De 'Grinta' in Ramona

2 (5)
Credits: Tim Janssen Visagist: Mirjam van Wiggen

Italiaans bloed…wij Belgen hebben ons er al in verslikt tijdens onze eerste match op het EK. Wat ze ook doen, die Italianen, het gebeurt allemaal met vuur, passie, gedrevenheid…of om het met het woord van 2016 te zeggen…’Grinta’. En wat rijmt er op ‘Grinta’? Salsa, Samba, Pizza Margaritha, Milka en Ramona…een Nederlandse knapperd met niet toevallig Italiaans bloed. En wat heeft Ramona met Grinta, Salsa, Pizza en Milka? Laten we het haar gewoon zelf even vragen.
2 (10)
Credits: Tim Janssen Visagist: Mirjam van Wiggen

Dag Ramona, vertel eens wat over jezelf?
Ik ben Ramona Bouwmeister, 21 jaar jong en woon sinds 3,5 jaar in Lent, samen met mijn ouders en mijn zus (mijn andere broer en zus wonen al samen met hun partner). Ik ben geboren op 13 Maart 1995 in Arnhem, maar opgegroeid in Huissen. Ik heb Italiaans bloed, waar ik trots op ben en een reden waarom ik ook graag of vakantie ga naar Italië. In het dagelijks leven ben ik veel te vinden in de sportschool, die gelukkig op de fiets te bereiken is in 15 minuten, dus lekker dichtbij, (lacht). Wat ik qua sporten vooral doe is fitness gecombineerd met cardio, daarnaast doe ik 2 keer in de week s’avonds mee met een uurtje zumba. Verder vind ik het fijn om mijn vrije tijd met vriendinnen door te brengen of met vriendje lief. Ook ben ik graag te vinden in de stad om mijn kledingkast uit te breiden.
2
Credits: Mark van Velsen MUA & hair: Malou van Doorn Styling: Maureen Cloesmeijer Assistant: Dian Dillema

Je bent ook model, Hoelang al?
Ongeveer 5 jaar leden had ik mijn eerst fotoshoot gedaan bij top fotograaf Mark van Velsen. Sindsdien heeft het model staan erg gekriebeld maar heb ik er verder niks mee gedaan omdat mijn ouders en ikzelf me nog iets te jong vonden, ik was toen 16, en natuurlijk gaat school voor op die leeftijd. Twee jaar geleden, ben ik met een hele groep aan modellen, visagisten, stylisten en fotografen meegeweest naar een shootmidweek in Tsjechië. Het was echt heel gaaf om dit mee te maken, met super mooie foto’s als resultaat. Sindsdien tot op heden word ik veel gevraagd door fotografen voor shoots, op TFP basis maar ook betaalde opdrachten.
2 (6)
Credits: Bob Mans Visagiste: Chantal van Velsen
 
Waarom ben je ermee begonnen?
Iedereen heeft in z’n leven een grote passie, bij mij is dat model zijn. Veel mensen proberen van een passie hun werk te maken. Ook ik probeer om een fulltime model te worden, alleen is het moeilijk om op te boxen tegen al die andere mooie meiden, en mijn lengte van 1m72 en maatje S.
2 (9)
Credits: Bob Mans Visagiste: Norien Voskuilen
 
Met deze cijfers is niks mis me dunkt! Wat zijn naast je ravissante verschijning je persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Ik kan best van mezelf zeggen dat ik een lief persoon ben. Ik ben zorgzaam, heel gevoelig, probeer altijd dingen goed te doen, niemand te kwetsen. Ik zie mensen ook graag lachen. Ik leer dingen snel waardoor ik graag weer nieuwe ervaringen wil opdoen. Ik denk niet dat ik mezelf hiermee onderscheid van anderen maar in de modellenwereld heb je veel concurrentie en daardoor worden sommige modellen al gauw best gemeen of vijandig. Maar toch probeer ik daar boven te staan en me er niet veel van aan te trekken. Dat is allemaal negatieve energie wat ik liever vermijd.
 
Zit dit ook vervat in je persoonlijke levensmotto?
Alles komt goed! Hoe en wanneer dat is soms nog wel eens de vraag, maar er komt altijd iets op je pad waardoor alles weer goed komt.
2 (2)
Credits: Bob Mans Visagist: Janine van Helden
 
 
 
Ook voor u als model is Social Media erg belangrijk. Waarom moeten we je hierop volgen?
Omdat ik graag nieuwe foto’s deel op Facebook of Instagram met de mensen die het leuk vinden om mij te volgen.
2 (3)
Credits: Bob Mans Visagist: Janine van Helden
 
Voilà, dat is duidelijk. Je hebt een vriend. Wat heeft hij moeten doen om jou te verleiden of te behagen?
Ja, ik heb de liefde van mij leven al gevonden. Dyon Kouthoofd is zijn naam, hij is zo ontzettend lief en doet alles voor me! Hij heeft wel moeite moeten doen voordat ik zijn vriendin was. (lacht) Op onze eerste date (wat ik zelf toen nog niet echt als een date zag) nam hij me mee naar Sanadome (is een Spa in Nijmegen).
 
Een gedurfde eerste date…vertel verder…
Hij kwam me ophalen en toen ik de voordeur opende, stond hij daar kei lief met 2 rode rozen, een voor mijn moeder en een voor mij. Ja eerlijk, dat laat je wel even smelten van binnen, (lacht). De dag erop waren het een week lang de Nijmegen Vi
erdaagsefeesten. We zijn dan drie avonden geweest samen met een groep vrienden. Hij beschermde mij in de grote mensenmenigte en ja, dat is toch wel een heel fijn gevoel. Hij is van beroep militair dus dat was toen ook al een pluspunt want ik ben echt gek op uniformen. Na die week hebben we meerdere dates gehad waardoor ik stapelverliefd op hem werd, en nog steeds ben.
2 (8)
Credits: Tim Janssen Visagist: Mirjam van Wiggen

De truc is dus moeder en dochter inpalmen…we moeten bekennen dat we die truc ook al een keer hebben bovengehaald en mochten concluderen dat hij werkt! Maar ga gerust even verder…welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hen meegeven?
Wees jezelf, zowel op een date als in een relatie. Ze moeten je maar leuk vinden zoals je bent. Probeer niemand te veranderen, want dat lukt toch niet.  Eerlijkheid duurt het langst, daar ben ikzelf ook wel een voorstander van. En laat je niet gek maken door ons, (lacht)…ja, ik weet dat wij dames soms best wel lastig kunnen zijn, (lacht hard).
2 (1)
Credits: Melissa Houben Visagist: Chantal van Velsen
 
 
Het is maar een woord…de Favo-vraagjes nu…Waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes? 
Als ik ga stappen is het meestal in Arnhem. (Dyon woont in het centrum van Arnhem dus dat is wel makkelijk), al vind ik Nijmegen ook leuk. Vooral de El Sombrero, daar heb je vooral Salsa, Samba en meer van die muziek. Persoonlijk hou ik daar wel van. In Arnhem gaan we meestal naar de Aspen Vally, Plaza, Pavlov en de Pianobar, waar het ook gezellig vertoeven is. Terrasjes heb je daar genoeg. Mijn voorkeur gaat uit naar Bar XO of Bloopers, dan heb je ook nog leuke muziek op de achtergrond. Als we uiteten gaan, is een pizzeria altijd goed! Maar toch gaan we ook graag naar Dries en Co (is een restaurant in het plaatsje Elst). De kwaliteit van het eten is daar super en ook het personeel is super vriendelijk. Echt een aanrader!
 
En nu we toch bezig zijn…je favoriete zonde?
Mijn favoriete zonde, is of een pizza Margarita, of een heerlijke Milka oreo reep en dan lekker op de bank, Netflix kijkend naar een echte vrouwenserie: Gossip girl, wat ik ook al helemaal gezien heb, maar dat maakt niet uit…XOXO…(lacht)
2 (11)
Credits: Tim Janssen Visagist: Mirjam van Wiggen
 
Gossip Girl…helaas moest ook ik thuis door dit bad…nog snel een allerlaatste vraagje…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik zou super graag een fulltime model willen worden! De wereld afreizen met mijn werk en in mijn  privé leven. Verder hoop ik dat ik een droom bruiloft mag beleven met mijn vriend Dyon in het mooie Italië. Ook zou ik graag willen wonen in Italië of New York (als ik de kans krijg), maar welke van de twee het wordt zou ik nu nog niet weten, (lacht).
Als we een tip kunnen geven, de wijk Little Italy in ‘Gossip Girl-stad’ New York…dan heb je de twee! En nu we toch bezig zijn met wat aardrijkskundige gegevens te delen en je er misschien ooit een quizvraag mee kan scoren…ook Staten Island in NY heeft een Italiaanse populatie van een goede 44%…Tot zover onze drive om nutteloze kennis te delen…Soit, wij verwachten in ieder geval een uitnodiging voor uw housewarmingparty moest het zover zijn. In ieder geval, héél véél succes in alles wat je doet en ongelooflijk bedankt voor dit toffe gesprek! Willen ook jullie deze vurige knapperd ook volgen, aarzel dan niet een kijkje te nemen op Facebook of haar interessant Instagramaccount. Zeker de moeite waard!
2 (7)
Credits: Mark van Velsen Visagist: Chantal van Velsen

You May Also Like

Hollandse met Zuiderse roots is een echt (onontdekt) pareltje

Ze luistert naar de naam Delfina Slechts een kleine 4.000 volgers (die er volgens ...

Vissen als een echte vent doe je zo!

Word je net als ons al mottig van de gedachte aan zeedeining? Ben je een ...

Whatmatters Travel Tip: Vakantievilla in Mexico

‘Ik ben naar Mexico gekomen, het land van liefde en de zon, t’was in ...

Hosting door Fraai