Zo draag je een WIT HEMD

Er gaat weinig boven een scherp gesneden wit hemd. Een wit hemd is een beetje het manusje van alles uit je kleerkast, MAAR als je er niet wil bij lopen als een uitgebluste garçon van een slechte tearoom aan de Belgische kust, hou je toch maar beter een paar geboden in je achterhoofd. We zouden Whatmatters niet zijn, moesten we deze niet netjes voor je oplijsten!

Je wit hemd kiezen

JA, je het voor 5,95 een wit hemd. In de meeste gevallen zie je dan echter netjes je tepels er doorheen en kan je dit stukje textiel na 2 wasbeurten in de vuilbak mikken. Ga je voor kwaliteit, kies dan voor een two-fold fabric. Het gaat hier om dubbel getwijnde draad, die ondoorzichtig is en een egale kleur heeft. Zorg ook dat je witte hemd fijne stiksels heeft, dat oogt een stuk strakker


Een uitgebreide keuze aan fijne hemden vind je op Mr Porter.

Hoe draag je je wit hemd

men-white-shirts-243ec57de9c78b01bb7322e880ba45d056Als het wat formeler moet kan je met een rechte, klassieke snit, weinig mis doen. Ben je wat gespierder dan kan getailleerd maatwerk een uitkomst bieden. Zorg in elk geval dat je niet uit je hemd barst. Ga je aan het combineren, dan zit je met zwart, grijs en marine blauw altijd goed. Licht groen of licht bruin zijn te vermijden, zeker als je van nature uit al zo wit als een prei bent. Ook andere combinaties met wit zijn fout. Je ziet er al snel uit als een fout figuur, weggelopen uit Miami Vice. Enkel op ‘Only White’ parties is dit toegestaan en dan is het nog maar de vraag of je daar tegenwoordig nog moet zijn.

Waarom om een wit hemd

Zakelijk of casual, een wit hemd laat zich uitstekend combineren. Met een das, bretellen of strikje kom je piekfijn voor de dag. Maar ook nonchalant met een v-hals trui kan je je altijd buiten begeven.
d94959c2fcdb48b314f661ba1bd422ca

Je wit hemd onderhouden

Okselvijvers zo groot als het Zilvermeer? Je witte hemd was je met een speciaal witwasmiddel op 40 graden en droog je op een hanger. De droogkast laat je rustig ongebruikt. Strijk het hemd als het nog licht vochtig is met een stoomstrijkijzer.
Gebaseerd op een artikel van esquire.nl

You May Also Like

Weekly fashion brand: WeberHodelFeder

We gaan je de naam niet laten uitspreken, je tong kan je nuttiger gebruiken. ...

Modeliefhebbers opgelet: Only for Men opent webshop in Vlaanderen!

De meest spraakmakende mannenmodeketen van Nederland, opent de webshop voor de modebewuste mannen van ...

Weekendtip: New 'Two Store' in Diest

Whatmatters draagt ‘Fashion’ hoog in het vaandel. We proberen zo goed en zo snel ...

Hosting door Fraai