Wine, Dine & 69: Mijmeringen op zondag

Onder de vorm van een wekelijkse column schrijven de Whatmatters redacteuren elkaar een brief. Enerzijds omdat in deze digitale tijden niemand nog brieven schrijft en anderzijds om terug te blikken, herinneringen op te halen en hun mening te ventileren over zowat alles, inclusief Syrië. Steeds open, eerlijk en direct.

Beste vriend

Tuurlijk wil ik graag terug uw pennenvriend zijn. Ik ga ook met de deur in huis vallen…ik ben verdrietig, heel verdrietig. Bolleke, het dwerghamstertje van dochterlief is niet meer. Bekje open, in een bolleke liggend in het versgegeven stro in haar kooitje heeft net haar laatste adem uitgeblazen. 1 jaar en 7 maanden oud…in mensenlevens slechts een goei 70 jaar oud…ik had hem nog graag een drietal maanden langer in huis gehad. Twas een schatje, eentje uit het juiste Whatmatters-DNA gesneden, altijd in voor een selfie, een foto of een kusje in mijn oor…een echte levensgenieter ook. Dat zag je aan zijn postuur…niet voor niets was zijn naam bolleke…hij at en dronk gelijk een grote hamster en dat werd hem, denk ik, fataal. Het rad bleef gedurende 1 jaar en 7 maanden onaangeroerd…hij lag liever in zijn geïmproviseerde hangmat en dat maakte van hem een beetje een obese dwerghamster…hij heeft geleefd gelijk een kroonprins en is gegaan gelijk een koning…hier sta ik nu…tranen in de ogen, schop in de hand…hij krijgt zijn plekje in de tuin…een plaats die me voor eeuwig en altijd zal doen herinneren dat je van het leven moet genieten met genoeg eten en drinken. Ik hoor je al zeggen, ‘Beste vriend, dit is niet erg, Syrië, dat is erg’…Damascus kan me vandaag gestolen worden…ik mis mijn vriend…ik deel hem nog één keer hier…zodat hij ook voor eeuwig en altijd in het digitale wereldje wordt opgenomen…een groter eerbetoon als dit kan ik hem niet geven…onze allereerste selfie…RIP

thumb_10408994_10206380098442938_7733180892627943041_n_1024

Maar het leven gaat door…een paar tranen van de dochter later is hij alweer vervangen…Knabbeltje…en als we ook hier de lijn moeten doortrekken met de naam, vrees ik opnieuw voor een obese levensgenieter…het is hem gegund…hopelijk ziet hij het rad wel staan en werkt hij de grammen die hij teveel naar binnensmikkelt er wel af…ik hou je op de hoogte. Net als ik je persoonlijk als eerste op de hoogte zal houden moest ik ooit trouwen.

thumb_564666_10200900282850973_29783686_n_1024Ik weet dat iedereen in mijn richting kijkt maar je weet dat ik nog steeds met een ravissante slimme en ja, jonge studente zit. Als alles goed loopt, knalt ze volgend jaar na zes achtereenvolgend geslaagde jaren de poorten van de KU Leuven achter zich dicht. Zelf hoopt ze op een aanzoek tijdens die proclamatie, heeft ze me toevertrouwd…maar of dit de juiste moment is, weet ik niet. Ik wil op zo een avond waar zij in de belangstelling MOET staan de aandacht niet naar me toetrekken. Misschien kan je me wel helpen in het vinden van een juist aanzoek hoewel ik eerder denk dat je me gaat helpen naar een locatie, lees trip, voor het vrijgezellenweekend. Soit, ik heb er wat bang van…zoals je weet is het me ooit bijna gelukt maar moest ik mijn huwelijksreis naar de Kaaimaneilanden alleen maken…een apart verhaal en misschien komt dit ooit nog wel eens aan bod.

Misschien is het nog eerder de beurt aan Romeo Katmuys, de man met de gekende houdgreep en oorlikkend net als ons, volgens Paus Fransiscus toch, in zonde gaat leven wagens nog niet getrouwd en bijna papa. Of Ben de Oude? Met een baard zoals Jezus kan hij niet anders als diepgelovig zijn en niet aan kinderen beginnen alvorens diep door zijn knieën te gaan voor zijn ravissante Alexia. Op Nijem Al Doulaby hoeven we voorlopig niet te rekenen. Die rekel zag in aanloop van het EK liever naar Albanië – Frankrijk in plaats van met ons een muntthee te gaan drinken in de koekenstad. De dag dat de prijs van een kameel keldert in de Maroc20 (Marokkaanse variant van de BEL20 nvdr) zit er volgens mij eentje op het vliegtuig richting België…hou het in het oog, jij leest De Tijd, niet?

thumb_120524 De Tijd Belastingdruk hoger dan ooit_1024

Genoeg over mij vandaag…ik zou het met u eens willen hebben over een maatschappelijk probleem. Vakbonden! Vind jij dat het in een overontwikkeld land als België ‘done’ is om den boel plat te leggen omdat men het opbouwen van compensatiedagen dreigt te verliezen als men niet werkt? In een land waar wij als brave burger meer belastingen betalen dan eender ander land in Europa kunnen we op deze manier niet rekenen op openbaar vervoer…met andere woorden…ik moet met mijn Duitser blijven rijden…wat de staatskas nog wat opbrengt nu ze de accijnzen op diesel gaan verhogen…Nee, nee…ik ben er niet over te spreken dat Rémy uit Luik ’s morgens beslist in zijne tram te blijven liggen en zo zijn trein die van Luik naar Brussel naar Antwerpen naar Gent naar Oostende en terug moest rijden op stal blijft staan. Leefden we maar in 1791, toen hadden we de ‘Wet le Chapelier’ en konden de groene, blauwe en rode frakskes aan de kant en moesten we wel werken. Net als jij en ik beste pennenvriend…

thumb_DSC-1175-tcm183-389260_1024

Iets anders…ik kwam Jani Kazaltzis tegen gisteren. Hij draaide zijn rug…weet jij iets meer?

thumb_B1I1Z5TIgAEA1Ra_1024

Hoor het wel!

Liefs! XOXO

Jens
 
 
 
* Namen in onze columns zijn steeds fictief. Wij zijn ook niet verantwoordelijk voor de problemen die sommige ermee gaan krijgen en kunnen er ook bitter weinig aan doen als sommige mensen ‘denken’ dat het over hen gaat.
 

You May Also Like

Vraag het Nikita: Waarom faken vrouwen een orgasme?

Terwijl de ene helft van de Whatmatters redactie er quasi zeker van is dat ...

Opinie: Ik​ ​ben​ ​een​ ​vent,​ ​geen​ ​seksist!

Draai ik vandaag mijn laptop in gang, teneinde mijn dosis maandagmorgense-porno binnen te halen ...

BOSSY x Whatmatters: succesvolle vrouwen

Hoe ga je om met vrouwen die succesvoller zijn dan jij? Elke week krijgen ...

Hosting door Fraai