voorlopig is het nog afwachten waar ik zal eindigen in de wedstrijd. Iedereen kan een handje helpen door MOV21 naar 6665 te sms’en!

Hopla…onze SMS-duim doet alweer zijn werk! Onze steun heb je dus al! Nu ook die van onze lezers! Bedankt voor het leuke gesprek en alvast veel succes met je studies en het verdere verloop van je deelname aan Miss België. Spreken we nu af moest je het kroontje winnen, we een eerste exclusief interview op Whatmatters brengen? Aan onze lezers…volg deze ravissante jongedame en volg het avontuur naar het kroontje vanop de eerste rij via haar Instagram, Facebook en Facebookpagina als Miss. Doen!!!

 

Credits by Liesbeth Claus

You May Also Like

Ontmoet Travers Beynon, de Playboy waar zelfs Hugh Hefner iets van had kunnen leren!

Na deze voorstelling gaan ongetwijfeld alle feministen de barricade op, worden allerhande hashtags de ...

Poolse Sandra Kubicka laat de start van onze werkweek even vergeten…

Met haar groen-blauwe ogen, heerlijk bruine lokken, waanzinnig figuur en leuk snuitje zijn we ...

Yasmine Boukkra l Doet ons smelten als melkchocolade…

We geven het toe, we ontbreken soms wat kleur op de pagina’s van Whatmatters. ...

Hosting door Fraai