Whatmatters doet beroep op een player!

Als het op ‘playen’ aankomt, moeten we toegeven dat wij op onze redactie weinig zinvolle inbreng hebben. We hebben het dan over games, consoles,…. Over het andere ‘playen’ spreken we ons niet echt uit, doch te vermelden dat we ook dit stilaan volledig verleerd zijn. Soit, om maar te zeggen…het laatst gekochte spel moet zowat FIFA 2006 zijn op de Playstation2 die momenteel enkel nog dienst doet om heel af en toe eens een DVD af te spelen. Van spelen komt sowieso weinig in huis daar de beruchte ‘kaskes’ het begeven hebben nadat tijdens het laatste spelletje FIFA, de spits doorliep op de keeper, wou trappen op doel maar in tegenstelling tot de bal à la Radja de hoek in krulde, de keeper zijn onderste ledenmaten viseerde en zo mijn 5e rode kaart tijdens het spel kreeg (herkenbaar?). Om het met andere woorden te zeggen…FIFA 2006 stond niet echt op punt en het ‘kaske’ vloog tegen de muur en kan enkel nog dienen als muziekinstrument, je kent het wel…zo een rammelaar met geruis in.

Maar omdat wij wel een publiek hebben dat wel eens een spelletje wil spelen, op de hoogte wil gehouden worden van nieuwe releases, updates, en andere stuff huren we af en toe een echte player in, de Michaël, een man achter verschillende online gamesites. Btw, Michaël op zijn Duits uitgesproken of hij knalt u ‘Call of Duty’-gewijs in flarden vaneen. Bij deze heeft Michaël ons alvast een eerste hebbedingetje aangeleverd…iets waar wij enorm blij mee zijn want het refereert naar onze eigen kindertijd en de tijd waar het voor games het eerst begon…pure nostalgie…de Nintendo Game Boy, die je nu kan doen laten heropleven op je smartphone! Bij deze…Michaël…shoot!

thumb_image2_1024

Producent Hyperkin heeft misschien wel een gat in de markt gevonden. In november of december van dit jaar komen zij namelijk met de ‘Smart Boy’. Dit hebbeding maakt van elke recente smartphone een echte Game Boy. De nostalgische zielen in de wereld kunnen al niet meer wachten tot dit fantastische apparaat het daglicht ziet.

Het enige wat je moet doen is jouw smartphone in deze Smart Boy stoppen en vervolgens een app downloaden. Hierna kan je al je oude Game Boy-games gewoon onmiddellijk spelen. In de Smart Boy kan je cartridges stoppen van zowel de gewone, Color als Game Boy Advanced . De app zorgt er vervolgens voor dat jouw gsm-toestel denkt dat hij een Game Boy is en zo kan je zonder problemen je oude Mario of Pokémon-games weer spelen.

thumb_image1_1024Een concrete releasedatum is er nog niet, maar Hyperkin mikt dus op een release in het vierde kwartaal van 2016. De Smart Boy zal ongeveer 40 tot 60 euro kosten. Er zullen geen games bij het pakket zitten. Deze moet je zelf op de zolder gaan zoeken of tweedehands op het internet vinden.

Wij zijn alvast razend benieuwd naar het eindresultaat en zullen bij de eerste zijn om dit stukje technologie in huis te halen. Merci Michaël en hou ons op de hoogte van andere nieuwe releases!

 
 

You May Also Like

Breitling eert de legendarische Warhawk

Nee, bij Whatmatters hebben we niks met de oorlog, ‘den Duits’ is voor ons ...

Back to the '90's gamen doe je gratis via deze heerlijke gamesite

De 90’s zijn nog steeds hot! Voor we morgenavond de beentjes strekken op beats ...

Jacob & Co. komt met echte ‘Scarface’-horloge

Een samenwerking met NBC/Universal Pictures Voor de enkelingen die het echt niet zouden weten, ...

Hosting door Fraai