Dé sneakertrends voor 2016

Heel geregeld brengen we nieuws over sneakers op Whatmatters. De tijd dat die enkel bestemd waren voor ‘jongeren’ en niet ‘deftig’ waren ligt gelukkig achter ons. Onder pakken en op bedrijfsvloeren zien we ze geregeld opduiken, hosanna! Al ligt de kunst natuurlijk in het combineren.  Smaak is uiteraard persoonlijk en het is ons magazine, dus onze smaak (machtswellustelingen, nvdr.). Elk jaar zijn er echter wel grote trendlijnen te ontdekken in het aanbod. Hou je je daaraan, dan ben je dus helemaal mee, moest je dat al willen. Lekker dwars liggen kan ook leuk zijn en doe vooral je eigen ding.
Wij lijsten hieronder alvast even de grote trends in sneakers voor 2016 op, doe ermee wat je wil.
 

GEWOVEN

Gewoven sneakers, de trend is onmiskenbaar en zou wel eens de belangrijkste kunnen zijn van het jaar. Laat die handjes maar wapperen daar in die sweatshops (nee dat menen de jongens niet, straks nog heel ethisch Vlaanderen op hun dak, nvdr.). Converse, Nike met hun Mayflay en Inneva spelen hierop in. Keuze te over


 

OLD SCHOOL SKATE

Nee we raken geen skateboard aan, wegens de handigheid van een blinde mol, maar skateschoenen zijn het helemaal. Ga wel voor uitgepuurd en gestileerd, je staat immers niet volcontinu op de plank.


 

DESIGNER

Elk groot modehuis heeft tegenwoordig minimaal 1 paar. Waarom? Omdat het opbrengt natuurlijk! Of ze brengen het uit onder hun eigen label, of de designers en ontwerpers gaan een samenwerking aan met een ander merk. Keuze te over en bij Whatmatters vinden we ze niet allemaal even geslaagd, maar wie zijn wij natuurlijk. Wees je er in elk geval bewust van dat je heel wat roebeltjes zal moeten leggen.


 

NEUTRAAL

Nee het hoeft niet wit te zijn, andere sobere tinten kunnen ook, maar laat de flashy exemplaren in de kast! Voordeel? Deze sneakers kan je heel makkelijk combineren. Wat je ook aanhebt, de sneaker past er altijd onder.

COLLABORATIONS

Iedereen werkt met iedereen samen in de hoop dat ze er beter van worden en de populariteit van beide merken nog een extra boost geven. Samenwerken, niets mis mee! Elke rapper, Vlaamse charmezanger of 3de rangs artiest moet ondertussen al zijn eigen ‘collab’ hebben, maar laat dat de pret niet drukken.


 

SNEAKERBOOTS

Dit draag je als je helemaal mee wil zijn. Iemand de Yeezy nog niet gezien? Er zijn echter heel wat meer modellen waar iedereen nu gretig mee uitpakt.

REISSUES

We hebben een waanzinnig groot succes en we herkauwen het jaren later, ziedaar de reissues. Alles komt terug, al dan niet met een nieuw sausje. Alle grote sportmerken doen er aan mee, retro maar dan gloednieuw en je ouders vinden het nog fantastisch ook.

You May Also Like

NikeLab meets Olivier Rousteing

Eerlijk van Nike hadden we al gehoord, maar Olivier Rousteing was de Whatmatters redactie ...

Welcome to the Jungle (Book)

Mowgli is een held! Voor degenen die niet zijn opgegroeid met The Jungle Book, ...

New Balance x Reigning Champ

We moeten al eens even diep in ons geheugen graven, maar volgens mij hebben ...

Hosting door Fraai