Agency : Triple A Models

Gezien de grote hoeveelheid vrouwelijk schoon die we bij Whatmatters onze lezers willen aanbieden houden ze we maar beter te vriend: modellenbureaus. Wilde indianenverhalen, zaakvoerders die gouden bergen beloven en geknakte carrières, de wildste geruchten doe de ronde. Whatmatters gelooft echter zelden tot nooit verhalen en onderzoekt het liever zelf. Tweewekelijks zetten we vanaf deze week een modellenbureau in de kijker en laten we de zaakvoerder(s) zelf aan het woord. Een blik achter de schermen van een bureau. En uiteraard stellen we met plezier ook enkele modellen uit de stal voor, als we er dan toch zijn.  

TRIPLE A MODELS

Hoi Laura (van Eer), waarvoor staat Triple A Models?
De A’s staan voor Affection, Awareness en Atitude. Dit reflecteert de ontwikkeling van een model.

The nunnery
Laura Van Eer

Wij zijn in maart 2015 begonnen met de voorbereidingen. De doelstellingen bepalen, het formuleren van onze missie en het ontwikkelen van onze website. In augustus 2015 zijn we dan effectief van start gegaan met castings en het contacteren van mogelijke opdrachtgevers.
Een belangrijk aspect van ons agentschap is het fungeren als  motheragency voor modellen die voor andere bureaus in het buitenland werken. Het gaat dan om landen als India, China, Mexico, Zuid-Afrika en Griekenland, waar modellen voor enkele maanden naar uitgezonden worden.
Wie zijn de mensen achter Triple A models?
Uiteraard ikzelf, Laura van Eer (model, coach en castingdirector), Joop Lammerts (ICT, financiën en marketing) en Rob Lammerts (fotograaf en development). Dat is eigenlijk het kernteam.
Er zijn heel wat agentschappen, hoe onderscheiden jullie je?
Wij zijn één van de weinige agentschappen in het Oosten van Nederland en dan nog eens met contacten in het buitenland. Daarnaast bieden wij een intensief opleidingspakket voor potentiële modellen met geen of weinig ervaring. De opleiding bestaat uit een pakket van catwalktrainingen, poseer- en expressie trainingen, do’s and don’ts, visagie en styling, portfolio-opbouw en marketing.
 

Waar zit jullie drive als agentschap?
Laura: mijn passie is om mijn ervaring als model en mijn daarmee verkregen kennis van de modellenwereld over te dragen aan aankomende modellen, zodat ze goed voorbereid aan de slag kunnen. Dit doe ik onder meer door het geven van trainingen zoals catwalk en poseren en het adviseren bij het samenstellen van het portfolio.
Joop: Ik vind het prachtig om aspirant modellen te zien ontwikkelen op een gebied waar hun passie en talent liggen.
Rob: mijn drijfveer is om jongen mensen met de ambitie en het potentieel voor modellenwerk op weg te helpen en te begeleiden. Onderdeel hiervan is het doen van fotoshoots met aandacht voor het onderliggende leerproces: wat is en maakt mij tot een goed model.
bootacmp aug 2015
Voor welke klanten zijn jullie aan de slag?
We hebben goede werkrelaties met agency’s als M2 Models, La Creme Models, Triumph Model management, Anima Creatives, Brave Models en Karma Models en meer.
Klopt het dat de concurrentie in jullie sector moordend is?
Ramon Schijns
Ramon Schijns

De sector is heel concurrentieel; er zijn talloze serieuze en minder serieuze agency’s. Zorg baart het toenemend misbruiken van de term TFP (Time for Portfolio), waarbij modellen gevraagd worden om zonder of tegen een zeer geringe vergoeding te werken, want goed voor het eigen portfolio.
Welk types/modellen zoeken jullie?
Triple A is op zoek naar Fashion, Commercial en Special modellen, zowel mannen als vrouwen vanaf veertien jaar. Om een Triple A model te worden moet je wel enige ervaring hebben als model. Heb je weinig of geen ervaring dan zijn onze Become a model opleidingen wellicht iets voor je.
Voor onze Fashion en Commercial modellen gelden ook de volgende eisen.
Fashion
Vrouwen: Lengte: tussen 5’6 – 6’1 / 173cm – 185cm | Confectiemaat: tussen 32 – 36
Mannen: Lengte: tussen 5’9 – 6’2 / 182cm – 190cm | Confectiemaat: tussen 38 – 52
Commercial
Vrouwen: Lengte: tussen 168cm – 180cm | Confectiemaat: tussen 32 – 36
Mannen: Lengte tussen 178cm – 185 cm | Confectiemaat: tussen 38 – 52
Hoe herkennen jullie een potentieel model?
Een goed model beschikt over doorzettings- en incasseringsvermogen en discipline. In de opleiding wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de ontwikkeling van deze kenmerken en zijn tevens selectiefactoren bij de casting.
Hoe verloopt een casting?
Marijke Vos - setcard 9
Marijke Vos

Triple A organiseert regelmatig castingdagen waar aspirantmodellen zich voor kunnen aanmelden. Tijdens een castingdag stellen we onszelf voor: wie zijn wij en wat kunnen wij betekenen voor onze modellen. Daarnaast hebben we met elke kandidaat apart een informatief gesprek, meten we hem of haar op, moeten ze een stukje over de catwalk lopen, worden er zogeheten  polaroids gemaakt en een korte introductievideo van het model. Na enkele dagen krijgt het model bericht of en hoe wij verder met haar willen. Afhankelijk van zijn of haar ervaring/portfolio kunnen ze opgenomen worden als fashion, commercieel of special model. Bij geen of weinig ervaring maar voldoende potentieel kunnen ze de opleiding Become a Model volgen.
Welke tips kunnen jullie beginnende modellen nog meegeven?
Meld je aan bij een betrouwbaar bureau dat je alleen aanneemt als het ook werk voor je kan vinden. Daarnaast is een goede begeleiding/opleiding vanuit het bureau belangrijk.
Zorg ook voor een up to date portfolio, zowel digitaal als analoog.
Oefen je met het lopen op pumps met een hak van minimaal 12 cm. Zorg voor een standaard setje huidkleurig ondergoed.
Ga goed voorbereid naar een casting of een opdracht. Neem voldoende rust van te voren.
 
 

Meer weten over Triple A Agency? Neem een kijkje op de site, Facebook of Instagram en waag misschien eens je kans!
Of neem hier alvast een kijkje achter de schermen

 

You May Also Like

Aleen maar ‘Love Letters’ voor Kristin Linkletter

Waar zijn die gele briefkaarten wanneer je ze nodig hebt… Gele wat? Een voorgefrankeerde gele postkaart! ...

De accessoires van L'Atelier de l'Armée

Nederlandse fashion en dan vooral uit Amsterdam, we botsen er geregeld op. Ook Atelier ...

Dit was het heetste uit Burning Man

Vrouwen zetten de man letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam… Nog nooit van ...

Hosting door Fraai