VESPA: 70 stijlvolle jaren

De Vespa, wie kent hem niet? De ene helft van de redactie had er eentje waarmee hij overigens in het bijzijn van het andere redactielid eens stijlvol mee op zijn lazer is gegaan (en dat mocht aan Strantwerpen zijn, nvdr). Maar beide zijn we alvast fan.
12990868_10154292683434560_8630632549423783137_nDeze Italiaanse schone wordt dit jaar 70. Reden genoeg om deze fantastische scooter nog eens onder de aandacht te brengen. Niets leukers dan in het zonnetje heerlijk te cruisen en de bewonderende blikken op te vangen. En dit onder het motto: Op een oud paard moet je leren rijden.

Een beetje historiek

De tweewieler waarvoor Enrico Piaggio de naam Vespa (wesp, nvdr.) bedacht heeft zijn naam uiteraard te danken aan zijn typische vorm. De Vespa is ontstaan kort na de 2de Wereldoorlog toen de vliegtuigbouwer Piaggio & Co het verbod kreeg om nog vliegtuigen te bouwen. Enrico panikeerde niet, bouwde zijn fabriek om, begon de tweewielers te fabriceren, die unisex en makkelijk in onderhoud waren en het vervolg is bekend. Wat een held!
De Vespa bleek meteen een schot in de roos, dankzij het buitengewone ontwerp van vliegtuigingenieur en uitvinder Corradino d’Ascanio. Het type V98 werd op 23 april 1946 gebrevetteerd en ging kort daarna in productie in de fabriek te Pontedera. Er zijn zelfs nog Vespa’s in België gefabriceerd!
De nieuwste: Primavera 125 ABS 70th Anniversary
Vespa-70-Primavera-green-2Modern, elegant en exclusief, met dit model kan je weinig mis doen. Gebaseerd op de Vespa 946 maar dan met een moderne twist boordevol comfort. Boordcomputer, LED-verlichting en 125 CC aangedreven door 3 kleppen. Hier kom je een eind mee.
Voor 4.910 roebeltjes staat dit pareltje in je garage te blinken. Verkrijgbaar in het grijs of groen. Wij gaan voor groen!
Lees meer over dit model op de site.
Om de verjaardag te vieren zijn ook PX 125 en de GTS 300 ABS in een nieuw kleedje gestoken.
Meer info vind je alvast op de site, Facebook en Instagram.
Wat allemaal met een Vespa kan? Ontdek hieronder alvast 6 pareltjes waar we bij Whatmatters alvast helemaal weg van zijn. 

You May Also Like

Dit is het bloedmooi nieuw lief van Stoffel Vandoorne!

Nu we toch in Monaco zijn, kunnen we evengoed een beetje TV-Story en Dag ...

Nieuwe Shelby is beste ooit

Een raspaard vol paarden Als je over een muscle car spreekt adem je in ...

Unieke Lamborghini kan van u zijn!

Nummer 1/1 Om maar te zeggen, een pièce unique, deze Lamborghini Concept S. Hij ...

Hosting door Fraai