Overwin eens een obstakel of 25/50/250

Obstakels overwinnen in de modder

Haantjes dat zijn wij mannen en dat is op de Whatmatters redactie niet anders. Geregeld zwemmen we de Schelde over naar onze redactie, rijden we met de wagen naar Knokke om dan met de fiets naar het werk te rijden of landen we met de parachute op het dak, gewoon omdat het kan en wel stoer overkomt.
Perfect passend in dit fenomeen brengen we in dit artikel even wat ‘obstacle runs’. Toch niets mannelijkers dan door de modder kruipen op de buik, aan touwen hangen te slingeren en kilometers lopen. Het vrouwtje zal fier zijn! Omdat de wedstrijden als paddestoelen uit de grond schieten kan je tegenwoordig elk weekend wel ergens aan de slag. Vergeet zeker je gratis energiereep niet in ontvangst te nemen!
Hoewel we tegenwoordig bij Whatmatters gezien de drukte eerder passieve dan actieve sporters zijn zien we het allemaal graag gebeuren. Wij houden ondertussen onze haartjes wel proper. Om onze sportieve lezers van dienst te zijn lijsten we enkele leuke wedstrijden op zowel in België als net over de landsgrenzen. Maar een echte man gaat natuurlijk voor de zwaarste beproeving (kleine tip: train hier wel even voor, nvdr.). Lees gerust verder.
 

FISHERMANS FRIEND STRONGMAN RUN
SITEFACEBOOKINSTAGRAM

Fisherman ken je toch wel? Niet dat we van de pastilles ooit wild zijn geweest, maar de oude zeeman van het merk staat voor eeuwig in ons geheugen gegrift. ‘s Ochtends nog last van een bierwalm, haal dan maar Fisherman’s Friend, het kan maar helpen. In mei vond deze wedstrijd in Antwerpen plaatst, dus voor België is het nu weer een jaartje wachten maar internationaal zijn er nog heel wat wedstrijden. Zo kan je op 3 en 4 september nog in het Nederlandse Hellendoorn terecht. Een echte kerel gaat natuurlijk voor de 21 km modderplezier. Wat je mag verwachten? Bossen, water, modder en minimaal 35 obstakels. Wij sluiten wel rusting aan bij de after-party, kwestie van links nog uit rechts te kunnen houden.

 

GLADIATORRUN
SITEFACEBOOK  

Gladiatoren zijn er in verschillende smaken. Eentje is er al gepasseerd maar 11 september kan je nog in Diest, en op 19 en 20 november in Vossem terecht. In Diest opteer je voor een combat run van ongeveer 9 km met meer dan 40 obstakels, terwijl je in Vossem maximaal 24 km door de modder mag baggeren en daarbij 80 hindernissen moet overwinnen. Pittig! Vergeet zeker je unieke t-shirt niet te vragen, kwestie van te bewijzen dat je er was.

 

STRONGVIKING
SITEFACEBOOKINSTAGRAM

De Vikings waren beesten, jij toch ook? Dit jaar kan je samen met je familie nog in Nijmegen terecht in september, maar voor die 5 km komen wij alvast het bed niet uit. Laat ons maar die 19 of 42 kilometer van volgend jaar afwachten. Het schema kan je vinden op de site en zowel in Nederland, België als Duitsland gaan er wedstrijden door.

 

THE GREAT ESCAPE
SITEFACEBOOK  

Voor dit jaar ben je genadeloos te laat, maar kruis mei volgend jaar maar al aan in je agenda. Meer nog je kan er hier zelfs een heel weekendje van maken. Het leuke? De hele opbrengst wordt aan het kinderkankerfonds geschonken. Je kan dus gewoonweg niet thuis blijven. Je mag een 30-tal hindernissen verspreid over 10km verwachten. Speelbaar dus!
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/Run2escape/videos/484844965042481/” width=”1600″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
 


BATTLE OF THOR

SITEFACEBOOK  

Thor was een deugniet en dat zal je merken op zondag 4 september in Genk. Op de loodzware mijnsite van Zwartberg overwinnen de durvers 12 km met 18 hindernissen. Vanaf 13u kan je je helemaal laten gaan en zorgen dat je over die streep komt!

LUNAR RUN
SITEFACEBOOK  

Heb je nog een aantal vrienden die even ‘nuts in the coconut’ zijn dan is deze teamwedstrijd vast wat voor jullie. 24 uur lang waan je je in een sciencefiction verhaal en overwin je obstakel na obstakel. Uiteraard niet tegelijkertijd, maar ook naast de effectieve run zijn er wedstrijden voor de ‘niet actieve’ deelnemers. Het ultieme doel, zoveel mogelijk rondjes afleggen en tokens verzamelen. Wie weet worden jullie dan wel echte LUNAR HEROES. Psychedelische middelen kunnen volgens ons alvast helpen!
12745624_10153269621867273_1178777255035088603_n


NEPTUNUS RUN

SITEFACEBOOK

Wat nood aan frisse zeelucht? Dan zak je in november toch gewoon af naar Nieuwpoort. In een vaak ijzige wind haal je zonder twijfel een frisse neus. Ondertussen leg je ook nog even 10 km af en een 15-tal hindernissen. Wie weet krijg je achteraf wel een warme wafel of een pannenkoek van de vriendin? Als zij zo gek is om te komen supporteren natuurlijk.
 
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/SpartacusSeriesBE/videos/1037974486258352/” width=”1600″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
 

MUDMASTERS
SITEFACEBOOKINSTAGRAM

In het Nederlandse Biddinghuizen kan je op 24 en 25 september terecht voor de Mud Masters. Gebaseerd op de echt mariniersstormbanen kan je tot 42 km afleggen en zeg nu zelf voor minder doen we het toch niet? De focus ligt hier op samenhorigheid en samen finishen met je vrienden. Laat die puntige elleboogjes dus maar achterwege. Dat feest iets comfortabeler op het festivalterrein achteraf.
[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mudmastersnl/videos/1107221109334687/” width=”1600″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
 

TOUGH GUY
SITEFACEBOOK  

Wil je echt bewijzen dat je een harde noot om kraken bent, een ruwe bolster waar de zachte pit al lang van verdwenen is. Een man die nog nooit een traan heeft geladen en meer ballen heeft dan Lolo Ferrari ooit had? Dan is deze klassieker uit het VK wat voor jou!
Eind januari word je geconfronteerd met al je angsten en overwin je ze, of niet natuurlijk. 15 km, meer dan 250 hindernissen en 1/3de van het deelnemersveld dat uitvalt. Kan jij het aan? Probeer het eens!

 

MARATHON DES SABLES
SITEFACEBOOK 

Niet wild van modder en geen nood aan hindernissen. Probeer deze eens! De zwaarste marathon ter wereld, dat werd ons bevestigd na telefonisch contact met onze goede vriend Tom Waes. 250km door de woestijn die je mag lopen,stappen of desnoods kruipen. Met je eigen rugzak met slaapmateriaal en eten op de rug. Veel geluk helden!

 

You May Also Like

Designvolle koffie

Koffiezetapparaten ze zijn er in alle vormen en maten. Op de Whatmatters redactie moet ...

18 mei 00:01, de eerste post-Corona-tattoo is een feit!

West-Vlamingen zijn ‘deuredoenders’ (voor de Antwerpenaren: dat zijn mensen die altijd blijven verder werken, ...

Líkami, de Ijslandse zuiverheid als basis voor je huid

Huidverzorgingsproducten voor de man? Ze zijn er natuurlijk wel, maar in vergelijking met vrouwen ...

Hosting door Fraai