REVIEW: OTOMAT

Bourgondiërs niet meer, maar zeker niet minder, dat zijn we bij Whatmatters! Aangezien onze smaakpapillen in de loop der jaren steeds beter zijn getraind, de betere restaurants voor ons geen geheimen meer hebben en we ook nog een mening hebben, maken we jullie vanaf heden graag deelgenoot van onze tochten. Dit doen we uiteraard niet altijd samen, kwestie van niet te snel op mekaar uitgekeken te geraken en af en toe onze vriendinnen ook nog eens te verblijden met ons gezelschap en in mijn geval achter de potten weg te halen natuurlijk. Misschien gaan we hier niet overal vriendjes mee maken, maar dat was toch al nooit onze hoofdbetrachting. Eerlijk duurt het langst!

OTOMAT

Eerder brachten we deze zaak al eens onder het voetlicht en struinend op Het Eilandje op een verloren donderdagavond met nog een flets zonnetje in de lucht, besloten we bij Otomat ons neer te vleien op het terras. Otomat is uit dezelfde stal als Ellis Gourmet Burger, al  draait het hier niet om burgers maar om pizza’s met deeg op basis van Duvel. Over de puike uitstraling gaan we hier niet verder leuteren en het hoge ‘daar moeten we zijn’ gehalte, het gaat om deze keer om de pizza’s.

Bijzondere pizza’s

Eerst en vooral verwacht je hier aan bijzondere pizza’s. De traditionele samenstellingen zal je vruchteloos zoeken op de kaart. Nee, hier gaat het om speciale exemplaren met namen als Zorba The Freak, Tom Selleck en nog een 12642991_548716068642802_3317133579943146159_naantal anderen. Nu heel eerlijk, marketing technisch zit dit perfect in elkaar, wat op de borden komt is vaak toch iets traditioneler dan de namen doen vermoeden. Blijkbaar denken we dan toch iets behoudsgezinder dan we dachten, want in eerste instantie vonden we sommige combinaties nogal vreemd of te gewaagd. Blauwe kaas met peer op een pizza, ik weet het niet, al is deze ontzettend populair.
Uiteindelijk besloten we de House Burrata te delen als voorgerecht en werd er gekozen voor een Pizza Bushwick (oregano,ricotta, venkelsalami,…) en een Boule & Boulette (gehakt, venkelzaad, Grana Padano, …).

Smaakvol & fijne bediening

12509374_542341425946933_5185388283769823717_nEen attente bediening, perfecte wachttijden en correcte prijzen, helemaal niets op aan te merken. De House Burrata was fris, voldoende voor 2 en was in geen tijd dan ook volledig achter de kiezen gewerkt. De pizza’s waren zonder meer goed al proefden we weinig tot niets van de Duvel in het deeg, wat in ons geval niet echt een ramp is. We proefden een uitstekende bodem, een goede topping en het oog at ook naar tevredenheid mee. De Boule & Boulette werd als pittig ervaren, terwijl de Bushwick dan wel weer een oppepper kon gebruiken. Hebben we al betere pizza gegeten? Ja, dat wel, maar voor een concept dat de ambitie heeft om uitgerold te worden en overal dezelfde kwaliteitsstandaarden te gaan hanteren voldeden ze ruimschoots.
De setting is in elk geval top, de bediening uiterst vriendelijk en de zaak zat ook op deze donderdagavond binnen- en buiten helemaal vol. We waren er net op tijd bij om nog een plaatsje te hebben zonder reserveren. Na de pizza’s lieten we nog een Pizza Nutella als dessert aanrukken met muntthee. Redelijk zwaar als je al een pizza binnen hebt, maar super lekker met aardbeitjes op. Ook de andere desserts zagen er stuk voor stuk heerlijk uit.
Als we dan toch een minpunt moeten aanstippen dat opviel: de uiterste kleine en matig gevulde wijnglazen zorgen er wel voor dat je teveel moet betalen voor een glas wijn, maar dat is misschien de bedoeling. Het draait hier immers om de combo bier/pizza. Op het terras zit je ook wel heel kort bij mekaar, maar dat is een euvel waar wel meer zaken mee te kampen hebben. Voor de grote, romantische gezelligheid zijn er andere adresjes.
Otomat
Van Schoonbekeplein 11 – 2000 Antwerpen
www.otomat.be
03/283 48 48
Openingsuren 
Maandag gesloten
Zondag – donderdag van 12u00 tot 22u00
Vrijdag – zaterdag van 12u00 tot 23u00

You May Also Like

Meer dan een koffiezaak: Boelens & Cole

Koffiezaken, daar is zeker geen gebrek aan. Koffiezaken waar echter ook alles wat je ...

Sneaker 'A' Fair, een nieuwe sneakerbeurs in Vlaanderen

Sneakers, je kan er tegenwoordig niet meer omheen. Iedereen heeft toch wel minsten één ...

Whatmatters Weekend Tip: WECANDANCE ‘Safari Nomads’ (Zeebrugge)

Wie gaat er mee op safari? Wees er nog snel bij want alle tickets zijn ...

Hosting door Fraai