Personal Trainer Romina Nagit neemt ons onder handen!

Om nu te stellen dat de lichamen van de Whatmatters redactie kathedralen zijn, dat zou schromelijk overdreven zijn. Terwijl het ene redactielid zich 3 keer per week in The Brick uitslooft zonder al te veel resultaat, heeft de andere in geen jaar nog een krachthonk gezien. We steken het op tijd, maar het ontbreekt ons gewoon vaak aan motivatie. Er is altijd wel iets leukers te doen, zoals drinken bijvoorbeeld.
Nu had het ene redactielid wel een mannelijke personal trainer maar we vroegen ons stellig af of een vrouwelijke personal trainer ons niet meer naar de fitness zou krijgen (no ofense Roy, je bent geweldig, www.yorroy.be, beetje sluikreclame om het goed te maken, nvdr.). Wij teenden dus naar Brussel om ons daar door Romina Nagit onder handen te laten nemen. En te kijken of een vrouwelijke personal trainer een verschil maakt! En dat mocht in het Frans en/of Engels zijn, gelukkig zijn we bij Whatmatters van alle markten thuis.
Hoi Romina, hoe lang ben jij al personal trainer en hoe ben je ermee begonnen?
IMG_3959Ik ben al een certified personal trainer sinds 2014. Ik wou competitief aan wedstrijden gaan meedoen maar vond geen enkele fitness in Brussel die me aansprak. Dus besloot ik maar boeken te gaan verslinden en mijn eigen personal trainer te worden. Ik was er altijd al door gepassioneerd en uren heb ik gespendeerd om alle informatie door te nemen. Ik wil dan ook gewoon de beste zijn en echt een verschil maken. Ik blijf elke dag bijleren zodat ik helemaal mee ben met de nieuwste ontwikkelingen.
I am a certified personal trainer since 2014 when i wanted to start competing in a fitness competition but didn’t found a good  one in Brussels, so I decided i’m going to learn everything i can do be my own personal trainer. I always was in love with this domain and spended hours on readings and informations on how to  be in shape , i just wanted to be the best in what i offer to my future clients and make a difference on the market. So since then i never stopped learning, searching to improve my knowledge every single day.
Wow, fanatiek dus! We staan hier nu in Brussel, geef je hier al je trainingen?
Ik ben manager en personal trainer bij de Body Training Studio in Brussel Centrum. Het is een EMS (Elektrostimulatie) studio. Een fantastische techniek die je snel laat genezen van blessures. Ik geef ook gepersonaliseerde trainingsprogramma’s van 8 weken.
I am working as a manager and personal trainer at Body Training Studio Brussels Center wich is an EMS (electrostimulation) studio ,an amazing technique which helped me recover from an injury in the gym last year while prepping for my competition. I’m also working online offering 8 weeks personalised training programs.
 
8 weken amai onze rekker! Nu hebben we al een personal trainer en er zijn er ondertussen heel wat, waar maak jij het verschil?
IMG_4838-1Ik heb een heleboel ervaring opgedaan en met de beste ter wereld samengewerkt. Ik sportte in de WBFF federatie in Londen, werkte met Active Protocol Team coach Michelle Mcdonald uit Canada en volgde bootcamps van Marc Coles en zijn M10 team. Ik werd opgeleid in zowel Canada als Londen en ken ondertussen heel wat van het lichaam en mogelijke transformaties. Momenteel ben ik bezig met het behalen van mijn certificaat in nutrition van Precision Nutrition.
Mijn belangrijkste pluspunt is dat ik zelf had te kampen met overgewicht en voedingsstoornissen. Ik leerde uit mijn fouten en bracht balans in mijn lichaam en geest, niet onbelangrijk. We leven in een fake samenleving, waar image everything is en iedereen gefrustreerd rondloopt. Dit haal ik weg en ik leer mijn klanten echt kennen. Begeleiden gaat veel verder dan een lichamelijke transformatie. Mijn klanten moeten eerst tevreden leren zijn met zichzelf en dan kunnen ze stappen zetten. Ik geloof niet in snelle oplossingen maar een structurele verandering die je levenslang kan volhouden.
I have indeed been blessed with opportunities to compete at such a high level as WBFF federation in London, worked myself with  Active Protocol team coach Michelle Mcdonald, Canada, from whom i learned a lot of what i know today regarding physique transformation, followed physique bootcamps with Mark Coles M10 team from London on body transformations and now i am getting my certification in nutrition with Precision Nutrition from Canada.
The difference that i bring to my clients is the fact that i myself struggled with weight and eating disorders, learned from my mistakes and achieved balance not only for my body but for my mind as well. We live in a society full of fake images and we get to be frustrated and never happy with how we look, so understanding all of the aspects that a transformation should be about it’s very important for me while i work with a specific client. I want to help them be happy with who they are first and the others will follow. It should not be a quick fix, but a lifetime change that the client can keep with.
 
Klopt, zelfs wij hebben de nodige frustraties! Heb je ook mannen als klant en moet je ze anders behandelen dan vrouwen?
IMG_4835-1Ja hoor heel wat. Ze zien even hard af als de vrouwen, maar hebben een iets groter ego en tonen het minder snel (lacht). Waar vrouwen bang om te veel spieren te kweken, willen mannen net het tegenovergestelde. Vrouwen werken meer op de benen en de buikspieren en mannen willen altijd maar hun borst, armen, schouders en buikspieren trainen. Gelukkig ben ik er dan om wat variatie te brengen.
Of course, they struggle as much as women do, they don’t show it that much . The difference between men and women it’s first of all the size they want to gain, womens running from getting to big, thinking muscle harm them, while men search the opposite. Women will work out more on legs, glutes and abs, while men always focus on training chest,arms,shoulders and abs.
 
 

 When writing the story of your life don’t let anyone hold your pen
 

Wij bekennen schuld! Waarom zouden we onze Roy in de steek laten en voor een vrouwelijke personal trainer kiezen?
Mannen, vrouwen, ik denk niet dat er groot verschil is. Man of vrouw, het gaat om je kennis. Lichamelijke veranderingen zijn een wetenschap en dat moet je als coach serieus aanpakken. Er zijn geweldige mannelijke en vrouwelijke trainers, de klant kiest. Ik geloof vooral dat het om inspireren gaat. Het goede voorbeeld geven en zorgen dat mensen je volgen.
I don’t really think it’s a difference. Being a good trainer in the field has nothing to do about being a male or a women as long as you know your domain and understand that body transformation it is indeed science and you never stop learning. I’ve seen a lot of great male trainers in this industry as i’ve seen women. I think that clients should look up to a whole other type of qualities in a trainer, for example i am the type that needs someone who inspires me to be better,leading by example and with good life vision so i could follow.
Zelfs dat lijkt ons te kloppen. Nu breng je heel wat tijd in de fitness door. Durven de deugenieten je wel eens voorstellen doen?
IMG_4431-1Het komt voor, maar ze begrijpen gelukkig snel dat ze hier om te trainen zijn en niet voor iets anders. Ik blijf uiteraard altijd professioneel. Plezier maken hoort er uiteraard bij maar hard werken ook.
It happens but they understand very fast that we are there to work out, have results and not something else. I am very good in approaching my clients in a professional manner without being rude and making it fun in the same time.
Je speelt dan wel de harde tante voor anderen maar hoe houd je jezelf in vorm?
IMG_4834Vorig jaar had ik een stevige kwetsuur. Dus nu doe ik het nog rustig aan. Ik train 2 keer per week met EMS, dat houdt me in vorm. En 1 keer per week pak ik mijn schouders aan in de gym bij me thuis. Voor mijn maaltijden doe ik beroep op selfcarefit.com. Zij hebben geweldige voeding voor atleten. Uiteraard eet ik veel slaatjes en na de training kan een proteïne shake niet ontbreken. Eigenlijk eet ik best veel. Elke morgen neem ik ook trouw mijn vitamines: Bcomplex, Vit D3, Omega 3 en Mg Citrate. En voor een diepe slaap neem ik Melatonin.
Since last years injury, i only train twice a week with EMS ,which helps me keep the shape that i had during prepping for competition, and once a week i train shoulders in my small gym at home. I am getting my prepped plates from Selfcarefit.com, which save my life at work having great choices for athletes and everyone who struggle with prepping their food. And always have side salads,BCCA and a protein shake after my workouts. I eat a lot. Every morning i have my vitamin stack : Bcomplex, Vit D3, Omega 3, Mg citrate and before bed melatonin for a deep sleep.
Povolkoffie seg, dat is een hele apotheek. Gelukkig heb ik er zo eentje in huis! Welke 3 essentiële tips kan je onze mannelijke sloebers nog meegeven?

  • Sla Leg day nooit over! Niks belachelijker dan een een beer van een vent met kippenpootjes. Symmetrie is belangrijk.
  • Techniek is belangrijker dan gewicht. Focus op het activeren van de spieren. Zwaardere gewichten kunnen je doen vals spelen en de foute spieren aan het werk zetten.
  • Begin klein en voel je niet depressief als je niet de zware gewichten kan tillen van de oermens naast je.
  • Never skip leg day guys, as much as big arms and chest are important, having a nice symmetry it’s much nicer,and girls like nice glutes as well.
  • Technique it’s more important then the weight you are lifting, so try to focus more on activating the muscle you are working out than lifting heavier which can lead to ‘’cheating’’ and engaging other secondary muscles.
  • Don’t feel bad if you don’t have any idea on how to get started and that you are not capable to lift as ‘’that big guy at the gym’’, he as well started small.

We knopen het in onze oren. We gaan je nu rustig laten doen, naar Antwerpen karren en misschien wel gelijk The Brick in duiken. Alvast bedankt voor je tijd Romina en veel succes nog!
Je ook eens onder handen laten nemen door Romina? Check haar Facebook of contacteer haar op [email protected]
www.bodytrainingstudio.be
IMG_3440
 
 
 

You May Also Like

Dit zijn de meest exclusieve clubs op deze aardbol

Velen onder ons hebben wel al eens verhalen over exclusieve nachtclubs gehoord. Sommige clubs ...

LED-verlichting: LED’s think about the future!

Mocht je je lampen thuis nog niet vervangen hebben met duurzamere varianten, shame on ...

5 horecatrends die in de lift zitten

Horecatrends, ze komen ze gaan. Regelmatig geven we jullie interessante adresjes mee en ook ...

Hosting door Fraai