9 x wijn met Whatmatters

Niet voor niets noemt onze eigen column Wine, Dine & 69. Bij Whatmatters lusten we wel een glaasje of een paar meer natuurlijk. Waar we dat wijntje bij voorkeur nuttigen? In een knus, stijlvol etablissement met voldoende keuze, sfeer en bij voorkeur ook nog wat shining people. Gelukkig vind je meer en meer van deze oases in de Belgische steden Als de uitbater ons dan ook nog wat finesses kan bijbrengen dan zijn we helemaal in de 7de hemel. Je ziet het, ondanks onze reputatie, doen we helemaal niet moeilijk bij Whatmatters.
Omdat we ons al maandenlang opwerpen als jullie baken van licht in de duisternis, jullie kompas in het oog van de wervelstorm en gids die jullie bij het handje houdt in het Wonderland van Alice, geven we jullie 9 adresjes mee. Adresjes over gans België waar het heerlijk toeven is, waar het druivensap rijkelijk vloeit en de tijd lijkt stil te staan. Tot je lichtjes in de wind besluit dat het genoeg is geweest. Dank u Whatmatters!

9 X WIJN

L’aperi Vino – Zuivelmarkt 20 – 3500 Hasselt 
SiteFacebookInstagram 
We geven het toe, we hebben een zwak voor Hasselt! Niet alleen is door de schaal verloren lopen uitgesloten, het leven tikt er nog een tikkeltje trager. Beland je op een slenter tempo in L’aperi vino dan ervaar je dat als je eigen Punica oase. Niet minder dan 34 soorten wijn, per glas verkrijgbaar, een fijne setting en tal van Italiaanse Stuzzichini. Heb je toch nood aan wat maagvullenders dan kan je hier ook zonder probleem tafelen. Probeer zeker de verschillende charcuterieën of de Bistecca alla Fiorentina eens. Je kan hier 7/7 terecht tot een uur of 1. Ruim voldoende om meerdere van de heerlijke wijnen te savoureren.


 
BarBel – Vrijdagmarkt 1 – 2000 Antwerpen
SiteFacebook
Op zoek naar een Zuiderse stekje in Antwerpen. Niet verder zoeken BarBel ontvangt je met open armen en passie. Van het leven genieten en warme ontvangst worden er tot een kunst verheven, terwijl je rustig je wijntje drinkt. De wijnen komen vanuit heel Europa en er zijn er een 8-tal verkrijgbaar per glas. De hapjes of moeten we tapas zeggen zijn Spaans en zijn net zoals de wijnen helemaal niet prijzig. De leuke relaxte setting en het zicht krijg je er al helemaal gratis bij.

 
Ona – Nederkouter 71 – 9000 Gent
SiteFacebookInstagram
Een hip wijnadresje vinden in een stad die bruist van de hipheid kan niet moeilijk zijn. Ona is helemaal ons ding. Voor snobisme is hier geen plaats en in deze heerlijke no-nonsense bar drink je heel wat wijnen per glas. Er wordt samengewerkt met kleine wijnboeren en dat zorgt voor een wisselende kaart. Houten rekken en wijnflessen zover het oog reikt brengen je helemaal in the mood. Met een vers hapje erbij een heerlijke rustpauze als je Gent aan het verkennen bent.

 
Etampé – Sint-Aldegondiskaai 42 – 2000 Antwerpen
SiteFacebook
Wijn sippen met zicht op het MAS in Antwerpen. Etampé is dan je adresje. Jij rust en voor je krioelen de mensen, heerlijk toch. Een prachtig interieur, een gouden bar en design verlichting maken deze bar net iets strakker dan doorsnee. Uiteraard is er ook een aanbod van fijne Italiaanse hapjes en is er ook een wijnshop geïntegreerd. Bovendien zijn de wijnen er helemaal niet duur. Als je kan verover dan een plekje op het zonnige terras.

 
Le petit canon – 91 Rue Le Broussart – 1050 Elsene
Facebook
Goed opletten, want deze wijnbar is niet groot. Kort bij Flagey en zin in een wijntje in een authentiek kader. Spring dan zeker hier eens binnen en proef ook van de hapjes. Je waant je in Frankrijk en de setting leent zich tot een fijne, romantische avond. Verwacht geen grote luxe, wel een cosy kader waar genieten een prioriteit is en je zonder twijfel met de locals aan de praat geraakt. Le petit canon kan dan ook op een heel vast cliënteel rekenen. Let wel, de plaatjses zijn beperkt.

 
Belgian Wines – Oudevaartplaats 24 – 2000 Antwerpen
SiteFacebook – 
We hebben er al eerder een artikel aan besteed, maar daarom mogen we ze hier nog niet achterwege laten natuurlijk. Heerlijke, Belgische wijnen ontdekken, kan je nergens beter dan hier. Proef van de suggesties, laat de overheerlijke hapjes smaken en neem misschien ook nog een flesje wijn meer naar huis. Lees hier het eerder artikel over Belgian Wines op Whatmatters.

 
Balthazar – Grote Markt 52 – 3800 Sint-Truiden
Facebook
Stel je GPS in en zet koers naar de Grote Markt van Sint-Truiden. Daar beland je als vanzelf in Balthazar. Naast wijn kan je er ook koffie krijgen trouwens. Tussen de opgezette herten en vlinders een wijntje achterover tikken, geef toe, het is eens wat anders. Retro industrieel, we zullen het zo omschrijven, maar geslaagd is het wel. Een brede selectie aan wijn maakt deze wijnbar een bezoekje waard.

 
EST – Braambergstraat 7 – 8000 Brugge
SiteFacebook
Wie denkt dat je in Brugge enkel voor een processie of kant klossen terecht kan is duidelijk nog niet bij EST geweest. Mispak je niet aan het sobere interieur hier klopt een wijnhart. Met een wisselend aanbod van wijnen per glas en de juiste hapjes, doen alle Brugse bezienswaardigheden er al minder toe. Passeer er op zondag en je geniet nog van gratis livé-muziek ook, soms moet het helemaal niet meer zijn bij een glaasje wijn.

Soho – Marnixplaats 6 – 2000 Antwerpen
SiteFacebook 
Het meest gefrequenteerde wijnadresje van de Whatmatters redactie? Dan moet je bij Soho in Antwerpen zijn. Er was een tijd dat de redactie hier wekelijks een keer of 3 kampeerde en steevast beschonken buiten waggelde. Creatieve geesten dienen gevoed te worden. Een fijne selectie wijn, trendy people, een gezellig zomers terras en hapjes om duimen en vingers bij af te likken. Niet nadenken, gewoon doen!

You May Also Like

Vliegen we binnenkort met een elektrische Rolls?

Ja, als het van Rolls Royce afhangt… Het leven van vervoersmiddelen op fossiele brandstoffen ...

Whatmatters Travel tip: Fietstochtje aan Phoksundo Lake in Nepal (video)

Om in balans met jezelf te blijven…letterlijk en figuurlijk! Voor de aardrijkskundige leken onder ...

Haal eens een sterrenchef in huis!

Zelfs culinaire smulpapen kunnen het uit eten gaan wel eens beu worden, of dat ...

Hosting door Fraai