Zomerse WIJN-SLUSHIES

We lusten bij Whatmatters wel een glaasje wijn en ook tegen ijs zeggen we zelden tot nooit nee, tenzij het in een pegel aan onze neus hangt. Waarom zouden we dan niet helemaal meegaan in de nieuwe trend van WIJN-SLUSHIES? Alsof wij er van wakker liggen als dat wat nichterig overkomt … (JA, nvdr.)

WIJN-SLUSHIE?

1p361-a7c43e061b
Een wijn-slushie is niet meer of minder dan een mix van wijn met een mix van bevroren fruit. Niet alleen is het heerlijk verfrissend, het ziet er ook nog eens fantastisch uit ook. En ook het mannelijk oog wil wat, misschien soms zelfs meer dan het vrouwelijke.
Als basis neem je een droge witte of rode wijn met een fruitige smaak. Een Spaanse Rioja of een Sauvignon Blanc zijn 2 valabele opties. Vervolgens voeg je hier vers fruitsap of zomers fruit aan toe en stop je het in de blender. Daarna gaat het de diepvries in.
1461008712-picmonkey-collage-6
Gebaseerd op de slush puppies, schep je zo een smaakvol drankje dat ergens tussen een sangria en een smoothie balanceert.
Wij geven je alvast 2 heerlijke receptjes mee. Veder raden we aan er toch niet meer als 5 te nuttigen, anders staan we niet in voor de gevolgen. Tenzij je een vrouwelijke lezer bent, dan raden we je aan er minimaal 5 te nuttigen en dan willen de gevolgen graag weten, bij voorkeur ondersteund door video-materiaal. 
SANRIA GRANITA
food-blog-photo-fridays-2013-1681

 • 120 ml vers geperst sinaasappelsap
 • 120 ml granaatappelsap
 • 175 ml water
 • 115 g suiker
 • 10 braambessen (+ enkele extra voor de garnituur)
 • 2 kaneelstokjes (+ enkele extra voor de garnituur)
 • 1/2 liter rode wijn


BLUEBERRY CREAM

 • 1/2 deel bevrozen braambessen
 • 1/2 deel witte wijn
 • 1/4 deel vanille ijs
 • 25 g siroop
 • 4 ijsblokjes

You May Also Like

Een echte Aperol Spritz fan?

Ben jij net als wij wild van Aperol Spritz? Top, want dan kun je ...

Allemaal aan de keramische barbecue

Nu is mijn onhandigheid legendarisch, maar een BBQ organiseren lukt meestal nog net. Alhoewel ...

The Dramathon, de loopwedstrijd voor echte whisky-liefhebbers

Conditie en goede lever zijn verreist!  ‘The Dramathon’, de naam verraadt het een beetje, ...

Hosting door Fraai