6 cocktailbars om uit te proberen!

Dat we bij Whatmatters wel een cocktail lusten bleek vast al uit eerdere artikels. We zullen geregeld dan ook nieuwe en puike adresjes aan jullie blijven meegeven, en nee, daar hoeven we geen bedankje voor.
Dat je in ons kleine landje kwalitatief van een cocktail kan sippen bewijzen de prijzen die onze mixologen internationaal wegkapen. We moeten toch in IETS groots zijn, het EK/WK gaan we immers nooit winnen.
Om jullie zomer helemaal compleet te maken en we ervan uitgaan dat jullie ook wel wat alcohol weten te appreciëren, mits op verfijnde wijze gebracht, geven we jullie alvast 6 top-adresjes mee waar de beste shakers en mixologen hun creaties brouwen. Enjoy!
 

JIGGER’S
Facebook


Jigger’s is niet alleen een Belgisch maar ook een internationaal fenomeen. Alle cocktails zijn eigen creaties en dat wordt tot ver buiten de landsgrenzen opgemerkt, niet voor niets duikt Jigger’s dan ook op in ‘s werelds beste bar lijstjes. Ga op zoek in Oudburg naar de vos in de etalage en laat je heerlijk onderuitzakken in deze speakeasy bar. Wekelijks verschijnen er 5 nieuwe cocktails op de kaart, die met liefde en vakmanschap bedacht zijn. Ga hier zeker eens een kijkje nemen en ga je in het weekend dan kan even bellen om te reserveren helpen, want de hele wereld komt hier genieten van een cocktail.
 

DOGMA
Facebook


Mag het allemaal wat pittiger dan het ‘traditionele’ loungy interieur van een cocktailbar. Zin in een bar met ‘een kantje’ en een hoek af? Dan is het Antwerpse DOGMA jouw adresje. Het retro-interieur zorgt voor de uitstraling, die originele cocktails die je nergens anders drinkt doen de rest. Voor een combinatie aan cocktails met een vleugje sex & rock ‘n roll kan je nergens beter terecht. Laat je er verrassen!

 

THE PHARMACY
Facebook


Het mondaine Knokke zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een cocktailbar met klasse. The Pharmacy voldoet ruimschoots aan de verwachtingen. De familie Van Ongevalle staat in voor de hospitality en cocktails die je niet snel zal vergeten. Sfeer en gastvrijheid staan hier centraal en als je dan nog weet dat de ravissante Hannah al met de prijs van beste mixoloog in België is gaan lopen zit je kwalitatief ook nog eens op rozen. Met hun speakeasy concept schreeuwen ze het echter niet van de daken, maar gaat hun faam als een lopend vuurtje rond.
 

OLD FASHIONED
Facebook


Aan de hoogpoort in Gent vind je Old Fashioned. In de kelder van hoedenwinkel Gelaude kom je in een unieke beleving waar de creativiteit vanaf spat. Je waant je onmiddellijk in de jaren ‘20 en kan gewoon cocktails op maat bestellen. Het is maar waar je zin in hebt.
 

THE DIRTY RABBIT
Facebook


Omdat we bij Whatmatters ondanks het laagje beschaving, uiteindelijk vettige konijntjes blijven kan deze in onze thuisstad natuurlijk niet ontbreken. Dat fenomeen Kasper Stuart bruist van creativiteit blijkt nog maar eens in deze bar. De sfeer van een foute bar had het team in gedachten en dat ik ook wat je krijgt, naast fenomenale cocktails natuurlijk. En geregeld kan hier zelfs een danspasje gewaagd worden. Tijdens de zomer hokken de konijnen in de zomerbar Wild Jo’s Market, maar in september komen ze terug voor meer plezier.
 

HORTENSE
Facebook


Cockails drinken in de kelder van de oude ambassade van het Vaticaan, het is eens iets anders. Met een kaart die om de 2-weken wisselt drink je hier cocktails in een unieke setting in Brussel. Terwijl je geniet van het kaarslicht en de relaxte sfeer kan je heerlijk wegdromen en je maar de vraag stellen wat hier in het verleden allemaal is gebeurd. Reserveren is ook hier een goed idee, want de 40 plaatsjes zijn geregeld ingenomen, zoals het hoort bij topzaken.

You May Also Like

Place to be: "The Villa" Antwerp

We moeten even terug in de tijd. Een zes à zeven jaar geleden en ...

De mixology box van Ralph Lauren

Nu kennen we Ralph Lauren uiteraard wel, maar af en toe weet een label ...

Vrijdag 21 oktober: Dag van de Belgische mode

Onze vingers? Die houden we aan de pols van het kloppende modehart, gewoon omdat ...

Hosting door Fraai