Dyonne Starmans, heerlijks uit Heerlen

Ons moeder zei altijd: Op een goede weide daar moet je blijven. Een wijsheid als een koe! Dus eens we dan toch de grens met de Noorderburen hadden geslecht besloten we na een tripje naar ’t Gooi er gelijk maar een 2de bezoekje aan vast te knopen. Dat het Nederlandse provincie een aardig stukje verder lag, daar hadden we ons echter stevig op miskeken. Dus een halve dagtrip laten waren we dan ook zielsgelukkig dat we onze wagen in het Nederlandse Heerlen konden parkeren. Blijkt die dekselse stad gewoon net over de grens van Belgisch Limburg te liggen. We hadden bij Whatmatters toch beter opgelet tijdens aardrijkskunde en niet alleen tijdens Biologie en Nederlands.
Soit, toen we eindelijke in de zetel plofte bij de Nederlandse ex Miss-kandidate Dyonne Starmans was alles snel vergeten. De hartelijkheid en de Limburgse vlaai waarmee werden ontvangen deed onze vermoeidheid en frustratie wegsmelten als sneeuw voor de zon. We begonnen dan ook vol pit en hernieuwde energie aan onze vragen.
13388973_1411601225532325_1029243189_o
Dyonne, stel je jezelf even kort voor aan onze lezers?
Hallo heren, ik ben Dyonne Starmans, 25 jaar en van opleiding docente Nederlands. Zoals jullie ondertussen weten woon ik in het mooie Zuid-Limburgse Heerlen. In mijn vrije tijd sta ik regelmatig voor de camera als model, treed ik op als gastzangeres en ben ik streetdance dansdocent. Ook heb ik in 2015 de titel van 1st Runner-Up Miss Beauty of Limburg in ontvangst mogen nemen.
We zouden er al zelf spontaan een liedje van beginnen zingen en een dansje doen. Maar die kwaliteiten hebben we jammer genoeg niet. Ben je al lang actief als model en in dat miss-wereldje?

13382143_1411601175532330_307006904_n
Foto: Ber van Stijn

Sinds 2010 ben ik actief beginnen letten op mijn voeding en gaan sporten. Vroeger was ik altijd al sportief, maar dat heb ik door het starten met een opleiding destijds een beetje laten liggen. Echter op een gegeven moment ging bij mij de knop om en ben ik steeds meer aanpassingen gaan doen in mijn leven, waardoor ik hier langzamerhand een ritme in vond en ook daadwerkelijk resultaten zag. Omdat ik merkte dat mij dit een boost gaf voor mijn zelfvertrouwen, ben ik begonnen met modellenwerk en ging ik mij ook steeds meer bezig houden met mijn uiterlijk. Ik zou mijzelf geen fulltime model noemen, omdat mijn prioriteit voornamelijk ligt bij mijn werk als docent. Ik werk 32 uur in de week in het asielzoekerscentrum en voel oprecht dat dit het werk is wat bij mij past, en waar ik dagelijks enorm veel voldoening uithaal. Toch kan ik wel zeggen dat wanneer ik niet werk, ik in de sportschool te vinden ben, of bezig ben met modellenwerk of actief met de missverkiezing Miss Beauty of Limburg bezig ben. Ook het presenteren/lopen van modeshow, vaak georganiseerd door de hoofdsponsor van de missverkiezing Konad Benelux, is een passie. 
Op dit eigenste moment zouden we met plezier een Heerlense asielzoeker willen zijn! Bon, welke opdrachten zijn je als model bijgebleven?
Toen in in 2014 gescout werd voor een missverkiezing, was ik eerst wat sceptisch, maar zag ik dit wel als een kans om het harde werken aan mijzelf een groter doel te geven en heb ik mij ingeschreven. Hieruit volgend heb ik regelmatig opdrachten voor fotoshoots gekregen en recentelijk nog een grote opdracht voor het lingeriemerk After Eden mogen doen, deze werd zelfs internationaal bekend! Het betrof het meelopen met de voetballers van RKC Waalwijk en FC Emmen tijdens het Valentine Event in het RKC Waalwijk Stadion. Het bleek dat het meelopen van modellen met spelers, in tegenstelling tot kinderen, nog nooit was uitgevoerd en erg uniek was, op deze manier werd dit een wereldwijd nieuwsitem. Vrienden van over heel de wereld stuurden mij nieuwsitems en filmpjes door die bijv. in Spanje, België, Italië en Frankrijk werden getoond!
Wacht wij corrigeren een Heerlense asielzoeker die een balletje trapt bij RKC, DAT willen we zijn! Soit, hoe maak jij het verschil in dat wereldje?
Het feit dat ik docent Nederlands als tweede taal ben, maar daarnaast ook model of miss, maakt dat mensen mij niet kunnen “labelen” of in een hokje kunnen plaatsen. Je merkt dat van nature iedereen daar op de een of andere manier toch de behoefte aan heeft. Maar, omdat ik aan de ene kant heel serieus bezig kan zijn met mijn werk, en aan de andere kant ook graag feest of leuke dingen doe en met mijn uiterlijk bezig ben, maakt het voor mensen lastig om mij te kunnen plaatsen. Dit vind ik juist leuk en ik hou er ook niet van om niet een “1 bepaald type” te zijn. Wat ik ook wel eens hoor van mensen is dat ik, blijkbaar door mijn gezichtsuitdrukking, uitstraal dat ik niet geïnteresseerd of betrokken ben. Dit terwijl, de mensen die mij kennen, aangeven dat ik juist heel gevoelig of meelevend kan zijn! (“resting bitch face”??)
13401041_1411601165532331_1001973670_n
Och pruts, ons vinden ze ook altijd arrogant, terwijl we zelfs dode duiven proberen te reanimeren. Ben je ook actief op de social media? 
k ben nogal een type van het impulsief  “op reis” gaan of tripjes maken, regelmatig zal je dus ook spontane foto’s of verslagen zien van de reisjes die ik weer eens even last minute heb gepland, (mijn vrienden en familie stellen me regelmatig de vraag: “Ben je nou alweer op vakantie?”). Ik ontdek de wereld graag en wil ook laten zien dat dit kan met weinig geld (en vaak).
Het is voor mij belangrijk om te genieten. Mijn social media laat dan ook zien dat ik met volle teugen geniet op alle facetten van het leven. Dromerig? Ik denk gewoon realistisch!
En past in al die drukke bezigheden, een vriend?
13382054_1411601108865670_1266488465_n
Op het moment ben ik vrolijk single, mijn eigen leven is zo volgepland dat ik soms niet eens tijd heb om over een relatie na te denken. Dat betekent echter niet dat ik dit af en toe wel mis als aanvulling in mijn leven.
Vrolijke single, uhu … Bon, waar moeten onze kandidaten aan voldoen?
Een man moet voor mij een interessante passie hebben waar hij veel mee bezig is. Ik vind het aantrekkelijk om te zien dat een man ergens voor gaat en zich voor zijn volle 100% voor geeft, al dan niet voor een carrière of hobby. Ik kan daarnaast ook vrij extravert of aanwezig zijn, dus een man moet wel een beetje tegengas kunnen geven, maar mij ook kunnen beschermen of een beetje zorgzaam zijn. Tot slot moet hij absoluut niet racistisch zijn, dat lijkt me erg moeilijk te matchen met het soort werk dat ik doe!
13405336_1411601102199004_184414227_o
Foto: Raf De Bruyne

We hebben nog wel wat Berberse rekels in de aanbieding hoor! Nog een paar algemene tips voor onze mannelijke lezers?
Vrouwen zijn en blijven onzekere wezens, ze hebben gewoon dagelijks even de bevestiging nodig dat ze er mogen zijn op zowel uiterlijk als innerlijk vlak. Vergeet haar dus niet even die bevestiging te geven.
13401185_1411601025532345_993694632_n
Onthouden van verjaardagen, namen, jullie romantische plekken of liedjes lijkt niet een van de sterkste kanten van de man, des te leuker als je haar verrast met het feit dat je hier iets leuks (voor) hebt georganiseerd/gepland of haar onverwachts een cadeautje geeft op deze momenten. (tip: gewoon even als geheugensteuntje in je herinneringen zetten in je telefoon heren ;-))
Nog een laatste tip dan: Verzorg jezelf als zij zich ook moeite doet, maar besteedt niet meer aandacht dan haar voor de spiegel! Een beetje gay is oké, maar dat is een absolute NAY.
Ik kan me voorstellen dat gaan stappen in Heerlen dolle pret is … Waar ben je daar te vinden?
Ik woon natuurlijk niet in de meest bruisende stad van Nederland, maar wij hebben wel het geluk vlakbij de grens te wonen. Voor een goede avond uit ben ik dan ook graag te vinden in het Duitse Aken, wat een supergezellige studentenstad is, ik ben dan te vinden bij sausolitos of discotheek de starfish, waar regelmatig thema-avonden worden georganiseerd.
Aken, dat we daar nog nooit eerder aan gedacht hebben! Wat is je ambitie voor de nabije toekomst?
13384902_1411601775532270_816293242_n
Foto: Rob van Buul

Mijn ambitie is om mijn bevoegdheid 2e graads voor Nederlands te halen, in september start ik namelijk aan mijn (3e) hbo en hoop hierna ook echt klaar te zijn.
Voor de rest wil ik zoveel mogelijk reizen en Amerika bezoeken!
 
 Dat lijken ons nu niet echt onmogelijke verwachtingen. Kan je onze lezers nog als afsluiter, voor we terug de grens over hoppen, nog een laatste diepzinnige wijsheid meegeven?
Mijn levensmotto is mij vooral niet te laten leiden door de maatschappij-opgelegde-standaard normen of waarden. Ik voel met 25 jaar af en toe vanuit buitenaf soms een bepaalde druk dat het wel eens “tijd zou zijn”om bepaalde plannen te maken of te settelen, terwijl ik juist het gevoel heb dat mijn leven pas begonnen is. Ik wil graag zelf de keuze wil maken wanneer het tijd is om af te remmen of bijvoorbeeld aan “huisje, boompje, beestje” te beginnen! Kortom, maak je eigen plannen en doe de dingen die je wilt doen, omdat niets zo zonde is achteraf spijt te hebben van niet gemaakte keuzes of geboden kansen.
Dyonne, dit is genoeg wijsheid om heel de terugrit over na te keuvelen. Bedankt voor je tijd en nog veel pret met de asielzoekers! Wil je Dyonne volgen en toch niet in een asielcentrum belanden, dan kan dit op Facebook en Instagram.
13390811_1411600992199015_1753439878_n
 

You May Also Like

Scandinavië boven! Hier is de knappe Maya Sophie Segerlund

Denmark…12 Points In tijden van Eurosong, strooien we maar al te graag met punten. ...

De diepte in met Cheyenne Lohnen

Soms denken we dat we beter ons bedje beter in Nederland kunnen zetten. Kunnen ...

"Oh Mijn God"…Vijf gekende grietjes 'vant padje' naar het klooster!

Dag seks, dag feestjes, dag shoppen, dag Instagram,…welkom Heilige Maagd Maria?  Noem een paar ...

Hosting door Fraai