2 keer dineren in de Slachthuiswijk (Antwerpen)

Vers bloed

image
Saignant graag! Kortom, voor een goed stukje rood vlees mag je deze Whatmatters redacteur alvast altijd contacteren. Niet voor niets liggen er minstens 4 befaamde vleesrestaurants net achter de hoek van mijn appartement. Verstandig kopen noemen ze het!
Aan de Lange Lobroekstraat, pal aan de slachterij is er heel recent ook een nieuwkomer RESTAURANT BOVIN. Je moet het maar doen in een tijd waarin de witte kassa meer zaken doet sneuvelen dan erbij doen komen.


De zaak van de broers David en Jonas Mollet mikt resoluut op de liefhebber van een goed stuk vlees. Liefhebbers die de weg al langer gevonden hebben naar de Slachthuiswijk. Het is niet de heren hun eerste horeca-ervaring want Jonas heeft Café Den Bacchus in Brasschaat al in handen.
De volledige kaart ontdek je op de site!
Restaurant Bovin – Lange Lobroekstraat 85 – 2060 Antwerpen 
Facebook

Een andere aanpak in de wijk

BART-A-VIN-C
Heb je na een bezoek aan Restaurant Bovin de smaak van de wijk te pakken, maar heb je toch zin in wat anders? Dan zit je perfect bij BART-A-VIN. Dit restaurant heeft in zijn ard-decovarkenssnijderij al een hele reputatie opgebouwd. In deze zaak met karakter schotelen Bart Adriaenssens en Tom Vanderborght je de beste wijnen voor en komt men van heinde en verre voor de befaamde steak-tartaar.
Die staat overigens altijd op de kaart, die beperkt tot 6 gerechten. Verse bistrokeuken dus!


In tegenstelling tot in veel andere restaurants in de wijk, krijg je hier wel vis voorgeschoteld en heb je de keuze uit meer dan 270 wijnen. Die wordt overigens perfect op jouw smaakpapillen afgestemd.
Bewonder het interieur, bekijk de art-decotegels en aanschouw de activiteiten in de open keuken. En als je voor de eerste keer gaat, laat de steak-tartaar niet links liggen!
Bart-à-Vin – Lange Slachterijstraat 3 – 2060 Antwerpen
Site
img_1389
 

You May Also Like

Ga eens lekker 'Deep' in het duurste 'hotel' ter wereld!

Als we tot voor kort een lijstje moesten maken van de duurste hotel ter ...

2 nieuwe hotspots in Antwerpen: Lazy Jack / Black & Yellow

Het verband tussen hotspots en paddestoelen? Ze schieten beide razendsnel uit de grond. Ok, ...

Hosting door Fraai