Klaar voor Cava? Freixenet ICE!

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we in het verleden niet echt warm liepen voor Freixenet of eerder nog cava in het algemeen. Een vooroordeel, laat dat duidelijk zijn!We verwennen onze smaakpapillen het liefst met champagne, gevolgd door Prosecco en cava staat al jaren onderaan de rangschikking. Als we dan toch eens voor een horde volk dienen te schenken en we budgettair alles onder controle willen houden, passeren we gewoon bij de Colruyt voor cava, zo zijn we dan ook wel weer.
13133269_981426131971712_7923817583928073691_nDeze intro om maar te zeggen dat de nieuwe FREIXENET ICE ons heeft moeten overtuigen. Deze nieuwe telg in de familie mikt resoluut op de hipster en komt in een fijne witte fles, al hebben we een soortgelijke fles ook al bij anderen gezien …
Freixenet_ice_CavaFris & fruitig, we moeten het toegeven, zo hebben we het bij Whatmatters graag. Deze verfrissende cava loopt dan ook vlot binnen op eender welk moment van de dag (wees verstandig, begin er pas vanaf 12u aan, nvdr.). De Freixenet ICE staat voor een blend van Cordon Negro-druiven met Chardonnay en heeft neus van perzikken, tropische vruchten en rijpe peren. De iets zoetere smaak zorgt ervoor dat iedereen deze cava zal weten pruimen, inclusief de Whatmatters redactie. Vooroordelen zijn er om aan de kant geschoven te worden.
Een groot wijnglas, 3 ijsblokken en klaar, dat krijgen we zelfs bij Whatmatters nog klaargespeeld. De creatieve bartender zal er ongetwijfeld wat meer variatie in brengen, we kijken er alvast naar uit.
Momenteel vind je de Freixenet ICE al in enkele Antwerpse horecazaken, maar deze fles zal snel de terrassen overal in België veroveren. Wil je er als eerste bij zijn? Breng dan een bezoekje aan Volt in Geel, Bar 4 in Mortsel of Bar C in Antwerpen. Ook bij Vuurtorenkroketten kan je de cava vinden, heerlijk in combinatie met garnaalkroketje!
Meer lezen over deze cava doe je op www.freixenet.be. Volg het merk ook op Facebook en Instagram.

You May Also Like

4 keer stijlvol in het leder achter het vuur!

Ik moet het toegeven, de keuken is voor mij redelijk onbekend terrein. Ik kan ...

Aan de slag met calvados!

Fan van een beetje drank in je eten? Dan ben je vast al wel ...

Dit zijn de 10 duurst geveilde horloges van afgelopen jaar

Een stevig prijskaartje rond de pols… Deze zeldzame en knappe ‘timepieces’ waren afgelopen jaar ...

Hosting door Fraai