Doe eens aan co-working

Werk eens op een ander

Als stedelijke nomaden trekken we van koffiebar naar brasserie om onze artikels te schrijven. Een hard bestaan, dat kunnen we jullie wel meegeven! Dan spreken we nog niet over de loensende blikken op ons scherm, met al dat vrouwelijk schoon dat daar wel eens op durft passeren. Gelukkig schieten de co-working spaces de laatste jaren als paddestoelen uit de grond en moeten we onze mail niet altijd checken tussen de oma’s met blauw haar en de hipsters met de Flat White.
Omdat er tussen het koren ook heel wat kaf zit presenteren we jullie onze favoriete plekjes. Kleine oases van creativiteit of rust, waar we ons met plezier terugtrekken, werken aan onze stukken of gewoon nippen aan onze eigen Flat White, zonder al teveel pottenkijkers.
Hieronder alvast 8 fijne locaties, elk met hun eigen stijl, waar je ongetwijfeld inspiratie opdoet en in alle comfort kan werken.

HOUSE OF APE
Grotehondstraat 44 – 2018 Antwerpen – houseofape.com
FacebookInstagram

Met zo een naam, moet het wel fijn werken zijn. House of Ape is meer dan co-working, het is een community met een missie. Avontuur, Passie en Enthousiasme zijn er het credo. Inspirerende trainingen, interessante mensen en een cosy omgeving, meer moet dat niet zijn voor één of meerdere dagen in de week. Al vanaf 100 euro per maand heb je er je eigen werkplekje, de inspiratie die krijg je er gratis en voor niets bij.

CO-SALOON
Bampslaan 21 3.01 – 3500 Hasselt – co-saloon.be
Facebook

Altijd al willen werken in een loft kort bij het station van Hasselt? Dan is dit je plekje! Verwacht geen state of the art luxe, maar wel een knusse werkplek op de 3de verdieping. Koffie en frisdrank zijn voorzien en ook printen is geen enkel probleem. Ideaal voor een korte tussenstop en een dagje geconcentreerd arbeiten. Al vanaf 15 euro per dag.

LIKEBIRDS
Gasmeterlaan 107 – 9000 Gent – likebirds.be
FacebookInstagram

Aan de rand van Gent stad vind je de Tondeliersite. In de verbouwde kantine van de Golden Golves boksclub vind je ongetwijfeld de nodige inspiratie. Zo niet, geef je er gewoon eentje op zijn muil. Ultra flexibel, vlot parkeren en ideaal om productief te wezen. Van alle comfort voorzien. Vanaf 80 euro per maand vind je hier al voor 4 dagen per maand een stekje.

PLASTRON COWORKING
Napoleonkaai 51 – 2000 Antwerpen – plastroncoworking.be
FacebookInstagram 

Werken met het zicht op het MAS? In deze heel recente setting zit je goed. Gratis koffie, heerlijk centraal in Antwerpen en makkelijk bereikbaar. De ideale plek om wat tijd door te brengen met de laptop. Met heel wat horeca in de buurt kan je hier ook het nuttige aan het aangename koppelen. Vanaf 10 euro per uur krijg je hier alles wat nodig is om resultaten te boeken. De ruimte is ook beschikbaar als eventruimte, het is maar dat je het weet.

FACTORY FORTY
Oude Vijversstraat 40 – 1190 Brussel – factoryforty.be
Facebook 

70 zitplaatsen, een speelse setting en heel wat natuurlijk licht. Het is hier aangenaam werken. Er is zelfs een kippenhok! Geen enkel plekje is er hetzelfde en er hangt een heel fijne vibe. Hier kom je met plezier geregeld terug. Net buiten Brussel vind je hier een oase aan creativiteit waar je ook comfortabel kan vergaderen. Het gaat hier trouwens om een familiezaak, kijk dus niet verbaast op als de kleinkinderen voorbij hobbelen. De haan noemt Pitchuk, we geven het maar mee.

TRIBES CITY CENTRE BRUSSELS
Avenue Louise 279 – 1000 Brussel – tribes.nl
FacebookInstagram 

Zin in een co-working space met een verhaal, lees dat dan van deze Nederlanders maar eens op de site. Gestrand in Brussel centrum kan je hier perfect terecht. 284 strakke plekjes om te werken, ruime vergaderzalen en heel zakelijk. Als je echt wil presteren zit je hier perfect. De inspiratie? Die komt van de Sami stam, ontdek het maar zelf. Je kan er zelfs fitnessen, je schoenen laten herstellen of je kleren meegeven met de droogkuis. Net zoals thuis bij moeder de vrouw dus!

ONEOFFICE COWORKING
Raas Van Gaverestraat 83 H – 9000 Gent – oneoffice-coworking.be
Facebook  

Nood aan een strakke, zakelijke omgeving, omdat je net als ons thuis niet aan werken toekomt. Neem dan ook zeker hier eens een kijkje! In hartje Gent ontmoet je hier een heel divers publiek. Al vanaf 195 euro per maand ben je parttime lid.

THE MUG BRUSSELS
Rue Charles Martel 6-8, 1000 Brussel – www.themug-brussels-coworking.be 
Facebook

Op 2 minuten van Schuman vind je deze uiterst gezellige co-working space. 2 verdiepingen huiselijke gezelligheid en licht, heel veel licht. Later op de dag nog een afspraak in Brussel? Je staat er onmiddellijk. Als je toch even vrij hebt zet je je gewoon op het zonovergoten terras. Al vanaf 65 euro per maand kan je er één dag in de week terecht.

You May Also Like

Exclusief op Whatmatters: Femke Fatale, Belgisch bekendste ink-model

Schoon volk op onze radioshow op Radio Stad (Antwerpen 107.8FM) afgelopen dinsdag. Niemand minder ...

Vier handen, één menu: Taycan Tasting!

Culinaire trends, je kunt ze niet bijhouden. Eén van de upcoming trends is zonder ...

4 Europese kantoren om duimen en vingers bij af te likken

Terwijl het ene lid van de Whatmatters redactie door de week een kantoorslaafje is ...

Hosting door Fraai