WINE, DINE & 69: MIJMERINGEN OP ZONDAG

Onder de vorm van een wekelijkse column schrijven de Whatmatters redacteuren elkaar een brief. Enerzijds omdat in deze digitale tijden niemand nog brieven schrijft en anderzijds om terug te blikken, herinneringen op te halen en hun mening te ventileren over zowat alles, inclusief Syrië. Steeds open, eerlijk en direct.

thumb_1924394_10205005535719729_8914023014126791918_n_1024

Dag lieverd
Even zeggen dat ik superblij ben dat je terug bent uit het zonnige Barcelona. Vliegtuigen,…ik heb het er tegenwoordig niet zo mee. Je moet maar eens een zotte stewardess en een nog zottere (co-)piloot hebben die lid willen worden (en dat willen ze allemaal) van de ‘Mile High Club’ en het slot van die veel te kleine WC weigert dienst nadat ze zich hebben opgesloten…neen…hoewel ik zelf nog de ‘Mile High Club’ dien af te vinken op mijn bucket list stap ik in september met een bang hartje op het vliegtuig naar Ibiza.

Iets anders…ik heb Nijem even gebeld over het badjassenverhaal maar zijn lippen zijn redelijk verzegeld. Hij sprak juist over ‘Gouden Tijden’…wat de schnitzel betreft, die heeft hij wegens ‘niet halal’ laten liggen. Hij sprak over mosselen en dan begrijp ik het. Het was geen goed mosselseizoen vorig jaar en dan snap ik uiteraard dat de Roebels met zo een hoge prijs voor de mossel als sneeuw voor de zon verdwijnen. Over mosselen gesproken, ik heb er gisteren al gegeten…lekker vlezig en redelijk groot. Ik vroeg dan ook hoe het kwam dat er mosselen waren, want de eerste worden meestal rond midden juli verwacht. Volgens de vriendelijke garçon wordt het een topjaar. De zachte winter zou er voor iets tussenzitten. Lang leve de opwarming van de aarde maar of ik hier nu een echte Zeeuwse achter de kiezen heb gestoken, zal alleen de dekselse kok weten…ik twijfel…
En waar ik ook over twijfel is of we wel welkom zijn op de trouw van Philemon Van Deuren en zijn ravissante Tina Klein. Waar is de tijd dat jongeheer Philemon ons tijdens een onvergetelijke nieuwjaarsavond nog ging meenemen op vrijgezellen naar Rio? Was het toen al zijn pokerface dat boekdelen schreef? Een pokerface dat overigens niet zoveel resultaat heeft gehaald tijdens het laatste Pokerevent te Spa. Vrienden gemobiliseerd om mee te buy-in te financieren om achteraf mee te delen in de winst…dat was het opzet…de constructie zat wel ok en de winst die je kon halen, daar moet je geld uitgerekend 134 jaar voor op de bank staan…en toch…20 Roebels erdoor na een paar uur, we hebben al duurdere dagen gehad nietwaar? Zelfs mijn potje mosselen gisteren was duurder…
Je had ook nog een vraag voor mij…een bijbaantje? En jij weinig weet van? Elke maandag en vrijdag stuur ik je een link door met mijn schrijfsels voor een Nederlandstalige website omdat ik nog steeds niet weet of je nu een borsten- of billenman bent. Ik leefde echt wel in het gedacht dat jij de initialen (JA) onder het artikel wel zou associëren met Jens Aerts. Bij deze…ik heb dus een bijbaantje in het uitzoeken of mannen nu houden van een strakke bips of eerder vallen voor een stevige voorgevel. Kijk nog maar eens goed in je browsegeschiedenis…of is deze ondertussen stiekem gewist?
Bon, beste vriend, Ik kies hier nu, net als die domme Britten voor een exit want ik maak mij op voor een avondje goulash en voetbal. Als de Belgen evengoed presteren als die Fransen nu tegen die dekselse Ieren, liggen we straks met een kater in bed. En geloof mij, het zal niet van het veel te warme bier in plastiek bekertjes zijn. Waar ga jij kijken? Laat maar iets weten…misschien hijsen we ons samen in zwart, geel, rode outfit, Fellaini-pruik en kunnen we gaan voor een Live-coverage! Zie maar…of misschien een ideetje tegen vrijdag als ze spelen tegen Wales…of zijn we nu voorbarig? Je mag het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Louis Van Gaal zou hierop zeggen…’That’s also a truth like a cow because Hongarie is another cook than Zweden’.
Veel liefs!

Jens

Ps: De Fransen leven terug…de Ieren zaten tijdens de rust aan de Guiness denk ik…

You May Also Like

Opinie: Selena heeft de duurste poes ter wereld

En dan hebben we het niet over die poes die gereserveerd is voor een ...

Review: Veranda

Bourgondiërs niet meer, maar zeker niet minder, dat zijn we bij Whatmatters! Aangezien onze ...

Onze opinie: Gespeelde verontwaardiging

Omkoping, matchfixing en dure horloges, het zijn maar enkele ingrediënten waar we de afgelopen ...

Hosting door Fraai