Wine, Dine & 69: Mijmeringen op zondag

Onder de vorm van een wekelijkse column schrijven de Whatmatters redacteuren elkaar een brief. Enerzijds omdat in deze digitale tijden niemand nog brieven schrijft en anderzijds om terug te blikken, herinneringen op te halen en hun mening te ventileren over zowat alles, inclusief Syrië. Steeds open, eerlijk en direct.

0003458

Compadre

Vanuit het pittoreske Barcelona maakt mijn hart een sprongetje dat je terug met mij wil schrijven. Liggend in mijn badjas op een perfect opgemaakt bedje droom ik al helemaal weg, want je weet over badjassen kan ik verhalen vertellen. Breek me de bek niet open over dat stukje textiel, mijn lippen zijn verzegeld, lezers moeten ook niet alles weten. Wil je toch meer weten vraag het dan maar aan Nijem, die weet er vast het fijne fijn. Ik zeg alleen, uiteindelijk gaat de badjas uit en roebels ben je kwijt. Met wat geluk heb je nog wel een schnitzel.

Het doet me oprecht verdriet te lezen dat je dwerghamster het kleine radje in de kooi voor het eeuwige reuzenrad heeft verruild. Ik weet hoe gehecht je er aan was, overal nam je het dekselse duveltje mee naar toe. Hoewel je suggereerde dat Syrië erg is, is daar het geweld aan het afnemen Concreet schiet er daar ook geen hond meer over, ze zitten immers allemaal hier de strijders. Ik geef het eerlijk toe, de bagger liep me door de broek in Zaventem, want een held, dat ben ik alleen op papier. Trouwens zoals je weet is het Ramadan voor onze Berberse broeders, alles gaat dus op een nog trager tempo bij de jongens. Voorlopig wordt er weinig geschoten in Syrië, geloof me maar!
Jens, je weet, ik heb je studerende deerne graag, maar pas toch een beetje op! Je hebt al eens als een schlemiel alleen voor het altaar gestaan, terwijl je dame, waarvan je dacht dat ze ging afkomen, de elektriciteit in je huis aan het vernieuwen was. Of toch op zijn minst de elektricien. Als herboren was hij! Jij weet ook op Ben de Oude moeten we niet rekenen, die heeft geen tijd om te trouwen, het enige wat die jongen nog doet is klussen. Gelukkig is er nog Philemon Van Deuren, die trouwt met zijn ravissante Tina Klein, de vraag is maar wanneer en vooral of we welkom zijn!
Over de vakbonden heb ik geen mening Jens dat weet je. Als rasechte ondernemer moet ik iedereen te vriend houden. Zowel de grijpgrage socialisten die al eens graag een bank overkop doen gaan als de dekselse Liberalen die van nature uit altijd eerst naar zichzelf kijken. Ik zeg alleen, als ik terug een wagen heb en ik zie een staker, dan rijd ik er over, simpel! Nee, geef me dan maar onze Fernand! Alle vrouwen aan de haard en daarmee basta. Dat is duidelijk! Pek en veren waren de man zijn delen, maar hij voedt wel maar mooi 10.000 mondjes, waarvan de 32,6% het woord mond niet kunnen uitspreken of er op toch alvast geen tandjes in hebben staan.
Tja, Jani. De moeder van mijn kind is fan, en ik geef toe, sinds zijn laatste programma, ik ook. Ja, ik wou de lieve man strikken voor een interview. Ja, ik heb een mail gestuurd. Ja, ik opende met Beste Janet, ipv Beste Jani. Moet ik daarom gestenigd worden? Of nog erger genegeerd? Missen is mensenlijk en ik ben op en top mens! Een typefout op dat dekselse pruts klavier van een Mac is snel gemaakt en mijn hoofd draaide als een tierelier en bruiste van ideeën. Op zo’n momenten moet je je epistels herlezen. Mea culpa! Ik hoop dat mijn homo makkers het voor me opnemen en Jani alsnog overtuigen om ons een interview te geven. Wat mij betreft 10! Ik beloof plechtig tijdens de volgende Gay Parade de gekleurde vlag te hijsen, mee te rijden op een praalwagen en aan de deur persoonlijk in te staan voor de verdeling van de poppers!
Ik ga afronden Jens. Onze Dekselse Duivels hebben net het machtige Ierland verpletterd en Wilmots doen smilen tot achter Gelsenkirchen. Faut le faire! Ongetwijfeld heeft hij er een geweldige uitleg voor, die ik niet wil/kan aanhoren! In Barcelona zijn er andere zaken te doen! Ik laat je nu, begeef me luttele meters verder en ga stevig apperitieven om daarne exquis te gaan tafelen. Laat Wilmots maar coachen! Toch zit ik nog met een vraag compadre. Is het waar dat jij naast je carrière bij de mutualiteiten en je co-foundership bij Whatmatters er nog een bijbaantje op na houdt? Zo ja, waarom heb ik daar dan amper weet van?
Liefs

Kevin

You May Also Like

7 tips om vandaag nog een vriendin op de kop te tikken

Nee, dat bedoelen we uiteraard niet letterlijk! Met zulke acties willen wij niet met zulke ...

budget-holiday

De Whatmatters & La Vie en C budget travel challenge

HET moment van het jaar is wederom aangebroken. De periode waar iedere werkende (en ...

3 locaties om een bescheiden vrijgezellenfeestje te houden

Ja, je kan inderdaad verkleed door de stad trekken op de bierfiets. An sich ...

Hosting door Fraai