Schijt aan toeristische trips?

Ja, wij zijn gek van Antwerpen en nog heel wat andere steden. En hoewel soms anders lijkt, hoeft het voor de Whatmatters redactie niet altijd zo fancy te zijn als we buiten komen of de stad in kwestie gaan verkennen. Ook in een bruin café vallen we wel eens te spotten, weze het uitzonderlijk. En zo wijken we op meerdere vlakken al wel eens graag van gebaande paden en niet alleen in zwaar benevelde toestand, hoewel we daar ook verhalen over kunnen vertellen. Voor soortgelijke zielen zijn er de SHITTY GUIDES en sinds kort ook een SHITTY TOUR in Antwerpen.

Als lelijk mooi wordt

6897313
Cinema Royale

Na een (niet zo geslaagd/bizar) bezoek aan India werd in 2007 de eerste Shitty Guide over dit land op de markt gebracht. Een gids vol ervaringen, plaatsen die je moet bezoeken, verhalen, overdrijvingen en soms gewoon regelrechte leugens. De gidsen moet je dus met een korreltje zout nemen.
Ondertussen werden ook voor Antwerpen en Brussel, 2 soortgelijke gidsen in mekaar geknutseld. Een aanrader voor iedereen die niet over horden toeristen wil struikelen en met totaal andere verhalen thuis komt dan de ‘standaard’ toerist. Een café-ganger die zonder ook maar één tandje zijn levensverhaal bij mekaar lalt, geloof ons, dat blijft bij! 

De Shitty tour voor durvers

Wil je met de jongens achter de Shitty Guide op stap in Antwerpen, de Schippersstraat verkennen (daar huizen de prostituees voor de leken, nvdr.) en cafés/buurten binnen duiken waar je normaal als zinnige toerist niet zou durven komen, laat je dan zeker op sleeptouw nemen. De verhalen, verzinsels en lokale leeghangers krijg je er gratis en voor niets bij.

8876671
In de stad Aalst

De hele zomer word je op donderdagavond mee op sleeptouw genomen, maar als je maar overtuigend genoeg bent, ongetwijfeld ook op een ander moment. Je bezoekt de eerste erotische cinema van Antwerpen (Cinema Royale), duikt verschillende bruine cafés in en wandelt door de Chinese buurt. Ondertussen doe je een hoop nutteloze kennis op, zie je de stad van een compleet ander kant, laat je je vollopen met Cara Pils en heb je de volgende ochtend misschien wel barstende hoofdpijn. Nu dat heb je wel van elke toeristische tour, maar dan anders.
Let wel de gidsen zijn niet verantwoordelijk voor eventuele overvallen, steekpartijen en overvloedige alcoholconsumptie. Een gewaarschuwd lezer is er 2 waard. 
Meer info over deze bizarre bende vind je op hun site (neem even de moeite om de artikels/posts eens echt te lezen, nvdr.), Facebook of Instagram.
Een aanrader voor iedereen die Antwerpen/Brussel eens op een andere manier wil zien of voor een ‘schrale’ vrijgezellen natuurlijk.
10460733_1426863364260202_4769437293455207909_n
PS. De gids consulteer je geheel gratis op de site!
Credits foto’s: Klaas De Scheirder

You May Also Like

3 hotels voor de bescheiden meerwaardezoeker

Bij Whatmatters genieten we op tijd en stond graag eens van wat luxe. Waar ...

Tag Heuer meets Red Bull…een geslaagde combinatie!

Ondergetekende is gezegend met een Tag Heuer Formula One rond de pols. Of met ...

Wintersporten als een baas! Luxe penthouse kost je slechts 83€ per nacht!

Tenminste als je nog 5 vrienden (of misschien wel beter, vriendinnen) zoekt die willen ...

Hosting door Fraai