Sharon Vandenabeele, een miss met vele lintjes!

Miss worden. Het is een meisjesdroom van velen, weinigen zijn uitverkoren. Hoewel er tegenwoordig missverkiezingen als paddenstoelen uit de grond schieten en elke gilde als bakker (Miss Baksel), slager (Miss Filet Pur), fruitboer (Miss Aardbei), sugardaddy (Miss Ignace Crombé)… hun stam wil vertegenwoordigd zien door een ravissante dame is het keer op keer een teleurstelling voor velen en het ultieme geluk voor eentje die het kroontje uiteindelijk op haar knappe kopje mag plaatsen. De redactie van Whatmatters, die tegenwoordig op verschillende verkiezingen wordt uitgenodigd zijn inmiddels goed op de hoogte over de missverkiezingen die een zekere standing hebben en die we dus nauwlettend in de gaten moeten houden. Vergeet dus de verkiezingen die de dorpsgilde organiseert…en volg ons, Whatmatters. Soms gaan we zelfs internationaal. En met internationaal bedoelen we écht internationaal. In Australië bijvoorbeeld start in de heel nabije toekomst de missverkiezing ‘Pageant of the World’…een verkiezing die op zoek gaat naar ‘Woman of the World 2016’. Een topverkiezing die niet enkel naar het uiterlijk kijkt. Pageant of the World rekent slechts 20-30% voor het uiterlijke, de rest is intelligentie, goed doel, stiptheid, respect, attitude.  Niet geheel tot onze verbazing zagen we tussen het heel internationaal deelnemersveld een nuchtere mooie Vlaamse deerne die hier een gooi doet naar het kroontje. Omdat dit wel wat ruchtbaarheid mocht krijgen en omdat wij wel benieuwd waren naar onze Vlaamse trots die bijna op het vliegtuig zit om ons land met verve te gaan verdedigen Down Under, zochten we deze knapperd op in haar thuisbasis, Ronse en legden haar even op onze Whatmatters-rooster met een spervuur aan vragen…en dat zij volledig past in het concept uiterlijk, intelligentie, stiptheid, respect en attitude lees je alvast in haar antwoorden…

4 1
Credits: Alex Lavois

 

Hallo Sharon! Alvast proficiat met je deelname aan Miss Pageant of the World…vertel eens even kort wie je bent?
Hallo ! Mijn naam is Sharon Vandenabeele, ik ben 26 jaar en woon dus zoals jullie ondertussen weten in Ronse, een klein stadje in Oost-Vlaanderen aan de rand van de taalgrens. Ik heb een bachelor kleuteronderwijzeres op zak, maar ik ben actief in de financiële sector. Een totaal andere job, maar het is iets wat me ligt omdat ik zowel commercieel adviseur ben als opleider van de nieuwe collega’s. Ik leer enorm graag bij, ik wil zoveel mogelijk kennen en kunnen en als dat dan nog eens kan in het bijzijn van leuke collega’s en een aangename sfeer, zeg zelf : dan is het natuurlijk helemaal top !

5
Credits: Deflyne Coppens

Wij durven wel eens de kleuter uithangen, roep ons dus gerust tot rede moest het nodig zijn…en in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd probeer ik vooral te genieten. Ik ben een echte shopaholic ! Al ga ik daarom niet automatisch naar grote merken op zoek. Wat ik leuk vind koop ik, of het nu spotgoedkoop is of net iets duurder. Reizen is een andere grote passie ! Zonnige oorden opzoeken, lekker warm, cocktail in de hand, strand, leuke muziek, de cultuur leren kennen. Ik droom al helemaal weg. Daarnaast ben ik graag bezig met modellenwerk. Poseren voor fotoshoots is leuk en soms ook wel zwaar, maar waar ik dan vooral naar uitkijk is het eindresultaat. En niet te vergeten, ik ben actief in het misswereldje.

13

Klopt…zo zijn we je ook op het spoor gekomen. Vertel eens hoe het allemaal is begonnen?
Alles begon eigenlijk 5 jaar geleden toen ik voor het eerst deelnam aan een missverkiezing. Ik eindigde uiteindelijk in de top 5. Zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik had tijdens de verkiezing heel wat mensen leren kennen, alsook fotografen waardoor ik de ene shoot na de andere kon doen. Ik had de smaak te pakken. Zo kwam dan de tweede missverkiezing, over de Benelux deze keer en daar behaalde ik de titel “Queen of Belgium 2012” alsook de top 3 Miss Charity. Ik stopte met missverkiezingen en ging me inzetten voor het goede doel Toogal Djangue, inmiddels al 4 jaar op rij. In september vorig jaar kwam ik echter in contact met Miss Holland 1976, Nanny Verwey-Nielen. Ze stuurde me uit voor een internationale missverkiezing in Costa Rica. Deze kans moest ik grijpen, voor de unieke reis en de kick dat zo’n verkiezing met zich meebrengt. En zo behaalde ik een nieuwe titel “Senorita Elegancia” (of Miss Elegance). En ja, binnen 2 weken zit ik op het vliegtuig naar Australië voor de internationale verkiezing Pageant of the World. Wish me luck !

2 2
Credits: DB-Photo

Waarom ben je ermee begonnen?
Oorspronkelijk ging  vooral om iets nieuws te leren kennen en om een zware periode te verwerken. Ik ben een paar mensen verloren, waaronder mijn papa. Ik was verloren, alsof ik ergens helemaal alleen in een luchtbel zat. De enige uitweg was mezelf terugvinden en verder gaan.

3 2
Credits: DB-Photo

En daar ben je zeker in geslaagd! Hoe onderscheid je jezelf van anderen?
Ik  ben niet anders dan de rest. Wat ik ook doe, ik blijf mezelf, down-to-earth. Beleefdheid, dankbaarheid en respect vind ik erg belangrijk.

Zit dit ook in je levensmotto?
Mijn levensmotto: “Be your beautiful self, perfectly imperfect” omdat ik er sterk in geloof dat schoonheid veel verder zit dan het uiterlijke plaatje. Een leuk snoetje en een welgevormd lichaam is tof, maar wat ben je ermee als dat het enige is wat je bezit?! Voor mij is schoonheid een mix van het innerlijke (intelligentie, beleefdheid, dankbaarheid, respect) met de uiterlijke factoren (elegantie en een glimlach bijvoorbeeld).

1 2
Credits: Daniel Doyen

 

 

 

 

Mooi verwoord! Iets anders nu…Social Media is voor u waarschijnlijk een belangrijk medium. Overtuig ons is om je hierop te volgen?
Omdat ik naast selfies en foto’s ook quotes post die mezelf enorm motiveren en inspireren. Daarnaast kunnen mensen me gewoon volgen in alles wat ik doe.

7
Credits: Robbert Poel

 

 

 

Een persoonlijk vraagje nu…heb je een vriend? En hoe heeft hij je kunnen verleiden?
Ja, ik heb een vriend en we zijn 3 jaar samen. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, had hij mij eigenlijk niet in het vizier. Ik heb de stap moeten zetten om hem te verleiden en dan heeft hij nog niet meteen toegehapt. Na mijn vele inspanningen heeft hij uiteindelijk toch moeten toegeven aan mijn charmes, lacht.

 

 

Een vrouw die initiatief neemt! Houden we van! Geef nog eens wat tips voor onze passieve mannen…
Elke vrouw heeft natuurlijk haar voorkeur in mannen, maar het is wel algemeen bekend dat we vallen voor mannen die zichzelf durven zijn. Ben je een rustiger type, stoer, mysterieus of wat dan ook, toon het dan zoals je bent want op elk potje past een deksel. Ga je zeker niet anders gaan voordoen omdat je denkt dat je dan meer opvalt. Of ja, je valt op maar dan op een absoluut-niet-sexy manier. En alsjeblieft mannen, stop de opdringerige of slijmerige praatjes. Dat is gewoonweg zielig. NOT COOL, WEL KOEL !

15

Ok, nemen we zeker mee! Waar kunnen we je terugvinden voor een hapje en/of een stapje?
Ik ga wel eens graag uit eten, iets drinken in een loungebar of op het strand in de zomer en zelfs uit de bol gaan in een discotheek maar ik heb niet echt een favoriete plek. Het gebeurt momenteel ook niet vaak dat ik buiten kom aangezien ik het druk heb. Geef mij maar afwisseling.

18
Credits: Ludwigdesmet.wordpress.com

Heb je een zonde?
Frietjes!

Ah, eens een ander antwoord dan chocolade! Een allerlaatste vraagje nu…Wat zijn je verdere ambities?
Het mag verder gaan zoals het is. Ik ben een “carrièrevrouw” en wil groeien in het werk dat ik doe. Ik zal me ook verder blijven inzetten voor het goede doel en op persoonlijke vlak blijven evolueren: gezonde voeding, lichaamsbeweging, kennis bijschaven.

21
Credits: Hugo Deneweth

En vooral blijven groeien Sharon! Bedankt voor je toffe inbreng, dito gesprek en alvast heel veel succes in Australië de komende weken. Wensen jullie Sharon in de jacht op het kroontje ook te steunen, surf dan als de bliksem naar www.pageantoftheworld.com –> candidates –> BELGIUM en klik op vote. En voor zij die er niet genoeg van krijgen…er kan 1x per dag gestemd worden, en mogelijk via verschillende computers, smartphones, tablets,…Spammen die handel denken we dan! Wil je haar verder volgen op al haar avonturen, neem dan zeker een kijkje op haar Facebook of Instagram , een zekerheid van leuke content. Doen dus!
10

You May Also Like

Waarom je minstens 1 keer in je leven alleen op reis dient te gaan!

Het blijft een taboe…alleen op reis gaan. Wie aan zijn maten vertelt dat hij ...

Whatmatters recenseert: Star Wars: The Last Jedi (***)

[SPOILER ALERT] Lovende reacties en torenhoge cijfers aan de kassa, ging regisseur Rian Johnson ...

Hanne Ghys en het verhaal van dat ene Facebookberichtje…

Social Media…voor sommigen een pest, voor anderen een levensnoodzakelijk kwaad, voor curieuzeneuzemosterdpotten een bron ...

Hosting door Fraai