WINE, DINE & 69 : MIJMERINGEN OP ZONDAG

Onder de vorm van een wekelijkse column schrijven de Whatmatters redacteurs elkaar een brief. Enerzijds omdat in deze digitale tijden niemand nog brieven schrijft en anderzijds om terug te blikken, herinneringen op te halen en hun mening te ventileren over zowat alles, inclusief Syrië. Steeds open, eerlijk en direct.

Beste pennenvriend

Ook ik heb je geduld even op de proef gesteld en heb er een weekendje over laten gaan. Dus heb ik je vergeven? Tuurlijk dat! We staan zelfs quitte nu! Maar misschien wel goed want we hebben toch wel een heel aantal dingen te bespreken. Het is zondagavond en ik heb op de achtergrond de beats van Tomorrowland even opgezet. En ik moet zeggen…het feeërieke decor en de mannen van ‘Smash the House’, zijnde Den Dimi, Mike, Yves, Steve, Martin, Jack en andere ‘waar zijn die handjes?’-goden doen me toch goesting krijgen in nog eens een weekendje opgaan in de massa. Het was dit weekend echter niet het moment maar daarover seffens meer. Soit, daar jij het beste dansfestival ter wereld bestempelt als ‘overroepen’, je kaarten tegen minder dan je ze hebt betaald weggeeft en dit dan ook openlijk verkondigt totdat ze dat in De Schorre zeker hebben gehoord moeten we de komende jaren alvast niet rekenen op een uitnodiging, laat staan VIP. Is het je pleinvrees? Is het omdat ze daar tot vorig jaar Maes Pils serveerden? Ik stel voor dat we Matti erbij halen en we aan uw pleinvrees zullen werken op Laundry Day en aangezien ze sinds dit jaar in Boom Jupiler serveren, we het misschien volgend jaar toch nog wel eens een kans moeten geven…één met de wereld, inclusief Syrië, niet?
thumb_IMG_4067_1024Het was een aangenaam weerzien…u met de andere Boys, inclusief Jezus de Oude, Romeo Katmuys en de gephotoshopte Nijem El Doulaby tijdens het openluchtaperitief onder een spuitende Brabo. Een man waar jij als volleerd stadsverteller naast  ging zitten en de mensen rondom het standbeeld entertainde. Wist je trouwens dat er echt wel knappe en coquille dames onder Brabo stonden mee te luisteren naar je stadsverhalen? Coquille? Omdat het weekdieren waren waarmee je in het weekend niets kan doen? Voor een volledige definitie moeten we bij de heer Katmuys zijn…en of ze even sappig waren als de ribbekes in den Amadeus laten we in het midden.
thumb_IMG_4070_1024
Het was alweer een avondje om nooit te vergeten…en dit niet alleen omdat je mijn open dak half molesteerde terwijl je al hangend uit de cabrio Pokémon aan het vangen was in de ondergrondse parkeergarage van de Grote Markt. Wist je trouwens dat er ondertussen ‘slimme’ camera’s hangen die retributiebonnen opsturen als je vergeet te betalen op de parking van Bocadero? Gezien het late en donkere uur we daar zijn toegekomen heb ik en de ‘Boys’ met hun ondertussen troebel zicht er niets van gemerkt…om een lang verhaal kort te maken…30 Roebels is mijn deel…

Ik kom graag even terug bij de meest achterlijke hype van dit moment…neen, dit is niet met een gehuurde koelwagen over een volgepakte Promenade d’Anglais in Nice rijden of mensen met een bijl of machete op een Duitse trein molesteren, neen…wel het vangen van irritante beestjes via de smartphone. De nieuwsgierigheid gebood mij om het even uit te testen maar het moment dat ik me mengde met wielerterroristen, onvoorzichtige voetgangers en chauffeurs die hun wagen met een snok aan de handrem dubbel zetten omdat ze ne Ratata of weet ik welk ander mormel in het vizier hadden, kreeg ik hoe langer hoe meer zin om zelf met echte Pokéballen zo zwaar als petanqueballen die achterlijke rekels te bekogelen.

Ik liet je al even weten dat het dit weekend niet het weekend was om me te mengen in het feestgedruis in Boom. Ik had een ‘jubilé’ te vieren…Ik herinner me een paar jaar geleden nog toen ik vertelde dat ik een knappe griet had leren kennen…ik vermoed ook dat er toen sommen zijn ingezet op de houdbaarheidsdatum maar ik kan u nu toch wel vertellen dat ik in de Circus Kruidentuin in Antwerpen, een met Michelinster gelauwerd restaurant, gisteren ben gaan vieren dat ze het ondertussen al 5 jaar, overigens ongedwongen,  met deze rekel uithoudt. Moesten er, buiten mijn weten om, sommen zijn ingezet, is het vandaag misschien wel het moment om te cashen! En over cashen gesproken…ik zie hier net grootverdieners Dimi en de Mike TML afsluiten met een 90’s Vinylset. En laat dat nu net hetgeen zijn wat ik nu ook ga doen…den dag afsluiten met een set uit ’93 in mijne beddenbak…

Slaapwel Held!

Jens

* Namen en foto’s in onze columns zijn steeds fictief. Wij zijn ook niet verantwoordelijk voor de problemen die sommige ermee gaan krijgen en kunnen er ook bitter weinig aan doen als sommige mensen ‘denken’ dat het over hen gaat.
 
 
 

You May Also Like

Vraag het Nikita: Bedoelen vrouwen nee, als ze nee zeggen of bedoelen ze ja?

Wij mannen zijn jagers, zien we een prooi dan willen we steken of schieten, ...

Opinie: € 10.000 om iemand te versieren op Temptation Island! Schande?

Volgens – al dan niet goed ingelichte – Nederlandse bronnen zouden verleiders in Temptation ...

Hosting door Fraai