Review: Foodbar Sil'eau

Bourgondiërs niet meer, maar zeker niet minder, dat zijn we bij Whatmatters! Aangezien onze smaakpapillen in de loop der jaren steeds beter zijn getraind, de betere restaurants voor ons geen geheimen meer hebben en we ook nog een mening hebben, maken we jullie vanaf heden graag deelgenoot van onze tochten. Dit doen we uiteraard niet altijd samen, kwestie van niet te snel op mekaar uitgekeken te geraken en af en toe onze vriendinnen ook nog eens te verblijden met ons gezelschap en in mijn geval achter de potten weg te halen natuurlijk. Misschien gaan we hier niet overal vriendjes mee maken, maar dat was toch al nooit onze hoofdbetrachting. Eerlijk duurt het langst!

FOODBAR SIL’EAU

Deze klassieker in Antwerpen aan het Willemdok draait al een tijdje mee. Op het zonovergoten terras geniet van je van het zicht op het dok en het MAS. Bij Foodbar Sil’eau beland je voor een heerlijk ontbijt, een fijne lunch, maar ook voor een koffietje zit je hier goed. Het ideale start- of rustpunt voor een tochtje op het Eilandje, ‘the place to be’ in Antwerpen momenteel.

Foodbar Sil’eau is overigens de 2de zaak van Ellen Geens die ook de succesvolle zaak Wattman in de Antwerpse wijk Zurenborg uitbaat.

Voortreffelijke slaatjes en boterhammen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Je kan hier uitstekend ontbijten en lunchen maar er zijn ook enkele kleine manco’s, die eens verholpen de zaak helemaal top zouden maken. Deze puntjes vallen echter perfect op te lossen en zijn uiteraard subjectief . Een klein of een uitgebreid ontbijt, alles kan je vinden bij Sil’eau. Een heel aantal formules zijn mogelijk, een ruime keuze aan eitjes is voorhanden en alles is kakelvers. Bovendien is er ook aan de gezonde medemens gedacht met yoghurt, fruit en havermout en dat aan een schappelijke prijs.

471869_449718235057150_1844034830_oDe lunchmogelijkheden vind je terug op het krijtbord van de zaak. De boterhammen zijn uitstekend, maar probeer vast en zeker ook de verschillende slaatjes en wraps eens uit. De kaart wisselt geregeld en er zijn steeds een aantal nieuwe suggesties waardoor je regelmatig kan terugkeren, zonder dat het ééntonig wordt. Zelf was ik al een aantal keer zeer te spreken over het slaatje met scampi, coquilles en groene asperges. Een aanrader en mooi gepresenteerd in een slablad. De vriend en mijn vriendin die me vergezelden opteerden voor de boterham met scampi enerzijds en de caesar salade anderzijds en ook deze werden uitstekend bevonden. En dat allemaal op het zonovergoten terras, echt genieten!

Binnen heb je trouwens een perfect zich op de open keuken. Niet storend en bij Whatmatters zien we altijd graag wat er daar gebeurt. Een pluspunt dus

Oog voor de klant

oEn toch zijn er een aantal puntjes, zoals eerder aangehaald waar nog wat werk aan is. Dit doet geen afbreuk aan het succes van de zaak, waar het ’s middags sowieso zoeken naar een plaatsje is. Ook bij goed weer is het vechten voor een plaatsje op het terras. Zowel binnen, als buiten staan sommige tafeltjes wel heel kort bij mekaar, waardoor een privé-gesprek redelijk openbaar is. bij deze: Marc het komt wel goed met die prostaat! Een ander punt waar zeker nog verbetering mogelijk is, is de bediening. Er zijn duidelijk ervaren horeca-ratten onder het personeel, maar ook een aantal exemplaren die veel minder het werk zien dat er moet gebeuren, waardoor de wachttijden stevig kunnen oplopen. Zeker tijdens de drukke momenten, wil dit al wel eens mislopen. Soms moet je wel heer hard zwaaien om iemand te pakken te krijgen en dat loopt dan ook niet altijd even sfeervol. Nog een kleine tip, voorzie sowieso brood, zonder dat de klant erachter moet vragen en verbeter/promoot de cakes wat meer. Het exemplaar dat ik bestelde was uitermate droog en pover van smaak, maar ik herinner me van eerdere keren een smakelijke chocoladecake en overheerlijke broodpudding. Dus dit kan perfect een éénmalige uitschuiver zijn.

Foodbar Sil’eau
Napoleonkaai 43 – 2000 Antwerpen
www.sileau.com  – Facebook 
03/230.55.41 (reserveren, zeker op zonnige dagen aangewezen)
Openingsuren 
Elke dag van 11u30 tot 15u00
Vrijdag, zaterdag en zondag van 9u00 tot 16u00

You May Also Like

7 kenmerken van een Gold digger

I ain’t saying she’s a gold digger, but she ain’t messing with no broke ...

5 flavors Mmei: Een 'echte' Aziaat op het Antwerpse zuid

Uw Whatmatters redacteur is een koele minnaar van de Chinese keuken (ook van de ...

Verser dan bij 'The Rock' zal je vis niet geserveerd worden

Zanzibar…heerlijk vertoeven… Voor de aardrijkskundige leken onder ons…Zanzibar of Unguja is een eiland aan de oostkust van Afrika dat ...

Hosting door Fraai