Whatmatters & Castingteam zoeken KARAKTERKOPPEN

13012715_1150351658330126_3745606748019791156_n
We mogen dan wel opdraven als figuranten, dé brandende ambitie om door te breken als model hebben we nooit gehad. Hoewel het ene lid van de redactie van de Whatmatters redactie aan alle objectieve criteria voldoet en wel eens als model door zijn kapper gebezigd wordt, heeft het andere lid zijn lengte en uiterlijk tout court niet mee. En met een carrière als handenmodel geraken de rekening ook niet echt betaald. En toch …
Castingteam_v2Enige weken geleden ontsproot bij ons de idee: laat ons eens iets met een castingbureau doen. Waar leggen deze ontdekkers van talent de focus op, moet je werkelijk bloedmooi zijn om kans te maken op een carrière en kunnen we één onze lezers op de rand van een doorbraak brengen …
We vonden David Van Ammel van Castingteam (voorheen Borderfield Models & Casting) bereid ons in te wijden in de wondere wereld van castingbureaus en nog veel meer.
Samen met castingteam organiseert Whatmatters een wedstrijd! Stel je kandidatuur, schrijf je in bij castingteam en we volgen je met Whatmatters niet alleen doorheen je hele traject, maar Castingteam probeert ook een rol voor je te scoren bij één van hun klanten. Wie weet sta je wel voor je grote doorbraak!
Maar laten we voor we daar de komende weken verder op ingaan, je kort even de werking van een castingbureau schetsen.
Hoi David, kan je ons even kort schetsen wat castingteam is en doet?
Castingteam vertegenwoordigt getalenteerde mensen, modellen, acteurs en actrices, kids & teens en senioren… Wij gaan op zoek naar fotogenieke en originele mensen, van alle leeftijden en kleuren, alle maten en gewichten. Het is dus een illusie dat je bloedmooi moet zijn of de juiste maten hebben!
Die mensen zetten wij in bij reclamecampagnes, fotoshoots en opnamen voor commercials of fictie (film en TV).
Hosanna, we maken nog kans! Werken alle castingbureaus volgens hetzelfde stramien?
victor_standaardboekhandel
Meestal wel. We zoeken steeds de juiste mensen bij het concept. Een fotograaf of productiehuis contacteert ons en geeft een scenario of concept door, waarna wij op zoek gaan naar de juiste mensen die passen in het profiel. Die gaan we aan de klant voorstellen en diegene die gekozen worden boeken we voor die opdracht.
Geregeld doen we ook castings. Mensen komen dan auditie doen. Ze acteren een stukje van de rol waarvoor ze in aanmerking willen komen. Maar net zo goed trekken we de straat op om daar specifieke types te zoeken. Mannen van 80, kerels met dreadlocks, etc …
Ok helder en waar maken jullie dan een verschil met de rest?
We proberen ons te specialiseren in originele en interessante mensen; mensen die misschien geen modellook hebben of de ideale maten, maar karakterkoppen, markante persoonlijkheden… Bikers voor Belgacom, Snorren voor Snickers, Baarden voor Base… een Nerd voor Netflix, een ouwe Knar voor Knorr, Maten en Makkers voor Maes…
Stop, stop, stop, duidelijk! Zo hebben we er wel een paar onder onze lezers! Hoe kan je je aanmelden?
Wij gaan actief op zoek naar interessante mensen; op social media, op straat, wij gaan naar toneelverenigingen en toneelscholen, we gaan zelfs naar (bijvoorbeeld) de Antwerpse Snorrenclub of seniorenverenigingen. Overal waar we interessante mensen kunnen vinden gaan we een kijkje nemen.
lottoIn eerste instantie vragen we hen wat foto’s op te sturen en nodigen we ze uit in onze studio. Daar zetten we hen even voor onze lens en kijken we ‘wat er in zit en wat er uit komt’: zijn deze mensen expressief, kunnen ze een rol spelen voor de camera, zijn ze interessant.
Mensen die als een stok voor de camera staan wijzen we af, dat is niet wat we zoeken. We zoeken enthousiasme, durf en een beetje passie.
Lijkt ons een zeer fijne job, bijna zo leuk als lid van de Whatmatters redactie. In welke campagnes kwamen de door jullie geselecteerde mensen aan bod?
We hebben al een paar keer mensen geleverd voor 11.11.11 bijvoorbeeld, dat zijn steeds mooie concepten, en voor de Vlaamse overheid (tegen huiselijk geweld of hardrijders), dat zijn altijd best spraakmakende en opvallende campagnes.
Verder hebben we recent gewerkt voor Belfius, ING, Telenet, Kleenex, De Lotto, Base, GVA, HLN, Dag Allemaal, Joe FM, Samsung, Velux, Broederlijk delen, Standaard Boekhandel… teveel om op te noemen.
Wow, dat zijn best wel referenties! Om onze lezers een idee te geven. Wie zijn de markantste mensen of karakterkoppen in jullie bestand?
We hebben veel markante en interessante mannen zoals:
Carlo (https://www.castingteam.com/nl/people/3163) is bijvoorbeeld een geweldig interessante oudere man met een prachtige baard en snor, tatoeages en veel gevoel voor stijl.
Yves (https://www.castingteam.com/nl/people/3953), ook een man met prachtige baard en unieke stijl.
Boxie (https://www.castingteam.com/nl/people/3750), karakterkop die al heel veel filmwerk heeft gedaan als speciale types.


Patrick (https://www.castingteam.com/nl/people/3650), een ‘doorsnee’ gozer met een enorme range en geweldige expressie.
Maurits (https://www.castingteam.com/nl/people/2535), 85 jaar maar super enthousiast en energiek.
Vincent (https://www.castingteam.com/nl/people/1162), één van de meest succesvolle Aziatische modellen in de Benelux.

We werken graag met deze mannen, ze zijn allen interessant en enthousiast.
Dat is inderdaad een fraaie collectie bij mekaar. David, in samenwerking met Castingteam heeft Whatmatters een casting op poten gezet. Laten we deze hieronder even verduidelijken.
 


 
Whatmatters & Castingteam zoeken markante koppen & persoonlijkheden
Wie is Castingteam?
13123379_1156692787696013_1314756499842467639_o
Castingteam is pas van naam veranderd, vroeger was dit Borderfield Modeling & Casting. Als Borderfield bestonden ze al 10 jaar, maar als Castingteam nog maar enkele maanden. Het team bestaat uit 4 mensen. Een klein maar actief team. Meer info op www.castingteam.com
Hoe meld je je aan?
Inschrijven doe je je op https://www.castingteam.com/nl/register/0. Vul het formulier in en maak kans op eeuwige beroemdheid maar vooral een unieke belevenis. Daar vind je overigens ook nog eens beknopt de info.
En verder?
Castingteam maakt een selectie en nodigt de interessantste profielen uit in hun studio.
En de winnaar?
De winnaar krijgt GRATIS een volledige professionele fotoshoot aangeboden en Castingteam engageert zich om je zo snel mogelijk een betalende opdracht te geven!
Meer weten over Castingteam? Volg ze op Facebook en Instagram

You May Also Like

Whatmatters Road Test: BMW X6 M50i

“The Beast” ‘Belle & The Beast’? Laat duidelijk zijn dat de meningen over het ...

Whatmatters On Tour: Met nieuwe Jeep Cherokee naar Monaco

Leven als God in Frankr….euh Monaco! Gewichtsverlies van 90 kilogram en een neuscorrectie. Dat ...

Hosting door Fraai