Tonic met een vleugje Ibiza…Sergio Herman lanceert hem!

thumb_1657536_1024
Ibiza, Gin&Tonic en eten op sterrenniveau. Dan heb je als forensisch expert(e) alvast een groot deel van ons DNA teruggevonden. Als dit dan ook nog eens gelanceerd wordt door de Zeeuwse chef Sergio Herman, die we niet alleen bewonderen voor zijn smaakpapillen qua eten, maar ook die voor zijn ideeën qua stijl en misschien nog belangrijker, zijn smaak en oog voor vrouwelijk schoon, zitten we hier met een ‘Fucking’ perfect match!

thumb_20160623_124630_001-e1466758925113_1024
Iedereen kent de sterrenchef zijn uitspraken als ‘Lekker heregje’ & ‘Sex on a plate’. We zijn dan ook benieuwd naar wat de man achter ‘The Jane’, ‘Pure C’ en jurylid bij VTM’s Mijn Pop-Up Restaurant gaat uitvinden bij het proeven van zijn eigen tonic in combinatie met een, uiteraard, smaakvolle liquor. Het idee begon bij de opening van ‘The Jane’, zo een twee jaar geleden.

Charles Rolls & Tim Warillow, de Britse bezielers van het tonicmerk Fever-Tree, waren meteen gewonnen voor het idee van Sergio’s eigen tonic en ze gingen dan ook meteen aan de slag met een doos kruiden die ze meekregen van de Masterchef himself. Niet veel later nodigen ze Sergio Herman uit in de Chelsea botanische tuin in London, (neen, dit is niet de hof waar Eden Hazard zijn zondagswandelingetjes doet, nvdr), maar wel waar een fever tree, de bron van kinine, staat.

thumb_Sergio_Greenhouse_1024
“Lekker eten en drinken associeer ik vaak met vakantie, een periode van ontspannen met vrienden of familie. Voor het bepalen van het smakenpallet van mijn tonic heb ik dan ook teruggegrepen naar de beleving, geuren en smaken van mijn favoriete vakantiebestemming, Ibiza. Dit tonic water leent zich perfect voor een verfrissende cocktail op de steiger aan een verlaten kiezelstrand waar de zon ondergaat in de zee en een hemel die prachtig oranje kleurt. Heerlijk genieten, daar gaat het om.” Het werd dus een tonic op basis van verse clementines en kruidige kaneel.
thumb_DSC_5271_FT_Sergio1_1024      thumb_20160623_123950-e1466767799856_1024

De Fever-Tree Tonic Clementines & Cinnamon by Sergio Herman is vanaf juli exclusief te koop via de webshop sergioherman.com, dit najaar vind je hem ook bij de drankenhandelaar en in de supermarkten Delhaize, Colruyt en Carrefour en uiteraard in verschillende bars en restaurants.

thumb_CloS8voWQAAzN1c_1024
Als tip geeft onze held alvast twee heerlijke recepten van een goede cocktail mee! Santé!

Cinnamon Satisfaction:

  • Vul een groot wijnglas met grote blokken ijs.
  • Giet er 20 ml vers fruitsap en 45 ml wodka bij.
  • Vul verder op met een gekoeld flesjes Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman.
  • Werk af met een kaneelstokje en met enkele blaadjes citroenverbena.

 

Clementine & Basil Love:

  • Maak een jonge wortel schoon en gebruik een fijnschiller om fijne schilletjes wortel te maken.
  • Neem een groot wijnglas en plaats er een paar schilletjes wortel in vooraleer het glas te vullen met grote blokken ijs.
  • Voeg 10 ml vers geperst limoensap toe.
  • Voeg 45 ml dry gin toe.
  • Vul verder op met een gekoeld flesje Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman.
  • Garneer het glas met basilicum blaadjes en werk af met een zeste van sinaasappel

thumb_DSC_0338_FT_Sergio_1024 thumb_ClZohlZUsAA5ud9.jpg-large_1024
Credits: Twitter
 

You May Also Like

Primeur! Douchen en pintje drinken kan nu ook tegelijk!

Stel, de scheidsrechter heeft net je winnende voetbalmatch afgefloten en het bier stroomt al ...

Omdat wijn op temperatuur écht wel een verschil maakt: Kelvin

Geloof ons als we zeggen dat de temperatuur van de wijn een hemelsbreed verschil ...

Tesla maakt nu ook Tequila! Wie ook een shotje?

Citroen, Zout, Tesla…Check! Drinken en rijden gaan niet samen! Tenzij je een auto hebt ...

Hosting door Fraai