Bangelijke burgers!

De 6 favoriete Burger restaurants van Whatmatters

Uiteraard is er niet mis met de McDo en ook tegen een Quick op tijd en stond zeggen we geen nee. Maar de culinaire burger, nee dat is van een ander niveau. Een smakelijk stukje vlees in een aangenaam kader waar je geen ballen uit het ballenbad op je smikkel krijgt, geniet onze voorkeur. Gelukkig schoten de voorbije jaren de betere hamburger restaurants als paddestoelen uit de grond.
Omdat we de keuzestress bij onze lezers liever voorkomen dan genezen schotelen we jullie alvast 6 topadresjes voor, waar je iedereen mee naartoe kan nemen zonder blozende kaken of buikkrampen achteraf.
 

Burgers & Booze
Leopold de Waelstraat 7 –  2000 Antwerpen – SiteFacebookInstagram

Combineer de beide ingrediënten uit de bedrijfsnaam en je hebt de Whatmatters redactie alvast mee. Deze zaak in Antwerpen schotelt je de betere culinaire burger voor en doet dat nog eens in een prachtig kader ook. Ben je naast een liefhebber van hamburger ook nog gek van films en cocktails dan zit je hier helemaal gebeiteld. Ga voor de specialiteit van de zaak, de gitzwarte hamburgers!

L’amour Fou
Chausée d’Ixelles – 185 – 1050 Ukkel – SiteFacebookInstagram

Sinds 1984 kan je in deze zaak terecht, die veel meer is dan een burger bar. In deze zaak voor de echte ‘Brusseleir’ geniet je niet alleen van overheerlijke hamburgers, ook de pastrami sandwiches zijn voor duimen en vingers bij af te likken. Zin in iets speciaals? Probeer zeker de Gringo Burger eens. Het authentieke en sfeervolle interieur doet je helemaal genieten.

Jack Burgers
Hoek Vlasmarkt/Oude Schaapmarkt – 9000 Gent – SiteFacebook

In het leven kan je maar 1 ding goed doen, maar doe het in alle eenvoud zo goed mogelijk. Dé filosofie achter deze zaak. Een gezellig houten interieur, een vriendelijke bediening en gourmetburgers, héél veel gourmetburgers. Alle burgers zijn overigens van Charolais runderen maar ook de vegetariërs worden hier niet vergeten. Onze favoriet? De Wasabi Jack!
jack 1

Clerckies
Steenpoort 28 – 8500 Kortrijk – SiteFacebook 

Bij Clerckies die overigens ook een vestiging in Gent hebben proef je de passie voor hamburgers. 100% vers, zelfgemaakt en met speciale sausjes waar vriend Ronald van McDonalds nog een puntje aan kan zuigen. Doe ons maar de Smokey BBQ Burger en dat mogen er een aantal zijn! Als je gewoon trekt heb in een lekkere burger zonder al te veel poespas. 

De Burgerij
Sint-Laureiskaai 8 – 2000 Antwerpen – SiteFacebookInstagram

Met 4 vestigingen burgeren ze bij de Burgerij niet slecht. Gewezen sportjournalist Robin Janssens en ex-prof Björn Meeuwsse zijn de drijvende krachten achter dit succesverhaal. Snelheid zonder aan de kwaliteit te tornen, daar gaan ze resoluut voor en dat in een heel strak aandoend kader. Zet voor ons alvast de Matterhorn Cheeze alvast maar opzij.

Burger Republic
Chaussée de Vleurgat 7 – 1050 Ukkel – SiteFacebook 

De Ierse Black Angus is hier de basis voor de burgers. Voeg daar nog de artisanale broodjes aan toe en het feit dat de zaakvoerder heel wat experimenteren met hun burgers en je weet dat je goed zit. Alles is vers en er komt geen diepvries of microgolf oven aan te pas in de keuken. Als echte mannen gaan we hier voor de cowboy, wij vangen dat rund wel even!

You May Also Like

Heren dragen de schort!

Terwijl Jens zich veelvuldig ontpopt tot ware keukenprins, is dat deel van de woning ...

Op hun bakkes: Enfusion League

Nee, bij Whatmatters zijn we geen vechtersbazen. Niet dat we flauw vallen van wat ...

Whatmatters te gast in de horeca hemel!

De horeca hemel? Die vind je één keer op het jaar, maar wel 2 ...

Hosting door Fraai