Iets TOV uit Amsterdam

Waarom brengen we zoveel merken uit Amsterdam onder het voetlicht op Whatmatters? Goeie vraag, want we doen het niet opzettelijk. Blijkbaar heeft biedt die stad heel wat ondernemers inspiratie, Antwerpen in het klein dus eigenlijk …
13235603_1538157046490567_317612881408978515_oZo botsten we deze week ook op TOV Amsterdam. Opgericht in 2002 door de ravissante creatieveling Sarah Lingg, gaat het merk al een tijdje mee. Naast een hele collectie aan leuke hebbedingen voor vrouwen, is er (zoals vaak) een beperktere collectie voor mannen.
Alle accessoires van dit merk zijn handgemaakt in Italië door ervaren ambachtslui en de missie was van in het begin duidelijk: iconische sierraden op de markt brengen. TOV wil je degene die het sierraad draagt dan ook een goed gevoel geven. TOV is dan ook Hebreeuws voor ‘goed’.
En de collectie? Die is gebaseerd op de verwezenlijkingen van James Watt, die onder andere de stoommachine uitvond. Bouten, schroeven en moeren daar draaide het in die tijd om. In de collectie armbanden wordt dan ook prominent verwezen naar inscriptie AD.1769 en No.913, respectievelijk het jaar van uitvinding en het depot nummer, het is maar dat je het weet.


De prijzen starten vanaf 69 euro voor enkele mooie exemplaren. Bestellen kan online, in België zijn de verdeelpunten (nog) heel beperkt.
Meer info vind je op de site, op Facebook of Instagram.
 

You May Also Like

Whatmatters Real Estate: Villa op de Kaaimaneilanden ($39.950.000)

Leven in het paradijs… Ooit al eens in het belastingparadijs ‘The Cayman Islands’ of ...

Waar is DEZEEP?

Nederlanders, je moet er voor zijn. Bij Whatmatters maken we geen onderscheid tussen rassen, ...

2 lollige labels die een glimlach veroorzaken

Ja, ook wij bij Whatmatters hebben een t-shirtlijn, maar dat wil niet zeggen dat ...

Hosting door Fraai